Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2010 - Anul XV, nr. 24 (4315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Plăţi efectuate

Farmaciile sucevene au ieşit din colapsul financiar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Farmaciile sucevene au depăşit criza financiară, după ce Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, le-a achitat, în cursul zilei de joi, contravaloarea medicamentelor compensate şi gratuite eliberate în lunile iunie şi iulie 2009, respectiv 6.503.750 lei.
„Situaţia plăţilor la Suceava este mai bună decât în alte judeţe, deoarece s-a achitat integral şi luna iulie 2009. Acest fapt a fost posibil deoarece din bugetul anului 2009 au fost asigurate fondurile aferente consumului lunii iunie 2009, în procent de 76%. Facturile tuturor farmaciilor aflate în contract au fost achitate integral, conform consumului înregistrat”, a declarat preşedintele director general al CAS Suceava, dr. Cristina Iordăchel, cu precizarea că facturile aferente lunii iulie 2009 aveau termen scadent de plată în luna februarie 2010.
„Suntem foarte mulţumiţi şi sperăm ca lucrurile să meargă la fel până la sfârşitul anului. De circa şase luni nu am mai primit nici un ban din cauza unei hotărâri de guvern, care spunea că plata facturilor se face la 180 de zile, după ce reţetele vor fi verificate şi vor primi înscrisul bun de plată. În ultima jumătate de an, au primit fonduri doar farmaciile care eliberau medicamente pentru programele naţionale şi pentru care banii veneau de la Ministerul Sănătăţii”, a spus preşedintele Colegiului Farmaciştilor Suceava, Doiniţa Cocriş.

 

Bolnavii, cei mai afectaţi de criza de medicamente

În urmă cu câteva zile, farmaciştii suceveni anunţaseră că nu mai pot face faţă cheltuielilor curente de întreţinere a unităţilor şi a datoriilor către furnizori şi că sunt în pragul falimentului. După ce li s-a modificat termenul de plată şi au fost alocate credite de angajament în valoare de 22.224.000 lei, care ar fi trebuit să acopere consumul lunii septembrie şi al trimestrului IV al anului 2009, farmaciile nu au primit nici un ban pentru medicamentele pe care le-au eliberat, unele dintre acestea fiind în imposibilitatea de a se aproviziona cu noi medicamente.
Farmaciştii suceveni s-au plâns că nu mai fac faţă furnizorilor şi distribuitorilor, care le cer banii pentru medicamente, iar cei mai afectaţi vor fi bolnavii. În timp ce unele lanţuri de farmacii nu s-au confruntat cu lipsuri de medicamente din import deoarece aveau un rulaj mai mare şi vânzări mai multe, permiţându-şi să achiziţioneze medicamentele cu bani cash, altele s-au aflat în imposibilitatea de plată, fiind ameninţate de insolvenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Farmaciile sucevene au ieşit din colapsul financiar.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Farmaciile sucevene au ieşit din colapsul financiar5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei