Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 ian 2010 - Anul XV, nr. 21 (4312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme

Alertă în zona de munte, după formarea a trei poduri de gheaţă imense

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pericolul de inundaţii din zona de munte a judeţului s-a accentuat şi mai mult în ultimele ore, după ce pe trei porţiuni de pe râul Bistriţa s-au format poduri de gheaţă imense, parţial compacte, care se întind pe aproape 12 kilometri. Comitetele pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Vatra Dornei, Dorna Arini şi Broşteni au fost alertate pentru a acţiona în conformitate cu Planurile Locale de Apărare Împotriva Inundaţiilor şi Îngheţurilor, de asemenea în zonă deplasându-se specialişti de la Sistemul de Gospodărire al Apelor (SGA) Suceava şi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cu misiunea de a monitoriza permanent evoluţia acestor poduri de gheaţă.
Într-o informare a SGA Suceava se precizează că pe râul Bistriţa, în zona staţiei hidrometrice Dorna Arini, pe raza comunei cu acelaşi nume, îngrămădirea de năboi şi gheaţă existentă s-a extins puternic în cursul nopţii de luni spre marţi, măsurând, ieri, la ora 11.00, 4,8 kilometri. Podul îşi are limitele de la 800 m. aval de staţia hidrometrică din Dorna Arini până în imediata apropiere a confluenţei cu râul Dorna, în municipiul Vatra Dornei.
De asemenea, un pod aproape la fel de lung, de 4,5 kilometri, se formase ieri pe tronsonul de pe râul Bistriţa cuprins între confluenţa acestuia cu pârâul Fierului, în satul Lungeni, şi până la dispensarul veterinar din Broşteni, stratul de gheaţă având o grosime de aproximativ 30 de centimetri.

 

50 de gospodării, puse în pericol în satul Gheoghiţeni

Problema semnalată încă de luni, în apropiere de podul de la Rusca, s-a acutizat ieri, aglomerarea de năboi şi gheaţă din amonte de podul Rusca, în comuna Dorna Arini, extinzându-se pe o lungime de 3 kilometri. Această aglomerare de gheaţă dă şi cele mai multe bătăi de cap, în jur de 50 de gospodării din satul Gheoghiţeni fiind în pericol.
În cursul zilei de ieri, specialiştii pirotehnişti au dinamitat blocurile de gheaţă din această zonă de patru ori, intervenţiile fiind preventive, pentru deblocarea cursului de apă, fără a exista un pericol iminent.
Conform specialiştilor SGA Suceava, cel mai mare pericol de producere a inundaţiilor poate apărea în cazul încălzirii bruşte a vremii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alertă în zona de munte, după formarea a trei poduri de gheaţă imense.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Alertă în zona de munte, după formarea a trei poduri de gheaţă imense5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei