Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2010 - Anul XV, nr. 8 (4299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Motivare

Severin Tcaciuc, „susceptibil de rea-credinţă” în opinia judecătorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cererile de rejudecare depuse de Severin Tcaciuc în două dosare soluţionate cu condamnarea sa în timpul „exilului” din străinătate au fost respinse recent de Judecătoria Suceava. Magistratul care a analizat aceste solicitări a motivat totul prin aceea că bosânceanul a avut parte de procese echitabile.

În şedinţa publică în care s-au discutat cererile de rejudecare, Severin Tcaciuc a susţinut că nu s-a putut apăra corespunzător în cele două dosare, deşi pe tot parcursul ciclului procesual a fost apărat de avocaţi şi şi-a exercitat toate căile de atac. Controversatul om de afaceri a arătat că a plecat din România în februarie 2003 pentru că i-a fost teamă de un proces inechitabil, invocând presiuni politice din partea procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava de la acea dată, Ioan Amariei.
„Analizând dosarele cauzei, instanţa constată că nu există nici un indiciu că judecătorii care au soluţionat cauza ar fi fost influenţaţi politic, aceştia respectând drepturile procesuale ale inculpatului şi motivând hotărârile pronunţate în baza probelor administrate. În aceste condiţii, instanţa reţine că inculpatul nu a fost personal prezent la judecarea cauzelor la prima instanţă şi nici în căile de atac, fiind reprezentat de apărător ales, dar lipsa sa a fost una voluntară, susceptibilă de rea-credinţă, fără a se încadra în nici unul din cazurile care ar justifica o rejudecare a cauzei”, se arată în motivarea Judecătoriei Suceava.

 

Condamnări cu executare în ambele dosare

Severin Tcaciuc a fost condamnat cu executare în ambele dosare în care a cerut rejudecarea. În unul dintre aceste dosare, bosânceanul a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare, după ce magistraţii au constatat că a derulat tranzacţii ilegale cu produse petroliere, prin intermediul firmei SC Severin SRL Bosanci. În acest caz, prejudiciul adus bugetului de stat în perioada martie-noiembrie 2000 s-a ridicat la peste cinci miliarde de lei vechi.
Al doilea dosar în care instanţa a respins cererea de rejudecare înaintată de Severin Tcaciuc priveşte operaţiunile derulate prin SC Caravan SA Fălticeni. Condamnarea de doi de închisoare a fost dictată pentru infracţiunile de evaziune fiscală, instigare la evaziune fiscală şi folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţii. Magistraţii au mai stabilit şi faptul că Severin Tcaciuc are de plătit către bugetul de stat aproape 3,5 miliarde de lei vechi, la care se adaugă majorări de întârziere şi dobânda legală aferentă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Severin Tcaciuc, „susceptibil de rea-credinţă” în opinia judecătorilor.
 Vizualizări articol: 1977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Severin Tcaciuc, „susceptibil de rea-credinţă” în opinia judecătorilor4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei