Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2010 - Anul XV, nr. 8 (4299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Cum te văd ceilalţi pe internet?

Concurs naţional de proiecte pentru copii şi tineri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salvaţi Copiii România, coordonator naţional al consorţiului Sigur.info, lansează concursul „Cum te văd ceilalţi pe internet? Gândeşte înainte să postezi”, pentru copiii şi tinerii cu vârsta între 6 şi 19 ani. Concursul are menirea de a marca Ziua Siguranţei pe Internet, prilej cu care vor fi organizate două concursuri, la nivel naţional şi, respectiv, la nivel european.
La concursul naţional „Cum te văd ceilalţi pe internet? Gândeşte înainte să postezi”, copiii şi tinerii din toată ţara pot să trimită proiecte multimedia, în care să ilustreze necesitatea protecţiei identităţii pe internet şi consecinţele nerespectării regulilor de protejare a informaţiilor personale asupra relaţiilor sociale.
Competiţia este deschisă atât şcolilor, cluburilor de tineret, cât şi copiilor în mod individual, data limită de transmitere a proiectelor fiind 26 ianuarie. Regulamentul complet al competiţiei poate fi consultat la adresa http://sid2010.sigur.info.
Pe 9 februarie se sărbătoreşte la nivel european Ziua Siguranţei pe Internet, eveniment desfăşurat anual în peste 50 de ţări sub egida reţelei europene INSAFE - European Safer Internet Network, în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.
În România, evenimentul va fi organizat de consorţiul Sigur.info, coordonat de Salvaţi Copiii România, în parteneriat cu Positive Media şi Focus – Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual.

 

Concurs la nivel european

La nivel european, Insafe va lansa, pe 1 februarie, un concurs similar, intitulat „Think B4 UPost!”, adresat copiilor cu vârsta între 5-11 ani, respectiv 12-15 ani.
Concursul va fi deschis atât copiilor, care pot participa individual, cât şi şcolilor, şi are ca obiectiv conştientizarea rolului pe care îl au copiii în protecţia lor pe internet. Organizatorii recomandă şcolilor să înregistreze evenimentele pe care le vor desfăşura pentru a marca această zi pe SID Fair, un site dedicat Zilei Siguranţei pe Internet. Pentru mai multe detalii, cei interesaţi pot accesa site-ul www.sigur.info.
„Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet au ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei online şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenţi, precum şi conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe internet. România a participat pentru prima dată la acest eveniment în urmă cu doi ani, câştigând locul întâi la concursul european „Ziua Siguranţei pe Internet 2008”, categoria 5–10 ani, cu proiectul „I’m just a Kid”, realizat de o clasă de 18 copii de la Colegiul Gimnazial Zaharia Boiu din Sighişoara”, a declarat Carmen Badîrcea, Asistent Coordonator Salvaţi Copiii România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs naţional de proiecte pentru copii şi tineri .
 Vizualizări articol: 1766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurs naţional de proiecte pentru copii şi tineri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei