Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 dec 2009 - Anul XIV, nr. 286 (4272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Inaugurare

Investiţie de 14 miliarde de lei vechi în extinderea Grădiniţei „Aşchiuţă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zeci de părinţi, cadre didactice şi reprezentanţi ai administraţiei locale sucevene au participat ieri la inaugurarea unei investiţii de 14 miliarde lei vechi, concretizată prin modernizarea şi extinderea Grădiniţei „Aşchiuţă”, de pe strada Alexandru cel Bun.
Lucrarea, începută în urmă cu doi ani, printr-un proiect de finanţare depus de municipalitatea suceveană la Guvern, s-a poticnit după ce fondurile din bugetul de stat alocate s-au dovedit a fi total insuficiente.
Astfel, pe lângă cele cinci miliarde lei vechi care au fost repartizate de la bugetul de stat, au mai fost necesare încă nouă miliarde de lei vechi de la bugetul local al Sucevei pentru ca micuţii de la această grădiniţă să se bucure de mai mult spaţiu alocat activităţilor educaţionale şi recreative şi de dotări europene.

 

Modernizarea clădirii, la aproape 50 de ani de existenţă

Noile spaţii create prin extinderea grădiniţei cu un corp de clădire, de aproape 400 de metri pătraţi, au fost sfinţite de un sobor de preoţi, în vreme ce atât reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Suceava, cât şi părinţii prezenţi la inaugurare au salutat iniţiativa municipalităţii de a investi în modernizarea grădiniţelor.
„Nimic nu este întâmplător, pentru că astăzi, când bătrânul Aşchiuţă îşi inaugurează aripa nouă de clădire, este aproape de împlinirea vârstei de 50 de ani. Pentru noi, Moş Nicolae nu a fost niciodată mai darnic decât anul acesta”, a spus directoarea Grădiniţei „Aşchiuţă”, Dorina Vieriu.

 

O grădiniţă modernă, cadou pentru micuţi

Primarul Sucevei, Ion Lungu, prezent la eveniment, a povestit pe scurt etapele realizării acestei investiţii, care a fost o perioadă blocată din cauza lipsei fondurilor necesare.
“Această grădiniţă s-a născut cu multă jertfă. Ea a fost începută cu doi ani în urmă, pe un proiect promovat de Primăria municipiului Suceava, în co-finanţare cu Guvernul României. Au fost nişte greutăţi, banii de la Guvern au ajuns mai greu, dar în final totul este bine atunci când se termină cu bine. S-au cheltuit aproximativ 14 miliarde pentru modernizarea şi extinderea acestei grădiniţe, din care 9 miliarde au fost asigurate de Primăria Suceava şi 5 miliarde de la Guvern.
Pentru mine a fost mereu o prioritate asigurarea locurilor pentru copiii preşcolari şi de a avea grădiniţe moderne. Această grădiniţă nu e cu nimic mai prejos decât cele din UE. Am văzut grădiniţe în Franţa, în Austria, dar ale noastre sunt mai dotate şi mai frumoase. Nu se putea un cadou mai frumos pentru copiii din această zonă, decât o grădiniţă frumoasă nouă, acum, de Moş Nicolae”, a declarat Ion Lungu.
Acesta a mai amintit că în perioada mandatului său de primar s-au construit trei grădiniţe noi în Suceava şi s-au extins cele existente, investiţiile în învăţământ fiind una din priorităţile alocării de fonduri de la bugetul local.
Anterior realizării acestei investiţii, prichindeii de la Grădiniţa „Aşchiuţă” învăţau în două clădiri aflate la mare distanţă una de alta, hrana preparată pentru cei mici trebuind să fie transportată zi de zi în condiţii dificile, în vreme ce educatorii şi personalul medical trebuiau să se împartă în ambele părţi, pentru a avea grijă de copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţie de 14 miliarde de lei vechi în extinderea Grădiniţei „Aşchiuţă”.
 Vizualizări articol: 934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 6 voturi
Investiţie de 14 miliarde de lei vechi în extinderea Grădiniţei „Aşchiuţă”4.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei