Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 dec 2009 - Anul XIV, nr. 283 (4269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitări

Peste 7500 de dascăli au depus cerere pentru a primi 100 de euro pentru cărţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste trei sferturi din cadrele didactice din judeţul Suceava au depus la Inspectoratul Şcolar cerere pentru acordarea ajutorului de 100 de euro pentru cărţi. Deşi nu există deocamdată nici o garanţie că profesorii vor primi aceşti bani, întrucât nu au fost alocate fonduri încă, 7610 cadre didactice au făcut cerere şi speră să-şi primească banii.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laura Hacman, banii ar trebui să fie daţi în anul financiar 2010, după ce se aprobă bugetul.
Profesorii din învăţământul preuniversitar ar trebui să primească din partea Ministerului Educaţiei câte 100 de euro pentru cumpărarea de cărţi sau programe educaţionale pe suport electronic, necesare îmbunătăţirii calităţii activităţii didactice. Aceste materiale pe suport electronic sunt necesare pentru a creşte calitatea pregătirii profesorilor, iar de suma de 100 de euro vor beneficia doar profesorii titulari sau suplinitorii calificaţi.
Banii necesari ar trebui să fie asiguraţi de la bugetul de stat, de către Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare. Acest ajutor financiar se acordă o singură dată pe an. Profesorii trebuie să demonstreze prin chitanţe modul în care au cheltuit banii, în 90 de zile după ce au primit cei 100 de euro. Altfel, banii ar trebui returnaţi în termen de 15 zile, fie integral, dacă profesorul nu prezintă chitanţele, fie suma rămasă necheltuită, dacă profesorul nu a folosit toţi banii.
Anul trecut, numărul dascălilor suceveni care au cerut 100 de euro pentru cărţi a fost mai mic decât acum, însă Ministerul Educaţiei nu a mai alocat banii necesari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 7500 de dascăli au depus cerere pentru a primi 100 de euro pentru cărţi.
 Vizualizări articol: 1123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 7500 de dascăli au depus cerere pentru a primi 100 de euro pentru cărţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei