Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2009 - Anul XIV, nr. 215 (4201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Demersuri

Proiect pentru construcţia unui Centru Naţional de Informare Turistică la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat alocarea sumelor necesare pentru cofinanţarea proiectului „Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică”, care urmează să fie promovat prin programul Operaţional Regional.
Potrivit unei hotărâri aprobate la sfârşitul săptămânii trecute, administraţia judeţeană va aloca suma de aproape 315.000 de lei (3,15 miliarde de lei vechi), restul sumelor necesare pentru construcţia acestui centru urmând să fie asigurat din fonduri europene.
Potrivit proiectului, valoarea totală a investiţiei va fi de 1,48 milioane de lei. Centrul de Informare Turistică ar urma să fie construit în apropierea clădirii Bibliotecii „I. G. Sbiera” din centrul Sucevei, clădirea urmând să asigure toate cerinţele pentru funcţionarea unui punct de informare a turiştilor şi pentru promovarea judeţului Suceava.
Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că instituţia pe care o conduce va promova prin Programul Operaţional Regional un alt proiect, pentru modernizarea Muzeului de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina, la care administraţia judeţeană va asigura cofinanţarea de 802.000 lei, cheltuieli neeligibile şi conexe de 1,95 milioane de lei, precum şi 7,92 milioane de lei reprezentând valoarea totală a taxei pe valoarea adăugată aferentă proiectului. Potrivit proiectului, valoarea totală a investiţiei va fi de aproximativ 49,45 milioane de lei.
Flutur a mai precizat că CJ va promova alte cinci proiecte, prin Programul Operaţional Transfrontalier, valoarea acestora ridicându-se la aproximativ 600.000 de euro.
„Este vorba în special de proiecte culturale. Două sunt ale Centrului de Creaţie, dintre care unul pentru înfiinţarea unui centru de înregistrări audio-video, două ale Complexului Muzeal Bucovina şi unul pentru Biblioteca I.G. Sbiera. Încercăm să accesăm cât mai multe proiecte şi pe acest Program Transfrontalier, unde avem şi iniţiative pentru modernizarea de drumuri”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect pentru construcţia unui Centru Naţional de Informare Turistică la Suceava.
 Vizualizări articol: 1373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 3 voturi
Proiect pentru construcţia unui Centru Naţional de Informare Turistică la Suceava1.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei