Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iul 2009 - Anul XIV, nr. 170 (4156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Umanitar

Are nevoie de 8.600 de euro pentru a supravieţui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Viaţa unui copil în vârstă de 3 ani şi 4 luni depinde de câteva zeci de mii de euro, bani cu care ar putea să ajungă la o clinică din Hamburg – Eppedorf (Germania), pentru investigaţii şi, eventual, o intervenţie chirurgicală. Copilul are nevoie de 8.600 de euro, sumă cu care familia poate să acopere trei zile de spitalizare, cât copilul va fi internat în clinica germană. Pentru o eventuală operaţie, este nevoie de alţi bani.

 

Boli grave

Copilul suferă de insuficienţă renală cronică stadiul I, infecţie tract urinar recidivantă, retard psihic uşor.
Sergiu Alexandru rosteşte doar câteva cuvinte. Destul de des face crize de furie, se trânteşte pe jos şi este chiar violent. Nu poate trăi fără medicamente.
Din ce ne-a spus mama băiatului, Adriana Dumitriu, unii medici l-au diagnosticat pe Sergiu Alexandru şi cu sindrom Kabuki, o maladie congenitală caracterizată prin trăsături faciale neobişnuite, anomalii ale scheletului şi retard mental.

 

Cauza bolii, ambiguă

„Când avea 8 luni, copilul meu a fost diagnosticat prima dată cu insuficienţă renală. Am umblat de atunci prin zeci de spitale, pe la mai mulţi doctori, dar fiecare avea altă părere despre boala băiatului. Am fost trimişi de medicii din Suceava pentru un control la o clinică din Iaşi, pe motiv că băieţelul ar avea sindrom Down. Când am ajuns la Iaşi, medicii mi-au spus că are sindrom Kabuki. Tot la Iaşi, medicii mi-au sugerat că este posibil ca băiatul să fi luat la naştere un microb intraspitalicesc, aspect nedovedit”, ne-a povestit mama lui Sergiu.

 

La capătul puterilor, după ce şi-a vândut agoniseala de-o viaţă

Cel mai mare sprijin pe care l-a avut Sergiu şi părinţii lui a venit din partea bunicilor materni. Gheorghe Morozan şi-a vândut casa din Ştefăneşti şi peste trei hectare de pământ, pentru a putea să suporte cheltuielile cu tratamentul şi investigaţiile medicale de care a avut nevoie băieţelul. Şi el şi soţia sa au împrumutat bani din bănci pentru a putea să-şi ajute nepoţii.

„Am bătut la toate uşile, am făcut tot ce am crezut de cuviinţă pentru acest copil, dar acum sunt la capătul puterilor. Am aflat de clinica din Hamburg pe internet. Am luat legătura cu medicii de acolo şi am primit răspuns. Profesorul Kemper, directorul medical al departamentului Nefrologie infantilă de la acea clinică, a propus pentru copil următorul tratament: diagnosticare cu sonografie, investigaţii Roentgen şi o măsură urodinamică. Pentru aceasta este nevoie de trei zile de spitalizare. În răspunsul primit de la clinica germană se specifică faptul că suma pentru tratament trebuie depusă în întregime înaintea începerii tratamentului. Dacă după prezentarea rezultatelor investigaţiilor se impune efectuarea unei operaţii, trebuie calculate din nou costuri”, ne-a povestit bunicul lui Sergiu.

 

Nu poate trăi fără medicamente

În casa familiei Dumitriu, care mai are o fetiţă, Alexandra, în vârstă de 10 ani, intră lunar puţin peste 800 de lei, bani proveniţi din alocaţiile şi ajutorul de handicap al copiilor. Familia locuieşte cu chirie într-un apartament al primăriei. Tatăl copiilor lucrează ocazional în construcţii.
Băieţelul are handicap gradul I, iar fetiţa are handicap gradul II, după ce a suferit o operaţie pe cord, la vârsta de doi ani.
Sergiu Alexandru nu poate trăi fără medicamente. Au fost luni în care medicaţia copilului a costat şi 2.400 de lei. În orice moment, copilul poate face un blocaj renal, care îi poate fi fatal.
Bunicul matern a fost cel care a apelat la toate firmele şi instituţiile statului care, în opinia lui, puteau să-i dea o mână de ajutor. Puţini sunt cei care i-au înţeles durerea şi l-au ajutat, dar nu şi-a pierdut nădejdea. Încearcă să facă un dosar solid, cu recomandări pentru copil din partea mai multor medici specialişti, şi la Casa de Asigurări Suceava, cu speranţa că măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, statul să îi ajute.


 

„Viaţa nu are preţ. Salvaţi-l pe Sergiu Alexandru!”

„În viaţa noastră nu am apelat la un semen al nostru. Este prima dată şi sperăm să fie şi ultima oară când facem un apel la oamenii de bine să ne ajute să salvăm o viaţă, un îngeraş. Şi eu şi soţia suntem pensionari. Avem amândoi credite la bănci. O pensie se duce pe credite. Gândiţi-vă că este vorba de un micuţ, de un înger... Şi dacă orice pe lume are un preţ, viaţa nu are preţ! Salvaţi-l pe Sergiu Alexandru”, a spus bunicul copilului, care aşteaptă salvarea nepotului de la oamenii cu suflet de pretutindeni.
Contul la care puteţi să depuneţi orice sumă de bani pentru a-l ajuta pe Sergiu să trăiască este RO18BRDE340SV24812343400, BRD Suceava sau puteţi să luaţi legătura cu bunicul băiatului, Gheorghe Morozan, la numărul de telefon 0751 597 171.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Are nevoie de 8.600 de euro pentru a supravieţui.
 Vizualizări articol: 1003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Are nevoie de 8.600 de euro pentru a supravieţui5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei