Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iul 2009 - Anul XIV, nr. 170 (4156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Efectele crizei

Şomajul a afectat puternic sucevenii care lucrau în Spania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Criza economică mondială care a afectat puternic Spania are repercusiuni grave şi asupra unor suceveni care au muncit ori încă mai lucrează în această ţară.
Rămaşi fără loc de muncă, unii cu banii blocaţi în Spania, oamenii sunt într-o situaţie foarte grea, în care nici măcar nu au bănuit că pot ajunge vreodată.
Un exemplu în acest sens este Ioan G., domiciliat în comuna Berchişeşti, cu rezidenţă permanentă în Spania, care a revenit de curând acasă, după ce a intrat în şomaj. A lucrat în Spania, în domeniul construcţiilor, începând cu anul 2002, iar până anul trecut totul a mers bine.
„Cam din luna februarie a acestui an sectorul construcţii s-a prăbuşit, iar din martie nu am mai reuşit să-mi găsesc nicăieri de muncă. Şomajul a lovit puternic în familiile de români, bărbaţii stau acasă şi femeile mai muncesc ca menajere pe bani puţini, care abia ajung de chirie şi de mâncare”, a descris suceveanul viaţa celor care au mai rămas încă în Spania.
Întors acasă după mulţi ani, tânărul nu ştie foarte precis ce va face în continuare, însă pare hotărât să mai încerce să-şi găsească de lucru în Spania, peste câteva luni de zile, în speranţa că lucrurile se vor îndrepta.

 

Situaţie disperată, din cauza prăbuşirii pieţei imobiliare din Spania

Suceveanul şi-a depus actele de şomaj la AJOFM Suceava şi încasează o indemnizaţie de 800 de euro pe lună, oferită de statul spaniol.
„Cunosc persoane din Berchişeşti, Milişăuţi şi Bălcăuţi care s-au întors acasă şi sunt în aceeaşi situaţie. Mai grav este că unii şi-au vândut casele aici şi cu ce bani mai aveau şi-au luat apartamente în Spania. Un consătean a dat 186 de mii de euro pe un apartament acolo, iar acum nu îl poate vinde nici măcar cu 100.000 de euro”, a exemplificat situaţia Ioan G.
Violeta Zenovia Ţăran, primarul din comuna Berchişeşti, ne-a declarat că are cunoştinţă despre şapte persoane din localitate întoarse din Spania, care şi-au depus dosarele de şomaj, altele fiind încă în aşteptare peste hotare, în speranţa că lucrurile se vor îndrepta.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şomajul a afectat puternic sucevenii care lucrau în Spania .
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şomajul a afectat puternic sucevenii care lucrau în Spania5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei