Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2009 - Anul XIV, nr. 105 (4091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Puţini

Mai puţin de 500 de părinţi din judeţ au primit indemnizaţii mai mari pentru copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noua lege privind acordarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, care prevede acordarea sprijinului financiar funcţie de venitul părintelui care se ocupă de creşterea bebeluşului, a adus bani în plus pentru un număr redus de suceveni, mai puţin de 500 de părinţi beneficiind acum de o indemnizaţie mai mare.

În judeţ sunt 5.422 de femei şi 1.891 de bărbaţi beneficiari ai indemnizaţiei, condiţii în care cei 440 de părinţi (398 de femei şi 42 de bărbaţi) care au depus cereri de recalculare reprezintă un procent de doar 6% din total.

„Legea le dă voie părinţilor să depună astfel de cereri de recalculare până pe 30 iunie. Majoritatea persoanelor care au avut venituri care le permit să obţină o indemnizaţie mai mare au depus cereri până acum, cu câteva excepţii solicitările fiind deja aprobate, iar plăţile făcute”, a precizat Mirela Florea, directorul adjunct al Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Suceava, instituţia prin care statul român oferă acest tip de spijin financiar.

Noua lege privind acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevede acordarea unei sume în cuantum de 85% din media veniturilor nete obţinute de părintele beneficiar în ultimele 12 luni anterioare naşterii copilului, până la un plafon maxim de 4.000 de lei. Părinţii care nu au depus cereri rămân cu indemnizaţia de 600 de lei, care reprezintă suma minimă acordată în cuantumul acestei forme de sprijin.

Părinţii care încasează, beneficiind de noua lege, sume de peste 3.000 de lei sunt în număr foarte mic, cei mai mulţi având o nouă indemnizaţie de  1.100 – 1.300 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai puţin de 500 de părinţi din judeţ au primit indemnizaţii mai mari pentru copii .
 Vizualizări articol: 1072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Mai puţin de 500 de părinţi din judeţ au primit indemnizaţii mai mari pentru copii4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei