Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 apr 2009 - Anul XIV, nr. 91 (4077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

La Putna

Preşedintele Băsescu a refuzat să semneze împotriva paşapoartelor biometrice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Acţiunea de strângere a semnăturilor pentru organizarea unui referendum naţional în privinţa documentelor biometrice nu i-a convins pe preşedintele României, Traian Băsescu, şi pe soţia sa, Maria, să se numere printre protestatari.

În sâmbăta Paştelui, preşedintele şi Prima Doamnă au făcut un tur al mănăstirilor Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa şi Putna, iar la aceasta din urmă a fost întrebat de Ştefan Jurcan, din Timişoara, dacă nu doreşte să semneze pentru referendumul menţionat.

„Nu, eu nu cred în astea”, a fost răspunsul preşedintelui. „În virtutea dreptului la libertate dat de Dumnezeu şi consfinţit de legile ţării, ne opunem acceptării de documente electronice cu CIP, introduse în România peste voinţa poporului ortodox”, îşi motivează iniţiatorii demersul.

Sâmbăta de dinaintea Paştelui a fost prima zi când a început acţiunea la poarta mănăstirii Putna şi până la ora 16.00, când a ajuns preşedintele Traian Băsescu, erau strânse deja circa 300 de semnături.

Preşedintele României a plecat în turul mănăstirilor, de la Gura Humorului, la volanul unui autoturism Dacia Logan, pe care l-a condus toată ziua cu viteza legală. În parcările şi în curtea mănăstirilor vizitate a stat de vorbă cu turiştii şi s-a fotografiat cu toţi cei care i-au solicitat. La Moldoviţa, Traian Băsescu a întrebat-o pe stareţă dacă mai are în cămările mănăstirii dulceaţă de cireşe amare, „cea mai bună din lume”.

 

La volan, preşedintele a rătăcit drumul între mănăstiri

Între Moldoviţa şi Suceviţa, familia prezidenţială a încurcat de două ori drumul şi cel care i-a îndrumat pe calea cea bună a fost un localnic care mergea pe un scuter.

La mănăstirea Putna, după ce Maria Băsescu a scris un acatist, preoţii l-au invitat pe preşedinte să se fotografieze alături de ei pentru albumul „Putna la 540 de ani”, care urmează a fi editat în acest an. În drum spre maşină, o localnică i-a dăruit un ou de struţ pictat.

După-amiază, Maria şi Traian Băsescu au fost invitaţi la o masă tradiţională, în casa unui localnic, iar seara au fost la slujba de Înviere împreună cu mezina familiei, Elena, la Mănăstirea Humorului.

Aici au primit drept dar de Paşte, din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, un felinar cu Lumină Sfântă adusă de la Ierusalim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Băsescu a refuzat să semneze împotriva paşapoartelor biometrice.
 Vizualizări articol: 792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 8 voturi
Preşedintele Băsescu a refuzat să semneze împotriva paşapoartelor biometrice3.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei