Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 apr 2009 - Anul XIV, nr. 91 (4077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Victimele inconştienţei

Accidentele grave cu motoscuterişti, unul după altul în zilele de Paşte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Accidentele în care au fost implicate motoscutere s-au succedat unul după altul în ultimele zile, toate evenimentele rutiere petrecându-se din cauza celor care se deplasau pe două roţi. Opt persoane, care conduceau sau se aflau pe vehicule cu două roţi (motoscutere şi într-un caz motocicletă), au ajuns la spital în patru zile, în trei cazuri victimele având leziuni grave. 

 

Băut, fără permis, fără cască de protecţie

Şirul accidentelor a început vineri seară, în comuna Mălini. În jurul orei 21.15, Constantin V., în vârstă de 53 de ani, localnic, a pierdut controlul asupra motoscuterului cu care se deplasa, izbindu-se într-un stâlp de beton. Bărbatul, care a scăpat fără leziuni grave, nu avea permis de conducere sau atestat de absolvire a unui curs de legislaţie rutieră, nu purta cască de protecţie şi era băut, având o concentraţie de 0,22 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

A doua zi, un accident mult mai grav avea să se petreacă în oraşul Gura Humorului, pe Bulevardul Bucovina.

Dragoş D., în vârstă de 41 de ani, din Comăneşti, motoscuterist, a fost lovit de o autoutilitară, ajungând la spital cu leziuni grave la cap şi cu o fractură deschisă la piciorul drept. Împrejurările exacte în care s-a produs accidentul nu au fost încă stabilite, însă din primele cercetări rezultă că mopedistul s-a izbit în autoutilitară în momentul în care şoferul acesteia a schimbat direcţia de mers. Nici în acest caz motoscuteristul nu purta cască de protecţie.

Tot sâmbătă, în municipiul Suceava, Florin R., în vârstă de 50 de ani, localnic, a acroşat un câine în timp ce ieşea cu motoscuterul din parcarea unui supermarket, , după care a pierdut controlul asupra vehiculului, căzând pe carosabil. Fără căscă de protecţie, mopedistul s-a accidentat grav, suferind o fractură de piramidă nazală şi o fractură deschisă de claviculă, leziuni care îl vor ţine în spital cel puţin 30-35 de zile.      

 

Pe motoscuter în plină noapte, fără veste reflectorizante sau căşti

Duminică, în prima zi de Paşte, şi un motociclist din Maramureş a ajuns la spital, după un accident produs pe DN 18, în comuna Cîrlibaba. În acest caz, vina pentru producerea accidentului i-a aparţinut unui şofer din Piatra Neamţ care, aflat la volanul unui autoturism, nu s-a asigurat când a virat la stânga pentru a intra într-o parcare, lovind motocicleta condusă de maramureşean. Echipat cu cască de protecţie, acesta a suferit leziuni uşoare, care necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale.   

Într-un alt caz, doi minori din comuna Cacica, un băiat de 17 ani şi o fată de 16 ani, au ieşit în trafic pe un motoscuter, în zorii zilei de luni, fără a avea veste reflectorizante sau căşti de protecţie. Din cauza vitezei şi a neatenţiei, băiatul care conducea vehiculul pe două roţi a ieşit în afara drumului, intrând în şanţ şi răsturnându-se. Norocul a fost de partea celor doi, ambii scăpând fără leziuni grave.

Tot luni, Petru P., în vârstă de 31 de ani, din comuna Zamostea, a ajuns la Spitalul Judeţean cu leziuni grave, pe care le suferise cu o zi înainte, după ce mopedul pe care se deplasa, condus de Ionuţ U., de 23 de ani, şi el din Zamostea, a intrat în capul unui pod de beton. Cei doi au încercat să ascundă accidentul, condiţii în care tânărul care conducea vehiculul pe două roţi, şi el rănit în urma impactului, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală gravă din culpă şi părăsirea locului accidentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accidentele grave cu motoscuterişti, unul după altul în zilele de Paşte.
 Vizualizări articol: 668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Accidentele grave cu motoscuterişti, unul după altul în zilele de Paşte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei