Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 apr 2009 - Anul XIV, nr. 84 (4070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Expoziţie

Vedetele din Jurassic Park, în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Sângerosul Tyrannosaurus Rex, Anchilozauri cu armuri ca de tanc, Velociraptori cu gheare mortale şi uriaşi ierbivori, impresionanţi prin statură, reptile care au stăpânit întreaga planetă, acum sute de milioane de ani, pot fi admirate în mărime naturală în cadrul unei expoziţii inedite, care se deschide de astăzi, de la ora 11.00, în parcarea Iulius Mall Suceava.

Prima expoziţie din Europa realizată cu aceste reptile preistorice, care au trăit pe Pământ acum sute de milioane de ani pe pământ, aflată în turneu în România, a ajuns acum la Suceava, unde va poposi pe o perioadă de 10 zile, până pe 21 aprilie.

 

Călătorie în timp, acum 800 de milioane de ani

Şase dintre exponatele aduse la Suceava au fost actori admiraţi de milioane de oameni în celebra serie de filme Jurassic Park, regizată de Steven Spielberg, motiv pentru care vizitatorii vor putea revedea scenele din film pe un ecran uriaş, amenajat în interiorul cortului cu dinozauri.

De altfel, vizitarea expoziţiei seamănă cu o călătorie în timp, acum aproximativ 800 de milioane de ani.

Din toate părţile eşti înconjurat de zeci de animale ciudate, de la ierbivore cu trup solid, acoperit de plăci osoase, de protecţie, strămoşi ai rinocerilor din vremurile noastre, la carnivori cu o înălţime medie, de 2-3 metri, dar cu gheare puternice şi tăioase ca nişte săbii, la fel ca şi colţii ascuţiţi, capabili să sfârtece oasele în doar câteva secunde.

În vreme ce nişte creaturi ciudate, cu capetele acoperite de o platoşă osoasă, ca o chelie uriaşă, pasc liniştite prin vegetaţia luxuriantă, ceva mai încolo, doi velociraptori, micuţi de statură, dar extremi de cruzi şi de agili, vânători temuţi, mai ales când atacă în grup, îşi mişcă capetele ameninţător, cu fălcile larg deschise.

Dinozaurii păsări, cu aripile largi, fără nici o pană pe ele, planează prin văzduh, gata de atac, în vreme ce din umbră, strămoşi ai crocodililor de astăzi pândesc trecătorii cu ochi reci, cântărind prada.

Cu atenţia captată de zecile de exponate, ale căror particularităţi, foarte interesante, sunt descrise în fişe personale, la vedere, e posibil să nu realizezi că stai lângă un uriaş dinozaur, de 30 de metri lungime, care domină totul cu statura sa gigantică.

 

Premieră pentru Suceava

“Expoziţia din Suceava deschide al doilea sezon de turneu în România, la noi în ţară, pe care îl deschidem chiar acum, la Suceava. Expoziţia a mai fost prezentă în turnee în Danemarca, Norvegia, Suedia, Austria, Ungaria, iar acum a ajuns în România”, a declarat Mircea Robu, organizatorul expoziţiei.

Vizitatorii vor putea admira nu mai puţin de 32 de exemplare de reptile preistorice, în mărime naturală, realizate în Germania, de către Neigert Karmo, prezent de asemenea la Suceava, pentru a organiza expoziţia.

“Strămoşii reptilelor se află aici, reproduse alături de oamenii preistorici. Prezentăm toate speciile de dinozauri care au trăit pe Terra, iar cel mai mare care a existat şi pe care îl avem în expoziţie măsoară 30 de metri”, a adăugat Mircea Robu.

Preţul unui bilet de intrare este de 15 lei, dar pentru grupuri mari, organizate, acesta scade la doar 10 lei. Orfanii şi persoanele cu dizabilităţi beneficiază de gratuitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vedetele din Jurassic Park, în Suceava.
 Vizualizări articol: 895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Vedetele din Jurassic Park, în Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei