Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 ian 2009 - Anul XIV, nr. 24 (4010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Cartier privat de vile, pe Dealul Mănăstirii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Criza financiară nu a speriat toţi investitorii privaţi, dovadă fiind chiar primele investiţii anunţate anul acesta şi care au fost aprobate în şedinţa de joi a Consiliului Local Suceava.

Un grup de investitori privaţi, Vasile Strugariu, Viorel Vereha şi Cezar Rotaru, a obţinut autorizaţia pentru construirea unui cartier rezidenţial de locuinţe, pe o suprafaţă de 20.800 de mp, situată pe platoul Dealului Mănăstirii, la ieşirea din Suceava spre Botoşani.

Noul cartier, situat în imediata apropiere a Cartierului Tinereţii, este proiectat a cuprinde cel puţin 26 de clădiri, în condiţiile în care pentru fiecare dintre acestea sunt alocate parcele de 500 de metri pătraţi. Cartierul va fi realizat pe o fâşie de teren privat, locuinţele individuale urmând să fie amenajate pe două rânduri, faţă în faţă, despărţite de o cale de acces, cu o lăţime de 7 metri.

Conform proiectului depus la Primăria Suceava, locuinţele vor avea o înălţime medie, cea mai înaltă admisă fiind cu subsol, parter, două etaje şi mansardă.

Încă de la început, proprietarii terenurilor s-au autorizat nu doar pentru a realiza clădiri de locuit, ci şi spaţii comerciale şi de prestări servicii, fiind lăsate chiar parcele libere special în acest scop.

În proiect, gradul de ocupare al terenului, cu clădiri, este de doar 30%, diferenţa fiind destinată amenajării de spaţii verzi, utilităţi, drumuri de acces şi spaţii cu destinaţie comercială.

 

Apă de fântână, bazine vidanjabile şi încălzire pe lemne

Principala problemă a noului cartier privat o reprezintă lipsa utilităţilor, de la reţeaua de electricitate, până la serviciile de apă şi canalizare.

Dacă problema drumului de acces până la cartierul de pe platoul Dealului Mănăstirii va fi rezolvată odată cu realizarea reţelei stradale din cartierul Tinereţii, care le va da acces direct la DN 29, alte utilităţi vor fi asigurate, cel puţin pentru început, cu instalaţii individuale.

Astfel, apa potabilă ar urma să fie asigurată de fântânile care vor fi forate în apropierea fiecărei case, iar canalizarea va fi funcţională cu ajutorul unor bazine vidanjabile.

De asemenea, alimentarea cu căldură va fi asigurată fie cu sobe, fie cu centrale pe lemn.

Racordarea la sistemul public de electricitate va fi de asemenea posibilă odată cu finalizarea unei alte investiţii a Primăriei Suceava – reţeaua electrică ce va deservi cartierul de case ridicate de tineri pe Dealul Mănăstirii, pe terenurile obţinute în baza legii 15/2003.

 

Bloc turn vizavi de Metro şi Galleria

O altă investiţie avizată de Consiliul Local Suceava este cea a firmei Muha, care vrea să realizeze un bloc turn pe partea dreaptă a străzii 1 Decembrie 1918, înainte de sensul giratoriu de la ieşirea spre Fălticeni.

Noul bloc turn, situat vizavi de centrele comerciale Metro şi Galleria, va avea 13 niveluri – subsol, demisol, parter, mezanin şi nouă etaje.

Terenul pe care urmează a fi realizată construcţia este de 1104 metri pătraţi, dar procentul de ocupare al terenului este de doar 44,25%, în condiţiile în care la subsolul şi la demisolul blocului turn vor fi amenajate spaţii de parcare.

Parterul şi mezaninul clădirii vor cuprinde spaţii comerciale, birouri şi un showroom de mobilă, restul nivelurilor fiind proiectate pentru amenajarea de apartamente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cartier privat de vile, pe Dealul Mănăstirii.
 Vizualizări articol: 5643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Cartier privat de vile, pe Dealul Mănăstirii1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei