Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 ian 2009 - Anul XIV, nr. 24 (4010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Claudiu Re-gol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Supărare mare pe Dinamo în general şi pe Claudiu Niculescu în special (de înţeles, că doar nu ţi-e tocmai uşor când auzi aşa ceva) după ce un personaj din fotbalul ăsta mimat de la noi a spus despre el că ar fi un rebut.

Nici unui om nu îi pică bine aşa o chestie, deşi în privinţa majorităţii fotbaliştilor asocierea cu „om” este cel puţin riscantă. Niculescu, însă, e unul dintre cei nu foarte mulţi care te pot păcăli, în sensul că se exprimă în general puţin, deci corect, iar mari prostii nu se cunosc în biografia lui, nici sportivă, nici „civilă”. Asta, dacă ignorăm, şi nu văd de ce nu am face-o, chestia aia cu „salutul” adresat Stelei. Să zicem că e o formă de umor în spiritul întregului nostru fotbal. Propun să mai trecem şi peste pasiunea pentru manele, în fond absolut „trendy” printre fotbalişti (sau ce-or fi...) şi să ne bucurăm că măcar liderul campionatului nostru, Dinamo, a recuperat din jungla străinătăţii pe unul din marii experţi în domeniu, numitul Mitea, înainte ca întregul Amsterdam să fie cotropit de această oglindă a spiritului românesc, maneaua. Cu Lobonţ, ar fi trei, de unde şi explicaţia jocului pe acest nemuritor ritm, pe care băieţii îl duc peste tot, inclusiv pe gazon.

Cum ziceam, Claudiu s-a răzbunat absolut elegant pe ’ăl de-l făcuse „rebut” (de fapt, doar îl numise aşa, că de făcut s-a făcut singur!) şi, ca să-i arate cine e el cu adevărat, a înscris un Clau-gol (registered trade mark) într-un meci amical dintr-o deja clasicizată lovitură liberă. Iar ca tacâmul să fie complet, după meciul câştigat şi cu contribuţia lui, a apărut pe la niscai televiziuni zicând: „Sunt bucuros. Dar mai important ar fi să înscriu în partidele oficiale”. Perfect de acord, domnu’ Niculescu. Ba chiar vă doresc succesuri, mai ales că aţi avut tăria de a adăuga: „Golul ăsta e important pentru moralul meu”. În completare, în chiar următorul amical, cu moralul deja săltat, Claudiu Niculescu a mai înscris o dată, conform aceluiaşi scenariu. Nici nu îndrăznesc să-mi închipui cât de tare tremură deja izmenele pe alde Gloria Bistriţa sau FC Constanţa la gândul că acuş-acuş le vine rândul, la „oficiale”.

Întru deplina relaxare a domnului Niculescu, i-aş propune să o ia filologiceşte, adică, având în vedere că în franceză la gol se spune „but”, atunci când îi zici unuia rebut ar însemna că zici că a înscris de două ori. Clau-gol ar fi în franceză Clau-but. Iar Clau Re-but înseamnă că a dat deja două goluri. În amicale. Aşteaptă, cu emoţie rebutul şi în campionat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Claudiu Re-gol.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Claudiu Re-gol4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei