Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 ian 2009 - Anul XIV, nr. 24 (4010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Orice construcţie politică care să-l debarce pe Băsescu trebuie luată în consideraţie

Duminică, 1 Februarie 2009 (17:58:06)
Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a declarat, duminică, despre propunerea Institutului Şincai, că orice construcţie politică care îl poate debarca pe Traian Băsescu de la conducerea României trebuie luată în consideraţie, deşi Bogdan Olteanu a susţinut că PNL va merge cu un candidat propriu.

"Orice construcţie politică în România care poate să-l debarce pe Traian Băsescu de la conducerea României trebuie luată în consideraţie. Trebuie să scăpăm de acest conducător toxic pentru România", a susţinut Eugen Nicolăescu, menţionând că aceasta este opinia sa personală şi nu a partidului.

La rândul său, purtătătorul de cuvânt al PNL, Bogdan Olteanu, a afirmat că PNL îşi va desemna propriul candidat, undeva prin martie.

"Noi suntem un partid de Opoziţie şi în mod cert vom avea un candidat la preşedinţie. Vom stabili chiar săptămâna viitoare, miercuri ,calendarul de desemnare a candidatului prezidenţial şi în martie vom organiza un Consiliu Naţional care să desemneze candidatul la preşedinţia României", a anunţat Olteanu.

Liberalul a subliniat că din propunerea Institutului Ovidiu Şincai, înţelege că acest institut al PSD face recomandări acestei formaţiuni, împotriva liniei politice pe care merge PSD.

"Eu înţeleg că Institutul Şincai este un institut al PSD, care face recomandări PSD oarecum în contradicţie cu linia acestui partid. Cred că e problema PSD să-şi clarifice realţiile cu institutul şi să-şi clarifice poziţiile referitaore la candidaturi. Nu ştiu dacă partidele aflate la guvernare au protocoale, clauze secrete, înţelegeri verbale dacă vor avea sau nu un candidat unic, dar asta e problema PSD", a conchis Olteanu.

Partidele politice ar trebui să se gândească la susţinerea unui candidat unic la alegerile prezidenţiale împotriva lui Traian Băsescu, care ar reprezenta "inamicul numărul unu al naţiunii", se arată într-un raport al Institutului "Ovidiu Şincai", făcut public duminică.

Partidele politice ar trebui să sprijine, la alegerile prezidenţiale din toamna lui 2009, un candidat unic, care să aibă o anumită neutralitate faţă de actualele structuri de putere, în contextul în care ultimele evoluţii politice arată o consolidare a "neocezarismului" lui Traian Băsescu, se arată într-un raport asupra alegerilor parlamentare din 2008, realizat de Fundaţia Institutul "Ovidiu Şincai" (FISD).

Directorul Coordonator al Institutului "Ovidiu Şincai", europarlamentarul Adrian Severin, a afirmat, duminică, că raportul asupra alegerilor parlamentare din 2008 şi asupra ultimelor evoluţii politice arată "o posibilă victorie a proiectului neocezarist" reprezentat de Traian Băsescu.

"Naţiunea este în pericol. Se produce o contrarevoluţie de catifea, care neagă principalele valori democratice ale Revoluţiei, contrarevoluţie care se suprapune peste fenomenul crizei globale (...) şi peste fenomenul de fragmentzare a societăţii româneşti, de desfacere a statului în structuri de oligarhie locală", a apreciat Severin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Orice construcţie politică care să-l debarce pe Băsescu trebuie luată în consideraţie.
 Vizualizări articol: 737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Orice construcţie politică care să-l debarce pe Băsescu trebuie luată în consideraţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei