Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 ian 2009 - Anul XIV, nr. 20 (4006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Serbările Zăpezii

O tradiţie veche de 26 de ani este continuată şi în această iarnă la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Începând de vineri, Pârtia “Parc” din Vatra Dornei a devenit locul unde cântecul, jocul şi voia bună au adunat, pe fondul concursurilor sportive specifice iernii - Serbările Zăpezii, timp de trei zile, peste 10.000 iubitori ai sporturilor de iarnă, împătimiţi ai muntelui, tineri dornici de distracţie sau simpli turişti.

Organizatorii, Primăria Vatra Dornei şi Consiliul Judeţean Suceava, împreună cu numeroşii sponsori au pregătit tuturor participanţilor concursuri de schi, jocuri specifice unei astfel de manifestări, iar pe scena special amenajată de la baza pârtiei spectacole de toate genurile şi pentru toate gusturile cu artişti precum: David Deejay, Andra, Smiley, Bere Gratis, Alin Pascal, dar şi Dorna Dorului, Moldoviţa sau Etno.

Prima parte a zilei de vineri a fost dedicată întrecerilor de schi, iar la concertele “de seară” atmosfera a fost încinsă de evoluţia formaţiei Alin Pascal&Band. Melodiile pop – rock, marea majoritate compoziţii proprii, dar şi preluări din repertoriul internaţional au fost aplaudate îndelung de cei prezenţi, motiv pentru care organizatorii au decis ca spectacolul de a doua zi să fie deschis tot de Alin Pascal, fiul interpretei de muzică populară Matilda Pascal-Cojocăriţa. Adi Colceru, alias David Deejay, a transformat baza pârtiei în discotecă după melodiile “Sexy Thing” şi “Nasty Dreams”.

 

Publicitatea şi-a făcut efectul

Sâmbătă, staţiunea Vatra Dornei a fost plină de turişti încă de dimineaţă. Mediatizarea puternică a evenimentului prin presă, dar şi prin intermediul unui mare operator naţional de telefonie mobilă, care a trimis SMS-uri la toţi abonaţii, prin care i-a anunţat că la Vatra Dornei sunt Serbările Zăpezii, i-a determinat pe iubitorii muntelui din aproape toată ţara să vină la Vatra Dornei.

“Fără publicitate prin toate mijloacele n-am fi reuşit să facem cunoscută această acţiune cultural-sportivă. Pe lângă publicitate, noi, dornenii, am făcut invitaţii personale, oamenii fiind dornici de sport şi petrecere în aer liber, ca să nu mai vorbesc de muzică, dans şi voie bună. Pe lângă publicitate a fost necesară implicarea operatorilor de turism din staţiunea care deţine cea mai modernă bază de tratament din ţară”, a precizat viceprimarul Mircea Rusu.

Mihai Florescu, din Bucureşti, ne-a spus că decât să facă cinci - şase ore până pe Valea Prahovei, a preferat să vină la Vatra Dornei în aproape opt ore. „Preţurile sunt mult mai mici, scapi de aglomeraţia din trafic, iar pe pârtie nu e aşa de aglomerat. Am fost şi înainte de sărbători, mi-a plăcut foarte mult, atunci nu ştiam de Serbările Iernii. Cu bani mult mai puţini ca pe Valea Prahovei găseşti şi cazare de calitate şi mâncăruri mai bune, şi piscină şi ATV-uri pentru plimbări pe munte”, ne-a declarat bucureşteanul.

 

Concursuri cu premii consistente

Cu puţin timp înainte de ora 18,00, în faţa scenei de la baza Pârtiei câteva mii de oameni aşteptau să înceapă spectacolele, dar să afle şi care sunt cei mai buni schiori, vineri şi sâmbătă fiind organizate două manşe (etape) de schi alpin pentru următoarele categorii: copii până în 8 ani, 9-10 ani, 11 - 12 ani, 13 - 14 ani.

Cele 24 de premii au fost asigurate de Vodafone şi au constat în telefoane mobile, cartele telefonice, DVD playere. Valoarea premiilor a fost de 450 de lei pentru locul I, 300 lei pentru locul II şi 200 lei pentru locul III.

 

Muzică pentru toate gusturile

Concertele care au urmat festivităţii de premiere au fost foarte gustate de public. Primii care au urcat pe scenă au fost băieţii de la Alin Pascal&Band, cunoştinţe deja pentru spectatorii care au fost cu o seară dinainte şi care deja îi strigau pe nume pe membrii formaţiei.

După primele patru melodii, spaţiul de la baza pârtiei s-a umplut imediat, şi a rămas aşa şi pe timpul recitalurilor susţinute de Andra împreună cu două dansatoare profesioniste şi Cornel de la “Dansez pentru tine”.

În timpul în care echipa tehnică a lui Smiley pregătea echipamentul pentru concert, cei mai vânjoşi bărbaţi ai Dornei s-au întrecut la tăiat buşteni, munca lor fiind răsplătită de sponsori.

“Am bani de dat” a fost cea mai fredonată melodie a lui Smiley, ceea ce l-a determinat pe tânărul solist să o reia la cerea publicului. De altfel, publicul dornean s-a dovedit a fi un bun cunoscător al repertoriului lui Smiley.

Lapoviţa care s-a transformat în ploaie nu a alungat miile de oameni de la recitalul celor de la Bere Gratis, superbul foc de artificii din final fiind o răsplată pentru toţi cei care au îndurat frigul.

 

Folclor în ultima zi a primei serii de manifestări

Ziua de duminică a fost rezervată muzicii populare, pe scenă urcând fanfara municipiului Vatra Dornei, Dorna Dorului şi Calin Brăteanu şi Etno şi Moldoviţa.

Primul weekend de Serbări ale Zăpezii în Vatra Dornei s-a încheiat în fiecare seară cu dans în aer liber, la care a răspuns „prezent” întreaga suflare a „Serbărilor Zăpezii”, indiferent de vârstă.

Şi cum stă bine unui festival al bucuriei şi veseliei, după concerte şi dans în aer liber petrecăreţii s-au retras în baruri şi restaurante sau în discoteci.

Aşa cum am aflat de la mulţi dintre cei prezenţi, „organizatorii au reuşit să scoată lumea din casă, să-i facă pe oameni să uite de grijile cotidiene care şi aşa nu sunt puţine. Oamenii mai au nevoie şi de clipe frumoase, aşa cum facem noi acum - tinerii fac sport, cei mai în vârstă vin la concerte, mai un vin fiert, mai un mic, sau un grătar, toate pentru localnici şi turişti. Serbările Zăpezii sunt o reuşită, chiar dacă nu avem prea multă zăpadă”.

 

Schi, săniuş, patinoar, ATV-uri

Pe lângă schi, săniuş şi patinaj pe patinoarul artificial din centrul staţiunii, pentru a face faţă cerinţelor sporite de agrement, numărul ATV - urilor de închiriat pentru turiştii veniţi la Vatra Dornei a crescut semnificativ.

Cu doar 80 de lei/oră puteai să conduci un Polaris, Bombardier sau Linsdai pe străzile din staţiune, dar şi pe potecile montane accesibile acestor vehicule cu capacităţi cilindrice cuprinse între 300 şi 500 cmc.

O alternativă pentru cei care preferă turismul ecologic au fost plimbările cu şareta sau cu săniile trase de cai, sau traseele montane deschise şi pe care jandarmii montani şi salvamontiştii le-au monitorizat cu foarte mare atenţie, pentru a împiedica accesul „aventurierilor” neechipaţi corespunzător.

 

Gustări calde şi vin fiert

Buna dispoziţie a fost completată în parcul staţiunii de vânzătorii de mici, vin şi ţuică fiartă şi cozonac unguresc. Cei veniţi la Vatra Dornei şi care au renunţat la o masă servită la restaurant şi-au putut potoli foamea chiar lângă pârtie sau încălzi cu vin şi ţuică fiartă, vânzătorii ambulanţi de mâncăruri făcând tot felul de reduceri, doar pentru a atrage clienţii.

Nici copiii nu au fost uitaţi de negustori, oferta de jucării fiind foarte bogată. Cei care nu au venit la Dorna echipaţi corespunzător şi-au putut cumpăra căciuli, fulare şi mănuşi, iar amatorii de îmbogăţire rapidă au găsit diverse jocuri de noroc.

 

Urmează încă două weekend-uri de distracţie la Vatra Dornei

Pentru cei ce nu au apucat să ajungă la sfârşitul săptămânii trecute la Vatra Dornei rămâne valabilă invitaţia pentru următoarele două weekend-uri, când vor concerta Ducu Bertzi, Semnal M, DJ Rinno & Silvia (vineri 30 ianuarie), Animal X, Elena, Desperado (sâmbătă 31 ianuarie) şi Fanfara Municipiului Vatra Dornei, Plaiurile Dornelor, Ciprian Porumbescu, Rustic (duminică 1 februarie).

În weekendul 06 - 08 februarie pe scena de la baza Pârtiei “Parc” vor fi prezenţi Luna Amară, Giulia, Fly Project, Andreea Bălan, Simplu, Dj Project, Fanfara Municipiului, Matilda Pascal Cojocariţa, Moldoviţa, Yanna.

 

Organizatorii, mulţumiţi de participare

Primarul municipiului Vatra Dornei, Ioan Moraru, consideră că primul weekend din cadrul Serbărilor Zăpezii a fost o reuşită.

„Am fost în fiecare seară aici, pe pârtie, şi de la seară la seară au fost tot mai mulţi spectatori. Nu am reuşit să contorizez ce număr de turişti au fost la Vatra Dornei. Cert este că dornenii şi cei din Bazinul Dornelor au participat la aceste manifestări”, a precizat primarul Moraru.

„Zăpada o dă bunul Dumnezeu. Nu ne putem plânge că în această iarnă la Vatra Dornei nu am avut zăpadă, chiar începând de la sfârşitul lunii noiembrie şi până în prezent nu a lipsit de la Vatra Dornei zăpada şi desigur vom avea şi de aici încolo. Şase luni de iarnă la Vatra Dornei nu ne scuteşte de zăpadă. Multă lume a schiat pe seară, când deja vremea se mai răceşte, au fost concursuri de schi pe categorii de vârstă, au fost premii consistente oferite de sponsori generoşi, am avut şi un staf de organizare din cadrul primăriei care s-a ocupat de cele mai mici detalii, nu am aflat să fi existat vreun incident neplăcut, poliţie, poliţie comunitară, jandarmerie, pompieri, au fost prezenţi până la finalul fiecărei zile de spectacole.

Oamenii au fost doriţi şi de altceva decât de griji cotidiene, de criză, de tot felul de ameninţări, ei au vrut şi puţină distracţie. Noi în acest mod încercăm să păcălim criza”, a declarat Moraru, care a lansat şi o invitaţie pentru următoarele două weekend-uri.

„Pe cei care mai au bani în buzunare îi aşteptăm la Vatra Donei, pentru că ospitalitatea noastră bucovineană, hotelurile, restaurantele, pensiunile pun la dispoziţie servicii de ţinută şi, în acest fel, criza de care tot vorbim sperăm să nu afecteze Vatra Dornei”, ne-a declarat primarul Ioan Moraru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tradiţie veche de 26 de ani este continuată şi în această iarnă la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 2570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
O tradiţie veche de 26 de ani este continuată şi în această iarnă la Vatra Dornei3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei