Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 ian 2009 - Anul XIV, nr. 7 (3993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evaluare

Zeci de suceveni, victime ale accidentelor de muncă în anul 2008

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un număr de 48 de suceveni au fost victime ale accidentelor de muncă petrecute în judeţ în anul 2008. Şeful Inspectoratului teritorial de Muncă Suceava, inspectorul şef Mihai Airinei, a declarat că „cinci dintre persoanele accidentate au decedat, iar 43 de persoane au rămas cu incapacitate temporară de muncă în urma accidentelor”. Unul dintre accidentele de muncă de anul trecut a fost colectiv, fiind accidentate trei persoane, dintre care două au decedat.

Luna septembrie  a fost cea mai „neagră” în ceea ce priveşte numărul de accidente de muncă înregistrate în judeţul Suceava. Este vorba despre opt accidente, unul mortal, iar restul producând victimelor incapacitate temporară de muncă. În luna noiembrie s-au înregistrat şase accidente de muncă, soldate cu trei decese. Ianuarie şi aprilie sunt singurele luni din anul 2008 în care nu s-a înregistrat nici un accident de muncă.

 

1.333 de sancţiuni pe linie de securitate a muncii

Protecţia muncii precară şi riscul la care erau supuşi unii angajaţi suceveni au dus la măsura scoaterii din funcţiune a unui număr de 295 de instalaţii şi utilaje, din cauză că nu prezentau securitate pentru persoanele care le manevrau. Inspectorul şef al ITM Mihai Airinei a spus că „numai în ultima lună a anului trecut, 19 utilaje şi instalaţii au fost scoase din funcţiune din cauză că prezentau riscuri pentru muncitori”. 

Totodată, ITM a sistat în 2008 activitatea a 11 unităţi din judeţ.

În domeniul sănătăţii şi securităţii muncii, ITM Suceava a aplicat anul trecut un număr de 1,333 de sancţiuni agenţilor economici din judeţ, 181 fiind amenzi, iar restul avertismente. Valoarea sancţiunilor aplicate în acest domeniu al securităţii muncii este de 1.129.300 de lei. Luna iulie a anului trecut a fost cea mai „bogată” în amenzi, ITM aplicând sancţiuni în valoare de 167 de mii de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de suceveni, victime ale accidentelor de muncă în anul 2008.
 Vizualizări articol: 747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de suceveni, victime ale accidentelor de muncă în anul 20085.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei