Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 ian 2009 - Anul XIV, nr. 5 (3991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Amputare

Salariile directorilor de la Termica şi ACET, plafonate la 3.200 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Directorul societăţii de termoficare din municipiul Suceava, Termica SA, Constantin Plăcintă, şi cel al societăţii de apă-canal, ACET SA, Ştefan Groza, vor avea acelaşi salariu cu viceprimarii de Suceava, 4.500 de lei brut, 3.200 de lei net, ceea ce înseamnă jumătate din cât au acum. Decizia urmează a fi pusă în practică încă din această lună, după întrunirea AGA de la cele două societăţi.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a anunţat ieri, în conferinţă de presă, că tot acum se reduce şi indemnizaţia membrilor AGA de la cele două societăţi comerciale aflate în subordinea Consiliului Local, de la 15 la sută din salariul directorului, la 1 la sută.

Directorul societăţii Termica SA, Constantin Plăcintă, ne-a declarat ieri că, în perspectiva unei crize economice majore care va afecta România în 2009, posibil chiar şi în 2010, înţelege aplicarea principiilor de solidaritate socială şi a măsurile restrictive, pe termen scurt.

„Pe termen scurt se acceptă ca răul să fie împărţit de toţi. Nu cred că plafonarea salariilor este o măsură bună, dar înţeleg dacă scopul este să ne sacrificăm toţi, pe termen scurt, până la 1 an. Aş fi ipocrit dacă aş spune că voi lua o decizie acum, în ceea ce mă priveşte. Voi vedea cum vor evolua lucrurile până în vară şi voi decide atunci”, a declarat directorul Plăcintă.

Acesta a arătat că „nimeni nu e bătut în cuie în funcţia de director” şi că există şi posibilitatea ca cei cărora nu le convine salariul să plece, dar este sceptic că vor fi mulţi cei care vor face acest lucru deoarece în timp de criză „nu vor pluti locurile de muncă peste tot”.

 

Şefii de secţii vor avea salarii de directori

Plăcintă aşteaptă ca normele de aplicare a ordonanţei de urgenţă să precizeze dacă şefii de regii şi de societăţi comerciale vor mai avea dreptul să primească sporul de vechime pentru că, în caz contrar, salariul său brut se va reduce la jumătate, de la 9.200 de lei la 4.500 lei.

„Cu acest salariu ajung în zona şefilor de secţie. Pentru a fi acceptabil, ori se schimbă salarizarea până la ultimul om, ori va fi doar o măsură restrictivă temporară. Probabil viitoarea lege a salarizării, despre care se tot vorbeşte, va reglementa lucrurile”, a spus Constantin Plăcintă.

Celălalt director care intră sub incidenţa „Ordonanţei Boc”, Ştefan Groza, ne-a declarat că încă nu s-a gândit la noile reglementări în privinţa salariului său şi nici nu a văzut până acum textul ordonanţei de urgenţă.

Consideră măsura „un pic forţată” şi apreciază că Executivul nu a luat în calcul „toate consecinţele” la elaborarea acestui act normativ, menţionând acelaşi lucru ca şi Constantin Plăcintă, că ajunge la un salariu similar cu şefii de secţie, adică jumătate faţă de cât are acum.

 

ACET este operator regional, cu acţionar majoritar CL Suceava

Ştefan Groza a menţionat că, săptămâna viitoare, va avea loc o întrunire a celor 42 de operatori regionali din Patronatul serviciului de apă-canal, care va analiza efectele ordonanţei de urgenţă asupra salariaţilor din acest domeniu.

„Este o nedreptate care sper că va fi corectată”, a spus Ştefan Groza. Şeful ACET mai primeşte o indemnizaţie de 75 la sută din salariu, în calitate de gestionar de programe cu finanţare europeană şi speră ca măcar aceasta să-i rămână, mai ales că OUG nu face referire expresă la această categorie de venituri. ACET se ocupă de implementarea proiectelor ISPA şi SAMTID în judeţul Suceava, în valoare de peste 60 de milioane de euro. ACET este operator regional şi teoretic Ştefan Groza ar trebui să primească acelaşi salariu cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, dar ambiguitatea ordonanţei de urgenţă lasă loc la interpretări. Asta va face ca, în ţară, şefii societăţilor care funcţionează ca operatori regionali şi au aceleaşi atribuţii să aibă salarii diferite, de viceprimar sau de vicepreşedinte CJ, în funcţie de cum este interpretat actul normativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariile directorilor de la Termica şi ACET, plafonate la 3.200 de lei.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Salariile directorilor de la Termica şi ACET, plafonate la 3.200 de lei4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SI EI MERITA SA STRANGA CUREAUA trimis de
( 9 ian 2009, 14:52:30
SI EI MERITA SA STRANGA CUREAUA
2.   Asa este trimis de
( 9 ian 2009, 15:44:59
...da, s-o stranga de gat....cat mai tare
3.   Oare trimis de
( 9 ian 2009, 15:56:25
Ce o sa faca, cum o sa de descurce? Cred ca o sa moara de foame...
4.   Just trimis de
( 9 ian 2009, 16:04:15
Majorarea pretului apei anul trecut de catre primarul Lungu probabil s-a facut si in ideea de a mari salariile si la virfurile conducerii ACET ului.Reducerea salariilor facute de actualul guvern este justa si trebuie aplicata si la altii care s-au lafait in salarii occidentale.In aceasta situatie PDL o sa mai pupe voturi iar daca perpetua starea de nesimtire cu salariile enorme la unii patea ce-o patit PNL-ul care a aruncat cu bani si in ciini.
5.   La vremuri noi oameni vechi trimis de
( 9 ian 2009, 22:29:28
Felicitari domnule Lungu! Ati pus capat salariilor nesimtite de la Acet! Nu este posibil ca un director sa aiba un salariu de 8000 de lei la care se adauga sporuri de 150 la suta, plus un premiu anual de 12 salarii, iar salariatii sa fie penalizati la salariu pentru ca nu se incaseaza apa vanduta. Asa platiti performanta domnule primar? La prima ploaie mai puternica demisolurile caselor sunt pline de apa, conductele se sparg permanent, iar in orasele din judet se opreste apa si cate 48 de ore cu o nesimtire crasa! In judet nu exista dispecerate unde oamenii sa poata anunta avriile si intreruperile de apa! Traim totusi in secolul 21!!! Domnule primar aduceti oameni noila conducerea acestor societati care sa mai faca ceva si pentru cetatenii care v/au votat, nu mai tineti toti blazatii care traiesc inca in nostalgia comunista si folosesc toate resursele financiare si materiale doar in interes propriu! Scapati/ne de comunisti domnule Lungu! Domnule Flutur readuceti respectul pt. cetatean!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei