Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 ian 2009 - Anul XIV, nr. 5 (3991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

ASP

Inspectorii sanitari au stopat controalele în farmacii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Nici o farmacie din judeţ nu mai face, de la începutul acestui an, obiectul controalelor întreprinse de Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Suceava. Acţiunile de verificare a acestor unităţi au fost scoase din calcul de inspectorii instituţiei, din cauza unor neconcordanţe în noua Lege a farmaciilor, nr. 266 din 2008, care intră în vigoare pe 13 ianuarie.

„Articolul 32 stipulează că supravegherea şi inspecţia în farmacii este efectuată de Agenţia Naţională a Medicamentului în timp ce, potrivit articolului 40, constatarea faptelor care sunt contravenţii se face de către inspecţia sanitară din cadrul Ministerului Sănătăţii, fără a se mai preciza şi structurile teritoriale. Problema principală este, însă, că noi nu putem să constatăm o contravenţie, dacă inspecţia este făcută de altcineva”, a explicat dr. Ludovic Abiţei, şeful Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul ASP, cu precizarea că acţiunile de control la farmacii rămân în aer până la sosirea unor noi dispoziţii.

 

5 farmacii închise, în 2008

Anul trecut, inspectorii sanitari suceveni au verificat 282 de farmacii (268 cu circuit deschis şi restul din cadrul spitalelor), 10 depozite farmaceutice şi 4 drogherii. 75 de unităţi de profil care au fost depistate cu nereguli au primit termene de remediere a deficienţelor, fiind recontrolate.

Două farmacii au primit avertisment, iar alte cinci au fost nevoite să-şi suspende activitatea până când au îndepărtat neajunsurile constatate în urma verificărilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii sanitari au stopat controalele în farmacii.
 Vizualizări articol: 1101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inspectorii sanitari au stopat controalele în farmacii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei