Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 ian 2009 - Anul XIV, nr. 5 (3991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Anul acesta

Primăria Suceava va investi zece milioane de euro în refacerea reţelelor de termoficare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Municipiul Suceava va fi şi anul acesta marcat de o mulţime de lucrări de refacere a reţelelor de utilităţi, uzate peste măsură, numai pentru refacerea parţială a sistemului de termoficare urmând să fie investiţi peste zece milioane de euro.

Edilul şef al Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că anul acesta vor fi reabilitate un număr de 15 puncte termice şi vor fi efectuate lucrări de înlocuire a peste 2,5 kilometri din magistralele de transport şi distribuţie a agentului termic.

Cele 15 puncte termice care vor fi modernizate în 2009 sunt: George Enescu 4/3/1, Obcini 1, A4 Tipografie, Cuza Vodă 6, Zamca 4, Obcini 4, Alimentar, George Enescu 4/3/2, George Enescu 4/1, Centru 1, Arini 1, TRC, Cuza Vodă 4, Cuza Vodă H şi Cuza Vodă 1.

Lucrări de înlocuire a conductelor de pe cele trei magistrale de transport şi distribuţie a agentului termic vor fi efectuate în zonele cu cele mai multe probleme, unde în fiecare an apar avarii care lasă fără apă caldă şi căldură chiar şi câte jumătate din locuitorii Sucevei.

 

Privatizarea Termica, din primăvară

Municipalitatea şi-a propus să înceapă efectiv lucrările în lunile aprilie – mai, mai ales că cea mai mare parte din cantitatea de ţeavă necesară a fost deja achiziţionată la finele anului trecut şi se află în curtea Termica.

“Pentru a nu păţi ce s-a întâmplat în alţi ani, când au început lucrările foarte târziu, anul acesta deja s-a scos la licitaţie proiectarea pentru cele 15 puncte termice şi pentru lucrările pe conductele magistralelor”, a precizat Lungu.

Finanţarea lucrărilor propuse pentru acest an va fi asigurată atât din fondurile prinse în proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu”, cât şi din fondurile care vor mai fi obţinute de la Guvern în cadrul programului Termoficare 2008 – 2015.

Tot în primăvară ar urma să fie demarat efectiv procesul de privatizare a societăţii de termoficare a Sucevei, care, dacă nu va fi preluată de un investitor puternic, riscă să fie închisă şi furnizarea căldurii să apei calde să se facă doar de la CAF-urile situate în spatele Ambro, care funcţionează pe bază de gaz metan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava va investi zece milioane de euro în refacerea reţelelor de termoficare.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava va investi zece milioane de euro în refacerea reţelelor de termoficare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sugestie trimis de
( 9 ian 2009, 11:43:14
Domnule primar, inchideti acum termica si incalziti orasul cu CAF-urile de la Ambro. Faceti o experienta ca nu e an electoral pt alegeri locale!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei