Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 ian 2009 - Anul XIV, nr. 5 (3991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Cazul celor doi copii asfixiaţi, cercetat într-un dosar de moarte suspectă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cazul celor doi copii din comuna Mitocu Dragomirnei morţi asfixiaţi în casă după izbucnirea unui incendiu face obiectul unui dosar penal deschis de poliţie, procurorii urmând să facă cercetări privind moartea suspectă a celor doi micuţi. Mai exact, procurorii urmează să stabilească dacă părinţii se fac vinovaţi de moartea copiilor, pe fondul neglijenţei.  

„Conform procedurilor s-a deschis dosar penal pe cauză, pentru a se cerceta împrejurările în care au murit cei doi copii. Procurorii urmează să stabilească dacă în acest caz este necesară demararea de cercetări sub aspectul săvârşirii vreunei infracţiuni”, a precizat inspectorul Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Culpa părinţilor

Incendiul izbucnit miercuri după-amiază în locuinţa familiei Grosu i-a găsit în casă doar pe cei doi copii, Ionatan, de un an şi trei luni de zile şi Denis, de doi ani şi şase luni. Dacă tatăl copiilor, Petrică Grosu, era la serviciu, mama lor, care se ocupă de îngrijirea lor, nu era în acel moment acasă, astfel că cei doi nu au putut fi scoşi afară la timp, murind intoxicaţi cu monoxid de carbon.  

În plus, nici soba din locuinţă nu era izolată corespunzător, astfel explicându-se şi de ce o scânteie a sărit pe covor, declanşând incendiul.

Cum copiii au fost lăsaţi nesupravegheaţi, iar soba era degradată, în cauză se poate vorbi de neglijenţă din partea părinţilor. Surse din rândul anchetatorilor ne-au declarat însă că mama copiilor, Nina Grosu, nu va fi cercetată pentru ucidere din culpă. Părinţii ar risca cel mult o sancţiune pe linie civilă, care ar consta în decăderea din drepturile părinteşti pe o perioadă de timp. Cum familia nu are însă şi alţi copii, nici această măsură nu poate fi luată.

 

Morţi după ce au făcut stop cardio-respirator

La momentul producerii tragediei, medicii sosiţi la faţa locului cu ambulanţele  au găsit copiii la dispensarul din comună, unde au fost duşi cu maşina unui localnic.

În urma consultului, medicii de la bordul autosanitarei au constatat că minorii erau deja morţi, decesul producându-se în urma unui stop cardio-respirator. Chiar şi în aceste condiţii, doctorii au încercat o resuscitare, timp de 30 de minute, dar care s-a dovedit inutilă.

„Copiii erau complet negri de funingine şi prezentau depozite de funingine în căile respiratorii. Nu aveau arsuri şi opinia noastră este că s-au intoxicat, dar acest lucru îl vor stabili cu certitudine legiştii”, au precizat medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazul celor doi copii asfixiaţi, cercetat într-un dosar de moarte suspectă.
 Vizualizări articol: 1262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cazul celor doi copii asfixiaţi, cercetat într-un dosar de moarte suspectă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei