Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 ian 2009 - Anul XIV, nr. 4 (3990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fălticeni

Zăpada şi ţurţurii cad în grija locatarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Zăpada căzută între Crăciun şi Anul Nou şi vremea în uşoară încălzire din ultimele zile au făcut ca unele acoperişuri din municipiul Fălticeni să devină  adevărate pericole pentru cetăţenii care circulă pe trotuarele de pe lângă clădiri.

La balcoane, la burlane, la streşini, atârnă ţurţuri care pot în orice moment să cadă în capul trecătorilor, aşa cum s-a mai întâmplat în anii precedenţi.

Precauţi, bunii gospodari au trecut la treabă şi înarmaţi cu lopeţi, sape de lemn, beţe cât mai lungi, au dărâmat "construcţiile" din gheaţă şi zăpadă chiar în momentul formării.

Asociaţiile de proprietari au fost atenţionate de către Primărie, imediat după Crăciun, să se ocupe de îndepărtarea ţurţurilor şi a zăpezii de pe acoperişuri şi să se asigure că zăpada căzută de pe acoperişuri nu riscă să producă victime în rândul trecătorilor pe trotuarele de lângă clădiri sau pagube materiale.

Dacă marea majoritate a locuitorilor de la blocuri au înţeles, alţii au fost somaţi la începutul acestei săptămâni de poliţiştii comunitari să îndepărteze ţurţurii de gheaţă de pe clădiri.

Una din problemele a căror rezolvare se găseşte la asociaţiile de proprietari este cea a locatarilor care locuiesc la etajul IV, au şarpante, au ţurţuri de dimensiuni foarte mari în faţa geamului, dar sunt plecaţi în străinătate.

 

Amenzi pentru necurăţarea acoperişurilor imobilelor

Proprietarii, administratorii sau utilizatorii imobilelor care nu curăţă zăpada şi ţurţurii de pe acoperişurile clădirilor riscă sancţiuni cuprinse 100 – 500 de lei, persoanele fizice şi între 500 – 2500 lei, persoanele juridice conform Hotărârii Consiliului Local nr. 85 din 2008.

În cazul unor accidente grave, proprietarii vinovaţi vor fi sancţionaţi penal. Potrivit prevederilor „Normativului pentru urmărirea comportării în timp a construcţiilor”, îndepărtarea stratului gros de zăpadă de pe acoperişurile clădirilor, pentru prevenirea accidentelor provocate de supraîncărcări, este obligaţia proprietarilor, administratorilor sau utilizatorilor imobilelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zăpada şi ţurţurii cad în grija locatarilor.
 Vizualizări articol: 1235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Zăpada şi ţurţurii cad în grija locatarilor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei