Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 ian 2009 - Anul XIV, nr. 4 (3990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Condiţii acces

Vizitatorii Spitalului Suceava, în papuci de unică folosinţă şi pelerine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Vizitatorii celei mai mari unităţi sanitare sucevene, Spitalul Judeţean de Urgenţă, nu vor mai avea voie să pătrundă în incintă dacă nu poartă un echipament de protecţie. Aparţinătorii bolnavilor internaţi vor putea intra în unitate doar în schimbul actului de identitate şi numai cu papuci de unică folosinţă în picioare şi pelerină peste hainele de stradă. Monitorizarea şi echiparea vizitatorilor se va face chiar de la intrarea principală în spital, unde conducerea va amenaja un birou special.

Măsura va fi pusă în aplicare imediat după ce spitalul va primi acceptul Consiliului Judeţean pentru închirierea, prin licitaţie publică, a respectivului spaţiu unei firme private, care să pună la dispoziţie echipamentul de protecţie.

 

Program de vizită între 14.00 şi 16.00

Aparţinătorii bolnavilor internaţi la Spitalul Suceava pătrund la orice oră din zi sau noapte în incintă. Aproape tot timpul, în această unitate sanitară poţi vedea persoane din afară, chiar dacă, teoretic, accesul pentru vizitatori este permis doar în intervalul 14.00 şi 16.00.

Toate eforturile administraţiei de a face ordine în spital, din acest punct de vedere, au fost sortite eşecului, dar noul sistem de monitorizare şi echipare a aparţinătorilor are toate şansele să zădărnicească tentativele de forţare a intrării.

 

Echipament de protecţie gratuit

Ieri, directorul medical, dr. Doina Ganea Motan, a arătat că după amenajarea recepţiei de la intrarea principală, accesul aparţinătorilor va fi limitat la cele două ore prevăzute de Ordinul Ministerului Sănătăţii Publice, lucru care va asigura liniştea pacienţilor şi a celor care-i îngrijesc, dar şi păstrarea curăţeniei în incintă. Vizitatorii vor fi identificaţi pe baza actului de identitate, vor primi gratuit o pereche de papuci de unică folosinţă şi o pelerină, iar astfel echipaţi vor putea pătrunde pe secţii la bolnavi.

„Un sistem de acest gen a funcţionat şi în trecut. De la înfiinţarea spitalului şi până la Revoluţie, aparţinătorii nu aveau voie în spital fără pelerină”, a punctat medicul, cu precizarea că nu vor fi acceptaţi mai mult de trei vizitatori la un bolnav.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vizitatorii Spitalului Suceava, în papuci de unică folosinţă şi pelerine.
 Vizualizări articol: 1004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 7 voturi
Vizitatorii Spitalului Suceava, în papuci de unică folosinţă şi pelerine3.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vizitatori trimis de
( 8 ian 2009, 14:51:45
prea multi si 3 odata la un bolnav. Imi aduc aminte, era prin 1986, sotul meu era internat la cardiologie, nu-ti dadea drumul acolo putea sa fii nu stiu cine, atit Duminica o ora, si atunci pe hol, nu in salon sa deranjezi bolnavii ceilalti.

sau la maternitate, nu era voie absolut deloc, usa holului pe sectie era permanent inchisa, era un ghiseu pe unde puteai da cite ceva, de la ora de ...la ora de....iti lua de la geam infirmiera bagajul, dar acum la maternitate intra cine vrea si in saloane si peste tot, un haos total intr-adevar....

2.   Fara respect trimis de
( 9 ian 2009, 20:31:01
Spre deosebire de spitalul din Suceava,la spitalul din Campulung,dezordinea e la ea acasa,intra cine vrea oriunde in spital,un pacient cu TBC sta internat 1 luna in sectia chirurgie(langa alti pacienti tocmai operati),iar deliciul pacientilor internati si al insotitorilor este sa asculte pe hol la chirurgie sunetele erotice care se aud cand medicul ortoped face sex cu asistenta din dotare...In tot acest timp managerul spitalului se amuza(poate el considera asta un act medical)Trist si sumbru ,mai ales ca unii chiar mai cred ca se pot trata la acest spital.Asta-i sistemul!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei