Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 ian 2009 - Anul XIV, nr. 4 (3990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Mitocu Dragomirnei

Doi copii, de un an, respectiv doi ani şi jumătate, au murit asfixiaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Doi copii ai unei familii de romi din comuna Mitocu Dragomirnei, unul în vârstă de un an, iar celălalt de doi ani şi jumătate, au murit asfixiaţi ieri după amiază după ce locuinţa în care se aflau a fost cuprinsă de un incendiu. Denis şi Ionatan erau singurii copii ai familiei Grosu, care locuieşte în zona Moldoveni, într-o comunitate de romi.

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava alarma s-a dat la ora 15.36. Până ce pompierii au ajuns la faţa locului, incendiul fusese deja stins de localnici, iar cei doi copilaşi erau scoşi din interior. Incendiul pornit de la sol cuprinsese un covor şi o canapea, camera fiind invadată în câteva minute de un fum înecăcios.

 

Lăsaţi nesupravegheaţi 

Focul a izbucnit de la soba aflată în casă, cel mai probabil o bucată de lemn care ardea căzând pe covor şi declanşând imediat focul. În acel moment copiii se aflau singuri în casă, mama lor fiind plecată undeva în apropiere, iar tatăl fiind la serviciu.

„Mama lor a văzut prima focul a început să răcnească şi i-a scos afară. Toţi vecinii i-am auzit ţipetele şi am sărit să o ajutăm. Ne-am dus, am luat băieţii în braţe, i-am dat cu apă, i-am înfăşat cu pături, apoi i-a luat o maşină şi i-a adus”, a povestit Ilie Dediu, unul dintre vecini. Atât acesta, cât şi alţi vecini au susţinut că în momentul în care a fost scos din interior, unul dintre copii, cel mai mic, era încă în viaţă. Din păcate, manevrele de resuscitare ale personalul medical sosit la faţa locului nu au avut succes, cadavrele celor doi copii fiind duse la dispensarul din localitate. Clădirea a fost înconjurată imediat de câţiva zeci de romi, alături de familia îndurerată adunându-se zeci de curioşi. Sosirea tatălui celor doi micuţi, adus cu o maşină de la locul de muncă, a creat panică în zonă, din cauza şocului acesta fiind foarte agresiv şi îmbrâncind pe oricine îi ieşea în faţă.

Din primele cercetări rezultă că cei doi copii au murit din cauză că au inhalat monoxid de carbon, la vârsta lor şi o cantitate mică fiind extrem de periculoasă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi copii, de un an, respectiv doi ani şi jumătate, au murit asfixiaţi.
 Vizualizări articol: 890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Doi copii, de un an, respectiv doi ani şi jumătate, au murit asfixiaţi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei