Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 ian 2009 - Anul XIV, nr. 4 (3990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Descentralizare

Inspectoratul Şcolar va trece în subordinea Consiliului Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Patru dintre instituţiile deconcentrate din judeţul Suceava ar putea să treacă în subordinea directă a Consiliului Judeţean. Este vorba despre Inspectoratul Şcolar Judeţean, Autoritatea de Sănătate Publică, Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu.

Din informaţiile pe care le deţinem, legea descentralizării instituţiilor publice deconcentrate ar urma să fie promovată în cel mai scurt timp. Asta în condiţiile în care descentralizarea a fost unul dintre obiectivele susţinute de democrat-liberali în campania electorală pentru alegerile parlamentare din luna noiembrie 2008.

De remarcat faptul că trecerea celor patru instituţii în subordinea Consiliului Judeţean ar putea schimba situaţia negocierilor dintre PD-L şi PSD în ceea ce priveşte stabilirea noilor şefi de instituţii. Asta deoarece conducerea administraţiei judeţene sucevene este deţinută de PD-L, prin Gheorghe Flutur, care ar putea să-şi desemneze la şefia acestor instituţii persoane cu care ar considera că poate colabora cât mai eficient.

Până în momentul de faţă, singura instituţie dintre cele patru amintite anterior, la care atât PD-L, cât şi PSD intenţionează să numească şefi este Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava. Pentru personale despre care s-a vorbit ca posibili viitori şefi ai IŞJ Suceava se numără social democratul Virginel Iordache, însă este posibil ca actualul inspector şef şcolar, democrat-liberalul Petru Carcalete, să-şi păstreze funcţia.

Mai mult, în situaţia în care PSD l-ar desemna pe Virginel Iordache pentru a prelua conducerea Inspectoratului Şcolar, acesta ar fi în subordinea directă a liderului PD-L Gheorghe Flutur, situaţie care ar putea fi mai puţin confortabilă pentru social democrat. În aceste condiţii, este posibil ca la conducerea învăţământului sucevean să rămână în continuare actualul ocupant al postului de inspector şef, democrat liberalul Petru Carcalete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectoratul Şcolar va trece în subordinea Consiliului Judeţean.
 Vizualizări articol: 3357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 10 voturi
Inspectoratul Şcolar va trece în subordinea Consiliului Judeţean2.4510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Curat descentralizare.... trimis de
( 8 ian 2009, 12:36:36
Este aproape de ras ce tip de descentralizare adopta mai marii nostri.

Adica, pentru ca "de la centru" (minister) este mai greu sa satisfaci pe unii si pe altii, pentru ca nu le cunosti "meritele" din campanie (si unii sunt chiar ilustri necunoscuti si incapabili), cel mai nimerit este sa-i lasi sa-si imparta functiile in teritoriu, cum doresc, pe "inaltii reprezentanti" ai prostimii.

Curat descentralizare....romaneasca.
2.   CHINA trimis de
( 8 ian 2009, 23:59:34
P.D.L.

?????????

INGROPAT

???2?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei