Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 dec 2008 - Anul XIII, nr. 285 (3966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cursuri

Tinerele rome, introduse pe piaţa muncii ca îngrijitoare la domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Tinerele de etnie romă care au cel puţin opt clase sunt specializate, în cadrul unui curs autorizat, pentru a deveni îngrijitoare la domiciliu. Proiectul este o iniţiativă a Societăţii Doamnelor Bucovinene, în colaborare cu Asociaţia Phico România şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava.

Toţi partenerii în acest proiect au fost prezenţi deja în 12 localităţi din judeţ, unde se găsesc comunităţi de romi, la discuţii luând parte sute de persoane, atât femei, cât şi bărbaţi.

După cum ne-a explicat Mihaela Grosu, preşedinta Societăţii Doamnelor Bucovinene, o primă grupă, formată din 15 tinere de etnie romă, a început deja cursurile de formare. Este vorba de femei din comunităţile de romi din Voitinel, Mitocu Dragomirnei, Suceava şi Pătrăuţi, alte tinere din această etnie, din zona Gura Humorului, urmând a începe cursul până la finele anului.

„Cursurile sunt acreditate de Ministerul Muncii, pe baza lor femeile urmând să poată lucra atât în ţară, cât şi în străinătate. Nu aş vrea să vorbesc foarte multe despre acest proiect acum, ci în momentul în care vor fi încadrate primele femei pe un astfel de post”, a declarat Mihaela Grosu.

Ea a precizat că absolventele cursului vor avea calificarea necesară pentru a îngriji vârstnici, fiind convinsă că în acest mod femeile vor deveni mai responsabile şi în ceea ce priveşte creşterea şi îngrijirea propriilor copii.   

La discuţiile cu romii a participat şi Constantin Şuvăr, directorul AJOFM Suceava. Acesta le-a oferit informaţii despre ce înseamnă un loc de muncă şi cum trebuie căutat acesta, despre cum se discută cu un angajator. Şuvăr i-a invitat pe romi să se înscrie în baza de date a agenţiei şi să urmeze gratuit cursuri de calificare în diverse meserii, fiind însă sceptic că va reuşit să atragă prea mulţi spre vreo specializare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerele rome, introduse pe piaţa muncii ca îngrijitoare la domiciliu.
 Vizualizări articol: 1360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Tinerele rome, introduse pe piaţa muncii ca îngrijitoare la domiciliu4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei