Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 dec 2008 - Anul XIII, nr. 285 (3966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Criza economică

Peste 2.000 de suceveni fără serviciu, până la sfârşitul anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Peste 2.000 de angajaţi din judeţul Suceava au rămas sau urmează să rămână fără locuri de muncă, aceste disponibilizări fiind raportate de agenţii economici la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava pentru lunile noiembrie şi decembrie.

Mai bine de 1.700 dintre angajaţii care rămân fără loc de muncă sunt din domeniul construcţiei, 157 provin din domeniul exploatării lemnului, în timp ce restul sunt din alte sectoare de activitate, în cazul cărora însă nu se poate vorbi încă de un val de disponibilizări. În total, este vorba de 2.039 de persoane disponibilizate.   

 „În fiecare an, în această perioadă au fost disponibilizări în construcţii, însă niciodată atât de multe ca acum. În plus, şi numeroase firme de exploatare şi prelucrare lemn au anunţat că renunţă la angajaţi, şi aşteptăm disponibilizări şi în industria alimentară”, a declarat Constantin Şuvăr, directorul AJOFM Suceava.

El a amintit de necesitatea ca şomerii să încerce să se specializeze în alte domenii de activitate, căutate acum pe piaţa muncii, în acest sens agenţia oferind consiliere şi posibilitatea urmării gratuite a unor cursuri de calificare în meseriile pentru care sunt locuri disponibile pe piaţa muncii. Şuvăr a declarat că este posibil ca în viitorul apropiat să fie promulgată o lege prin care fiecare angajator care încadrează în muncă un şomer să primească un stimulent financiar de 1.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.000 de suceveni fără serviciu, până la sfârşitul anului.
 Vizualizări articol: 2051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 2.000 de suceveni fără serviciu, până la sfârşitul anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei