Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 oct 2008 - Anul XIII, nr. 241 (3922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Apel

O familie cere sprijin pentru a-şi reconstrui casa mistuită de flăcări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bătrân şi soţia sa, fiul şi nora lor, precum şi un copil de opt ani trăiesc un coşmar de mai bine de o lună de zile, după ce casa cu opt camere în care locuiau a fost distrusă de un incendiu.

Familia, care locuieşte în oraşul Frasin, a primit materiale de construcţii pentru a ridica o casă, însă nu are nici un fel de posibilităţi şi nu găseşte fonduri pentru a plăti o echipă de constructori şi a achiziţiona alte materiale necesare ridicării locuinţei.

Oamenii sunt disperaţi pentru că se apropie iarna şi speră ca cineva să le ofere un ajutor financiar pentru a putea începe construcţia.

 

Munca de-o viaţă, transformată în scrum

Vasile Donisan, în vârstă de 71 de ani, soţia sa, Floarea, de 69 de ani, fiul lor Gheorghe şi nora Mihaela, care au un copil de opt ani, s-au trezit fără acoperiş deasupra capului în noaptea de 1 spre 2 septembrie. Un scurtcircuit electric produs la instalaţia de iluminare din grajd a provocat un incendiu devastator, care s-a extins în scurt timp şi la casa de locuit, construită din lemn. Focul a distrus iremediabil locuinţa şi bunurile din casă, pagubele depăşind 150.000 de lei (1,5 miliarde de lei vechi).

„Am rămas în câteva ore fără munca de-o viaţă. Aveam o casă cu opt camere, ridicată pentru cei doi copii ai mei. Acum, m-am mutat cu soţia într-o bucătărie, pe care cu greu am refăcut-o, iar copiii şi nepotul stau la cuscră, unde însă e înghesuială mare”, şi-a spus necazul Vasile Donisan.

Oamenii nu au fost lăsaţi fără sprijin de autorităţile locale. Au primit cărămidă, ajutor oferit prin sprijinul primarului din Frasin, Marinel Bălan, şi al preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, iar recent Consiliul Local din oraş a aprobat acordarea unui ajutor constând în 25 metri cubi lemn şi o învelitoare pentru acoperirea bucătăriei devenită locuinţă pentru cei doi bătrâni. De asemenea, omul a fost ajutat şi de biserică, însă mai are încă nevoie de bani pentru a reveni la o viaţă normală.

Familia poate fi găsită la numărul de telefon 0230. 340543.  Vasile Donisan a deschis şi un cont la Banca Transilvania în care pot fi trimise ajutoare financiare, R062BTRL03401201K83760XX.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O familie cere sprijin pentru a-şi reconstrui casa mistuită de flăcări.
 Vizualizări articol: 1285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O familie cere sprijin pentru a-şi reconstrui casa mistuită de flăcări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vasile trimis de
(13 oct 2008, 19:57:24
Acum cred ca si Frasinul este multumit de Primarul nostru,cind era fosta conducere nu ajuta pe nimei numai la ei se gindeau cum sa mai fure,bravo, bravo , bravo,bravo,bravo,bravo domnule Marinel Balan.
2.   Rozi trimis de
(13 oct 2008, 20:08:49
Marinel Balan are suflet si ajuta pe toata lume.Felicitari
3.   Ioan trimis de
(13 oct 2008, 20:13:54
Felicitari pentru Marinel Balan cit si pentru Consiliul Local din oras ca a ajutat o Familie care este necajita.Doamne ajuta Marinel Balan.
4.   Mihai trimis de
(13 oct 2008, 20:18:04
Imi place cind aud ceva de bine ,cind cineva ajuta la nevoie,intrun cuvint imi place cum se misca actualul primar Marinel Balan eu ce va pot spune decit succes in continuare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei