Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 oct 2008 - Anul XIII, nr. 241 (3922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Explozie

La Pojorâta se aşteaptă detonarea muntelui

Localnicii din comuna suceveană Pojorâta aşteaptă de joia trecută să se ia o decizie în legătură cu versantul împănat cu explozibil, după ce au ieşit în stradă ca să împiedice aruncarea lui în aer. Oamenii din comună au încercat să oprească o posibilă ploaie de pietre ce le-ar afecta gospodăriile, dar acum trăiesc zi şi noapte şi cu groaza că explozibilul plasat deja ar putea reacţiona necontrolat. Angajaţii firmei SC Compania Construcţii Feroviare SA Câmpulung Moldovenesc spun că nu se mai poate da înapoi şi că detonarea trebuie efectuată, pentru că riscul este şi mai mare cu explozibilul în aşteptare vreme îndelungată.

La sfârşitul săptămânii trecute au sosit la faţa locului reprezentanţii Gărzii de Mediu, dar pentru că a fost singura instituţie de control suceveană care a catadicsit să deplaseze oameni la faţa locului şi e nevoie de mai multe instituţii pentru o decizie, controlul va fi continuat, probabil astăzi. Localnicii se roagă ca activitatea firmei să fie suspendată, dar au înţeles că detonarea nu poate fi evitată şi au început să îşi adune lucrurile cât mai departe de zonele expuse ale locuinţelor. „Măcar acum ştim că urmează, dar înainte nu ne spunea nimeni nimic, aflam când vedeam muncitorii în drum că ne aruncă iar în aer. La început, nici nu opreau circulaţia şi au fost maşini lovite de piatră. Am avut geamuri sparte, acoperişuri distruse, lucrurile sparte în case de bolovanii intraţi pe gem, oameni loviţi. Nu se mai poate trăi aşa, e mai rău ca în vreme de război, parcă ar fi bombardamente, şi am păţit-o nu o singură dată, din vreun ghinion, ci de patru ori”, spun femeile din zonă.

Firma care exploatează piatră într-o fostă carieră închisă din perioada comunistă şi-a ridicat lumea în cap pentru că versantul pe care îl detonează periodic este la numai 300 de metri de calea ferată, de DN 17, de case locuite, pensiuni şi sedii de firme. După fiecare detonare au existat pagube în jur şi firma a mai avut activitatea suspendată din acest motiv, dar nu a renunţat la versant.

În prezent, muntele cu explozibil este păzit zi şi noapte. Localnicii şi angajaţii firmei, deopotrivă, se roagă să nu aibă loc un cutremur sau altă vibraţie puternică, să nu sară totul în aer pe neaşteptate. Patronii pensiunilor din împrejurimi se gândesc îngroziţi că o ploaie de pietre le va pune iar clienţii în pericol şi îi va alunga pentru totdeauna. Posibilul pericol nu a fost însă semnalat în nici un fel prin indicatoare celor ce trec prin zonă. În toată această perioadă traficul rutier pe DN 17 s-a desfăşurat normal şi pe calea ferată din zonă au trecut chiar vagoane-cisternă pentru combustibil petrolier.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Pojorâta se aşteaptă detonarea muntelui.
 Vizualizări articol: 1744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
La Pojorâta se aşteaptă detonarea muntelui4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   As trimis de
(13 oct 2008, 19:37:10
ardetii ma ce mai stati pe ganduri , bubuiti-va odata pentru totdeauna.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei