Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 aug 2008 - Anul XIII, nr. 179 (3860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Amendă de 43 de mii de lei şi închiderea definitivă a activităţii unui comerciant de jucării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Închiderea definitivă a activităţii şi o amendă de 43 de mii de lei, aceasta a fost sancţiunea pe care a primit-o un operator economic din Suceava pentru că vindea jucării periculoase.

Totul a pornit de la o reclamaţie depusă la OJPC de părintele unui copil de 8 ani, după ce minorul a ajuns la spital, fiind rănit grav la ochi cu un pistol cu bile.

Potrivit directorului OJPC Suceava, Elena Oanea, „jucăria a fost achiziţionată de la SC POPOFF COM PROD SRL Horodnic de Jos, punct de lucru Rădăuţi, import China, distribuitor SC Zenith Reasearch SRL, Bucureşti”. Pistolul cu bile era expus la vânzare fără a avea tradusă în limba română specificaţia privind limita minimă de vârstă a utilizatorului, şi anume 18 ani.

„Lipsa traducerii acestui avertisment obligatoriu, comercializarea fără discernământ a unor astfel de produse considerate periculoase (prin  energia cinetică a proiectilelor), fără a respecta normele legale în vigoare, s-a dovedit a avea consecinţe extrem de grave, şi au dus la rănirea şi spitalizarea pentru două săptămâni a unui copil de opt ani”, a mai adăugat Elena Oanea.

 

Jucăriile au fost distruse prin incinerare

Pe lângă amenda de 43 de mii de lei, inspectorii i-au mai aplicat comerciantului o a doua amendă, în valoare de 3000 de lei, pentru că operatorul economic funcţiona fără a fi afişată firma.

Sancţiunile aplicate de OJPC nu se opresc aici, pentru că inspectorii au decis să închidă definitiv societatea comercială depistată cu nereguli.

„La stabilirea măsurilor s-a avut în vedere faptul că operatorul economic fusese avertizat asupra pericolului acestor jucării chiar de mama copilului rănit, imediat după producerea accidentului. Cu toate acestea, comerciantul a continuat să vândă acele jucării, şi chiar în momentul controlului, inspectorii au găsit acele pistoale cu bile expuse la comercializare”, a spus Elena Oanea.

Jucăriile periculoase găsite în timpul controlului au fost retrase de la comercializare şi distruse prin incinerare.

Reprezentanţii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava adresează sucevenilor rugămintea de a citi cu atenţie instrucţiunile de utilizare a jucăriilor, măsurile de precauţie ce trebuie respectate şi vârsta minimă a utilizatorului.

„Toate instrucţiunile trebuie să fie în limba română. În cazul în care acestea lipsesc, consumatorii trebuie să se adreseze oficiului nostru”, a declarat directorul Oanea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amendă de 43 de mii de lei şi închiderea definitivă a activităţii unui comerciant de jucării.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amendă de 43 de mii de lei şi închiderea definitivă a activităţii unui comerciant de jucării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incepem sa ne prostim trimis de
( 1 aug 2008, 11:24:52
Bai fratilor, ce naiba, ca nu suntem prosti ca americanii ! Numai alora trebuie sa le scrie pe ambalajul cutitelor sa aiba grija sa nu isi taie degetele, sa nu il bage in inima, etc ca altfel astia fac exact asta si dau in judecata firma ca nu scria.

Faza cu pistoalele cu bile a fost discutata si rasdiscutata, au fost scosi multi ochi cu ele. Ce fel de parinti retardati avea copilul ala ca l-au lasat la 8 ani sa isi ia pistol cu bile ??Trebea sa-l probeze, sa-i traga o bila in fundul ma-sii sa ii zica aia ca o doare si sa isi dea seama ca e periculoasa jucaria

Trebuie respectata si legea, nimic de zis, dar haideti sa nu devenim RETARDATI si sa ne protejam noi pe noi in primul rand.
2.   NEBUNI trimis de
( 1 aug 2008, 13:42:39
C-ei trebuia la tembel pistol cu bile? Vinovati sunt parintii care i-au cumparat o astfel de " jucarie" . Eu daca ma duc cu ficamea la alimentara si imi arata ea ca vrea bere eu ii cumpa si-i dau sau sa o bea si pe urma dau in judecata magazinul pentru ca nu scria pe bere ca e interzisa minorilor ! Hai sa fim seriosi !!!!!! Pedeapsa parintilor inconstienti care pun in pericol viata copiilor prin neglijenta si idiotenie!
3.   Ce vina avea patronul trimis de
( 1 aug 2008, 18:28:30
Si patronul sitaticul copilului de 8 ani sint vinovati pt. ca in loc de pistol cu bile trebuia sa-l doteze pe pusti cu o papusa cu fusta scurta si cu chiloti tanga.
3.1  RE: Ce vina avea patronul trimis de
( 1 aug 2008, 20:15:12
Ceva nu este in regula stimabile 3.
4.   Doi trimis de
( 1 aug 2008, 20:50:53
nenea patronul a gresit intradevar cu specificatiile in limba romina dar obligatia este daca nu ma insel a importatorului, pe ala nu il inchide ? sau de ala le e frica celor de la OPC ca e mai destept si cu bani si le f.u.t.e o judecata si o belesc baietii. M.U.I.E celor de la OPC pt ca nu au grija de problemele reale ale noastre , au grija de niste amariti de care isi bat pola. Frate iati un avocat si dai in judecata pt ca nu e corect. PE cei de la RDS si UPC pt care au existat mii de reclamatii nu iau inchis, pe cei de la petrom care isi bat joc de masinile noastre prin combustibilul prost nu ia inchis ,etc. MOIE la cei care isi bat joc de un omulet care incearca sa cistige bani cinstit.
5.   Parerea mea trimis de
( 2 aug 2008, 08:16:37
parerea mea va starni probabil comentarii pro si contra,dar n-are importanta.Consider vinovati toti comerciantii care vand produse de genul asta la copii ,pentru ca sunt sigura ca nici unul din parinti nu si-ar fi dorit o tragedie in familiile lor si nu cred ca le-ar fi cumparat ei.Daca le-au cumparat vor suporta consecintele,dar daca frumosul copil l-a cumparat fara stirea parintilor? v-ati pus intrebarea?Dupa atata propaganda facuta pentru opri vinderea jucariilor periculoase cred ca e necesar ca fiecare din noi cand intalneste o astfel de situatie sa atrga atentia si sa incercam sa protejam copiii.Daca nu s-ar vedea astfel de produse nu ar tenta pe nimeni sa le cumpere si apoi daca nu se vand sub 18 ani de ce vanzatoarea l-a vandut cand copilul este minor?de multe ori unii comercianti vand orice pt.a -si realiza venitul si nu-i interesaza ce se poate intampla.Daca se intampla nenorocirea unui copil de-al comerciantului ce facea?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei