Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2008 - Anul XIII, nr. 172 (3853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Finanţele au restituit 46.000 de lei din taxa de primă înmatriculare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

42 de suceveni care au plătit o taxă de primă înmatriculare mai mare decât valoarea actualei taxe de poluare şi-au recuperat diferenţele de bani de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava.

Directorul acestei instituţii, Petrică Ropotă, a precizat că de la introducerea noii taxe de poluare au fost depuse 698 de cereri pentru recuperarea diferenţelor de bani, însă doar 42 dintre acestea au fost aprobate şi înaintate spre plată.

Potrivit datelor furnizate de Finanţe, cei 42 de suceveni au primit înapoi o sumă totală de 46.252 de lei (462.520.000 lei vechi). Ropotă a explicat că o parte a cererilor nu au fost soluţionate pe motiv că dosarele cu documentele necesare pentru restituirea diferenţelor de sume nu au fost complete.

„După completarea acestor dosare, cei care au dreptul de a recupera diferenţe vor primi banii fără nici o problemă, în termenul legal de 45 de zile. De altfel, până la sfârşitul acestei săptămâni vor mai fi soluţionate câteva sute de cereri, iar banii vor fi restituiţi”, a declarat directorul DGFP Suceava.

El a arătat că pentru a recupera sumele plătite în plus, deţinătorii de maşini care au achitat taxa de primă înmatriculare trebuie să depună la administraţia financiară de care aparţin o cerere tip, la care se anexează documentul doveditor al plăţii taxei, respectiv chitanţa fiscală sau ordinul de plată, precum şi copii după cartea de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare, cu prezentarea în original a acestora.

De asemenea, în cazul maşinilor achiziţionate în leasing, pe lângă documentele anterioare se va anexa şi o declaraţie pe proprie răspundere în care se va preciza că actele prezentate în copii sunt conforme cu originalul.

 

Încasări de 3,3 milioane de lei din taxa de poluare

Începând cu data de 1 iulie a.c., de când se aplică noua taxă de poluare, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava a încasat peste 3,3 milioane de lei (33 miliarde de lei vechi) de la cei care şi-au înmatriculat autoturismele.

În primele 23 de zile ale lunii iulie 2008, în judeţul Suceava au fost înmatriculate 1.231 de autoturisme pentru care s-a plătit taxa de poluare, cele mai multe în municipiile Suceava şi Rădăuţi.

Potrivit noilor prevederi legale, calculul taxei de poluare se face în baza unui dosar depus de proprietarul autoturismului ce urmează a fi înmatriculat, care va conţine o cerere, cartea de identitate în copie şi original, cu precizarea de la Registrul Auto Român a emisiei de bioxid de carbon, iar pentru maşinile second-hand un document din care să rezulte data primei înmatriculări.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţele au restituit 46.000 de lei din taxa de primă înmatriculare.
 Vizualizări articol: 1101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Finanţele au restituit 46.000 de lei din taxa de primă înmatriculare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asasasasasasasa trimis de
(24 iul 2008, 12:06:46
Asa,dai-asi la M-U-I-E la statul roman,sa dea banii inapoi la oameni........hotii dracului
2.   BIROCRATIA NEMURITOARE trimis de
(24 iul 2008, 13:02:33
Obiceiurile rele se pastreaza desi birocratii s-au schimbat! Pentru calculul noii taxe de prima inmatriculare se solicita trei documente , iar pentru restituirea ei ni se pretind sase documente ! DGFP SUCEAVA nu are situatia tuturor platilor cu acest titlu ? De ce nu a procedat din oficiu la recalculare pentru fiecare caz in parte si la restituirea drepturilor incasate necuvenit,pe baza cererii ? La noi ca la nimenea ! Timpul nostru nu conteaza nici in anul 2008 pentru dv. Dar daunele pt .prejudiciu ?
3.   Ca tine trimis de
(24 iul 2008, 14:12:34
Daca mai multi pagubiti de acest stat mizer sau aduna si ar forma un grup care sa dea in judecata statul da sar plati si daune de interes si sar demonstra ilegalitatea legii. dar cum cei putini care ii intereseza de legile de rahat din romania sunt prea putini si uniti...... o sa ne o s...gem mereu.
4.   Statul e stat... trimis de
(24 iul 2008, 16:37:47
Cine dracu o mai fi si statul asta nu stiu ,dar stiu ca bine si-le mai potriveste in avantajul unora...daca eu intirzii cu vreo plata catre stat, ma jumuleste ca pe dracu cu atitea penalizari de intirziere,dar daca imi ia cu japca o caruta de bani ce se dovedeste mai apoi ca au incasat-o pe degeaba nu numai ca nu te despagubeste barim cu dobinda ce s-ar cuveni te mai si poarta zile intregi pe la dracu-n praznic cu un tom de acte dupa tine

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei