Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2008 - Anul XIII, nr. 172 (3853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Speranţe

Festivalul de Artă Medievală mizează pe 14.000 de spectatori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizatorii ediţiei din acest an a Festivalului de Artă Medievală Ştefan cel Mare Suceava, Primăria Suceava, Consiliului Judeţean şi Complexul Muzeal Bucovina(CMB) speră că vor aduce între zidurile Cetăţii de Scaun nu mai puţin de 14.000 de spectatori.

Directorul  CMB, Emil Ursu, a declarat că atât programul, cât şi extinderea duratei manifestării la şapte zile îl fac să fie optimist şi să creadă că sucevenii şi turiştii vor veni în număr mare la spectacolele care vor avea loc în fiecare zi.

Festivalul va începe cu două spectacole pe zi din piesa „Apus de Soare”, jucată în zilele de 11 - 13 august de teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani.

Ziua de 14 august este rezervată unei seri folk în Cetatea de Scaun, iar  în ultimele trei zile, 15 – 17, august vor fi scene de luptă, lupte cavalereşti, turniruri, jocuri cu mimi şi clovni, jonglerii, muzică medievală, reprezentaţii teatrale pentru copii, cascadorii ecvestre, spectacole de Comedia dell arte, iar în Cetate se va reconstitui câte un ceremonial istoric după documente istorice existente.

Începând cu orele 21.00, în şanţul de apărare vor avea loc turniruri realizate de cascadori profesionişti, cu cavaleri care se luptă cu lănci şi săbii, pentru victorie, acrobaţii şi cascadorii ecvestre, precum şi spectacole de dresaj cu caii – dresaj academic, momente comice şi carusele.

 

Asasinarea unui voievod şi o nuntă domnească, în direct la Cetate

Ceremoniile istorice precum atestarea Cetăţii de Scaun, asasinarea unui voievod, o nuntă domnească au fost de asemenea incluse în program pentru a da unicitate şi veridicitate acestei manifestări printre festivalurile medievale din România.

Se va mai realiza, încă din prima zi,  o reconstituire a cancelariei domneşti din perioada medievală.  În fiecare zi, în incinta unei încăperi din Cetate, vor avea loc momente legate de activitatea dintr-o cancelarie domnească.

Vizitatorii vor lua contact cu marele logofăt, cu grămăticul şi cu cei care prelucrau documentele şi vor asista la discuţii între reprezentanţii cancelariei domneşti.

Orice vizitator va putea să solicite emiterea unui document prelucrat pe loc, în care să se regăsească unele privilegii din vremea epocii medievale.

„Astfel vom realiza o manifestare interactivă, în care publicul va deveni dintr-un vizitator pasiv şi contemplativ, un participant implicat direct în derularea acţiunii culturale”, a arătat directorul Ursu.

 

Garda de Onoare din Cetatea Sighişoara vine în Cetatea lui Ştefan

În cetate va fi ridicată şi o tabără militară în care publicul va putea  observa viaţa cavalerilor medievali, armele, costumele şi modul de realizare a diferitelor accesorii folosite în epoca medievală.

Spectacolele vor fi asigurate de Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani cu participarea extraordinară a actorului Mihai Rogojinschi,  Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” Iaşi, Ansamblul Ciprian Porumbescu Suceava, Compania de Artă Studio 24 Bucureşti, Ordinul Cavalerilor de Transilvania din Sibiu, Compania Oval Production Group, Trupa ARLEKING, Ordinul Cavalerilor de Mediaş, Asociaţia „Gladius Dei”, Garda de Onoare din Sighişoara, dar şi de alţi invitaţi-surpriză. Organizatorii precizează că, pe toată durata manifestării, personalul de pază va sta cu ochii pe vizitatori pentru a nu intra cu băuturi alcoolice în incinta Cetăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul de Artă Medievală mizează pe 14.000 de spectatori.
 Vizualizări articol: 1045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Festivalul de Artă Medievală mizează pe 14.000 de spectatori4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tovarasi trimis de
(24 iul 2008, 12:39:58
Da executia lui Iliescu cand o puneti in scena?
2.   ... trimis de
(24 iul 2008, 12:55:43
esti prost
3.   ,,spectacol de arta medievala ,, trimis de
(24 iul 2008, 19:26:46
spectacolul lui peste..
4.   MAI BINE ACU DECAT NICIODATA trimis de
(25 iul 2008, 09:17:41
Astept de mult acest pas timid, care sper sa fie de bun augur.

De ce a trebuit sa curga atata apa pe Suceava? Nu a avut cine va pune la treaba, mai bine sa vegetezi si sa te ocupi de mismasuri decat sa produci ceva pentru leafa primita.

Succes

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei