Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iul 2008 - Anul XIII, nr. 171 (3852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mizeria de pe drumuri

Societăţile de construcţii, ameninţate cu amenzi zilnice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Praful, noroiul, pietrişul şi nisipul ar trebui să dispară de pe străzile Sucevei, dacă societăţile de construcţii ar respecta legile care le impun măsuri de curăţare a roţilor camioanelor şi de etanşare a transporturilor.

După ce săptămâna trecută a iniţiat o campanie de spălare a străzilor Sucevei, pentru a îndepărta praful şi nisipul care se făceau simţite la fiecare adiere de vânt, conducerea municipalităţii e decisă să facă ordine şi în rândul celor care poartă cea mai mare parte din vină pentru praful de pe străzi – societăţile de construcţii.

“Am realizat o hartă a şantierelor societăţilor mari de construcţii, pe care le vom supraveghea permanent. După ce ne-am apucat să spălăm cu cei de la Rosal principalele străzi ale oraşului, am constatat că munca noastră este zadarnică, atâta vreme cât camioanele societăţilor de construcţii vor circula cu roţile pline de noroi, din acestea va curge nisip şi pietriş, ori chiar moloz. Vom sta pe capul lor şi îi vom amenda zilnic, până când nu le va conveni să nu respecte legea”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.

 

Amenzi mai mari pentru cei ce fac mizerie pe străzile Sucevei

De altfel, campania de monitorizare a camioanelor firmelor de construcţii a început de săptămâna trecută, când în intersecţia dintre Calea Unirii şi strada Mirăuţi au stat inspectori ai Primăriei Suceava. Aşa s-a constat că numai în două ore, vineri dimineaţa, pe acolo au trecut 39 de camioane aparţinând unor firme de construcţii, din care numai o parte au fost bine etanşate, astfel încât apa din interior, care se scurgea pe stradă, să nu antreneze cu ea nisip şi pietriş.

“Săptămâna aceasta vom amplasa oameni la intrările în oraş şi în intersecţiile mari, vom nota şi vom fotografia camioanele care aduc mizerii pe străzile Sucevei şi apoi vom amenda societăţile cărora le aparţin. Amenzile sunt destul de mici acum, de maxim 2500 de lei, pentru că sunt aceleaşi stabilite în 2004. Numai că aplicate zilnic, vor fi resimţite de proprietarii firmelor de construcţii, mai ales că voi merge în Consiliul Local cu o propunere de majorare a cuantumului acestora şi cu o clasificare mai clară a încălcărilor legii”, a adăugat Lucian Harşovschi.

 

Centrul Sucevei – cel mai expus la mizerii cărate de pe şantiere

În prezent, conform hărţii şantierelor din oraş, întocmite de Primărie, cele mai multe posibile surse de mizerie sunt în zona centrală, unde se lucrează intens pe nu mai puţin de 17 şantiere mari.

Destul de mult se construieşte şi în Burdujeni, unde au fost identificate nouă şantiere mari, în vreme ce în Obcini sunt numai şase şantiere. În cartierele Zamca şi George Enescu sunt câte patru şantiere mari, iar în Iţcani numai două.

La fiecare din cele 17 firme de construcţii care lucrează pe aceste şantiere au fost trimise somaţii, prin care sunt avertizate să ia măsuri urgente, prin care să asigure o curăţare eficientă a roţilor autovehiculelor ce părăsesc incinta şantierului, etanşeizarea camioanelor care transportă materiale de construcţii, materie primă sau resturi de la demolări, precum şi curăţarea spaţiilor adiacente şantierului, dacă pe acestea au fost depozitate abuziv materiale de construcţii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Societăţile de construcţii, ameninţate cu amenzi zilnice.
 Vizualizări articol: 1355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Societăţile de construcţii, ameninţate cu amenzi zilnice3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vorbesti prostii trimis de
(23 iul 2008, 11:45:45
Vino in obcine si vezi cum lucreaza cei de la mall si compania muha care construiesc in zona si ar trebuie sa-i inchizi activitatea nu sa ii amendezi! Campania asta care ai initiat-o e doar pentru cotizare la buzunarele noilor vice-primari, pun pariu ca in 4 ani nu dai o amenda!
2.   Ha! trimis de
(23 iul 2008, 14:07:48
Lucian Harsovschi: ,,Vom sta pe capul lor si �i vom amenda zilnic"

Atunci de ce sa mai lucreze?????

Doamne, mare e gradina Ta si multi au sarit gardul!!!!
3.   DE SUPRAVEGHEAT MANSARDELE BLOCURILOR!!! trimis de
(23 iul 2008, 14:41:45
DE SUPRAVEGHEAT MAI BINE LUCRUL LA MANSARDAREA BLOCURILOR,CA SE VEDE SUNT UN REAL PERICOL,CUM SUNT CONECTATE LA CURENT ,NU IMPROVIZATII CA POT PRODUCE ADEVARATE CATASTROFE IN ZONA.
3.1  RE: DE SUPRAVEGHEAT MANSARDELE BLOCURILOR!!! trimis de
(23 iul 2008, 19:21:17
V-au bagat golanii in cap termenul de mansardare,iar ei fac supraetajari toata ziua.Cum tocmai cei care lucreaza in constructii nu stiu ce-i una si ce-i alta?Cei care castiga sunt administratia locala(in campanie se vor lauda ca au schimbat fata orasului)iar cei care pierd sunt cei care cumpara casa,dar n-au cota indiviza din terenul de sub bloc sau din casa scarii,si ceilalti locatari,carora le-a crescut riscul in caz de cutremur si incendiu.Mi se pare destul de grav faptul ca blocul a fost proiectat intr-un fel,iar acum cine mai garanteaza pentru ele supraetajate,cu modificari de structura de rezistenta(usi spre balcon,bai si camare desfiintate),dar,mai ales incarcate cu tone de faianta,gresie,adezivi,asa cum n-a visat nici proiectantul!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei