Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iul 2008 - Anul XIII, nr. 171 (3852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Primăriile cu datorii la stat vor fi executate silit de Fisc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăriile care nu îşi vor plăti datoriile la bugetul consolidat al statului vor fi executate silit de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, riscând să rămână fără bunurile mobile şi imobile pe care le au în proprietate.

Aceasta după ce preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Daniel Chiţoiu, a emis un ordin prin care se aprobă procedura prin care instituţiile publice, inclusiv primăriile, care au datorii la stat pot fi executate de către Fisc în vederea recuperării acestora.

Potrivit ordinului, în situaţia în care Finanţele iniţiază procedura de executare silită a primăriilor, recuperarea sumelor datorate de către acestea la bugetul consolidat al statului se poate face prin blocarea conturilor din Trezorerie, sau prin sechestrarea bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea privată a administraţiilor locale.

Directorul DGFP Suceava, Petrică Ropotă, a explicat că primăriile care au datorii la stat vor fi somate să le achite în maxim şase luni de la data primirii înştiinţării din partea Finanţelor. În situaţia în care după acest termen, care poate fi extins până la nouă luni, instituţiile publice nu vor achita sumele restante, DGFP Suceava va demara procedura de executare.

„Este de dorit ca primăriile să depună toate eforturile pentru a-şi plăti la timp toate datoriile la bugetul consolidat al statului, astfel încât să nu intre în situaţiile prevăzute de acest ordin. Ca în fiecare an, DGFP Suceava şi Ministerul Finanţelor depun eforturi pentru a aloca fondurile necesare funcţionării instituţiilor publice. Din acest motiv îi invităm pe şefii acestor instituţii, în special pe cei ai primăriilor, să dea o importanţă maximă acestui nou ordin pentru a nu ajunge în situaţia de a fi demarate procedurile de executare silită”, a declarat Petrică Ropotă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăriile cu datorii la stat vor fi executate silit de Fisc.
 Vizualizări articol: 1354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăriile cu datorii la stat vor fi executate silit de Fisc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sesizare trimis de
(23 iul 2008, 21:03:30
domnule director ropota trimeteti un control la primaria milisauti si daca veti verifica toate actele primariei nu stiu cum isi va scoate camasa tovarasu primar, pentru ca pina acum era protejatu tovarasului mirza. a vindut tot,prunduri toloaca pina si terenul de sub primarie, si si-a facut averi lui la gineri si la amanta o vila. domnilor reporteri de la monitorul da-ti o raita si pe la milisauti ca-ci multe reportaje ve-ti avea de facut. sa aveti grija caci primarul este cam emotiv in fata reporterilor.....
2.   ... trimis de
(23 iul 2008, 23:47:28
Si ce o sa le ia ?

Sediile ? - Nu prea cred.

Birourile ? - Pai alea sunt bune doar de pus pe foc.

Tehnica IT ? - Este depasita de mult.

Nu au ce sa le faca. Pur si simplu toata chestia este apa de ploaie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei