Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iul 2008 - Anul XIII, nr. 169 (3850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ca la noi la nimeni

La Poliţia de Frontieră, gunoiul ascuns sub preş un an se curăţă în 24 de ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problemele Poliţiei de Frontieră din Suceava par să-şi găsească rezolvarea abia după ce neregulile apar prin ziare. După ce vineri, cotidianul „Monitorul de Suceava” a semnalat că maşina cu termoviziune a Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava este defectă de aproape un an, conducerea acestei instituţii a reuşit să remedieze situaţia în mai puţin de 24 de ore. Este încă o mostră a neputinţei şi incapacităţii manageriale a conducerii acestei structuri, care nu poate duce decât la concluzia că banii traficanţilor de ţigări le sunt mai dragi decât leafa câştigată cinstit.

 

La primele ore ale dimineţii zilei de sâmbătă, 19 iulie, angajaţii Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret au fost surprinşi să vadă o maşină de termoviziune funcţională. Nu era vorba însă de maşina similară pe care Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră o folosea până în septembrie anul trecut, ci o altă maşină, adusă de la o altă structură a Poliţiei de Frontieră.

Purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, subcomisarul Ilie Poroch, a confirmat ieri că instituţia a primit spre folosinţă o maşină cu termoviziune.

„Maşina a fost adusă de la IJPF Maramureş, dar aparţine IJPF Teleorman. Această urmează să fie folosită până când maşina cu termoviziune a IJPF Suceava va fi reparată”, a declarat subcomisarul Poroch.

 

Securizarea frontierei cu Ucraina, mascată cu vorbe goale

Faptul că o maşină care să poată supraveghea zona de frontieră în mod eficient a fost adusă la Siret abia după ce „Monitorul de Suceava” a tras un semnal de alarmă nu poate decât să producă îngrijorare.

Indirect, şefii IJPF Suceava, dar şi cei ai Direcţiei Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, îşi recunosc ignoranţa. Timp de aproape un an de zile, cei puşi să securizeze frontiera Uniunii Europene cu Ucraina nu au făcut altceva decât să se ascundă în spatele lui „Nu se poate” pentru ca, în realitate, să-i sprijine pe traficanţii de ţigări.

Din septembrie anul trecut şi până acum, frontiera dintre Ucraina şi România, cel puţin în zona cu vizibilitate bună, aşa cum este la Sectorul Poliţiei de Frontieră Siret, a fost la cheremul reţelelor de traficanţi.

Aşa se face că afacerile cu ţigări aduse ilegal din Ucraina au luat avânt, iar reţelele de traficanţi şi-au făcut de cap, asta şi cu sprijinul unor poliţişti de frontieră care s-au transformat în cârtiţe şi paravane în schimbul unor sume mari de bani.

Oricum, nici existenţa acestei maşini cu termoviziune, care are o rază de acţiune de până la 14 km, nu este o certitudine în calea stopării traficului cu ţigări. Este, totuşi, un pas înainte, care sperăm să nu fie singular.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Poliţia de Frontieră, gunoiul ascuns sub preş un an se curăţă în 24 de ore.
 Vizualizări articol: 3676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 6 voturi
La Poliţia de Frontieră, gunoiul ascuns sub preş un an se curăţă în 24 de ore4.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nou sef trimis de
(21 iul 2008, 11:26:31
dle sandrino, nu ati putea veni dvs sef la politia de frontiera?

observ scarbit surprins ca stiti f bine cu ce se mananca, care sunt adevaratele probleme, le-ati identificat f bine...dvs si altii, ca alde calinescu, cuzencu...este nevoie de un om cinstit si onest ca dvs, care sa rezolve problema pl de fr. va rugam, fiti mesia ptr pl de fr...stim ca aceste articole sunt pline de buna credinta si dornice sa rezolve probl adevarate...daca ar mai fi cativa ca dvs in Romania...stiti, asa ca fapt divers, cat a facut pop ptr radauti, n-or sa faca altii nici in 10 ani... asa, ca fapt divers...dle sandrino, v-ati intrebat vreo data cati au fost prinsi cu autospeciala la Siret? va spun , eu, 2-3 betivi ucraineni...in 4 - 5 ani...dar la mm, acolo unde acum s-a lasat o gaura, stiti cati? zeci...felicitari, intr-adevar, ati rezolvat o mare problema. oricum, felicitari ptr curaj...
2.   Lasati abureala! trimis de
(21 iul 2008, 13:48:37
SINCERE FELICITRI PT ACESTE ARTICOLE!NU E PT PRIMA DATA CAND PROBLEMELE PUSE IN SEDINTE AU FOST LUATE SI FOLOSITE PE POST DE HARTIE IGIENICA !ATUNCI CAND A APARUT IN ZIAR S-AU SESIZAT SI CATIVA NESIMTITI SI AU LUAT MASURILE CARE SE IMPUN!LICHELELOR!SUNTETI PLINI DE RA,,,HAT PANA SI IN OCHI!VI SE RUPE VOUA-N P..UU.LA DE AMARATUL DE AGENT CARE BAGA TALPA!

TOTUL A INCEPUT DE LA VENIREA ACESTUI IMPOSTOR VENETIC CARE VREA SA NE SCHIMBE TRADITIILE SI SI-A BATUT JOC DE TOTI OAMENII DIN ACEST IJPF .

VINE VREMEA SCHIMBARII FRATILOR!O SA SE LASE CU MULTE SUTURI IN C;UR.DEJA NU MAI STIU UNII BOSOROGI ABONATI LA PROSTAMOL PE UNDE SA SCOATA CAMASA !VA STITI VOI CARE SUNTETI LICHELELOR!ATI EXECUTAT OAMENII LA COMANDA PT CA ASA VI S-A CERUT SI ACUM SE PARE CA S-AU CAM INCURCAT LUCRURILE SI ATI CAM B=ELIT P=U=L=A!
2.1  RE: Lasati abureala! trimis de
(21 iul 2008, 16:14:42
Sunt interzise folosirea unui limbaj obscen, postarea de reclame sau linkuri URL, FTP etc.

...asa ar trebui sa fie, dar in realitate avem altceva!!!important e ca ziaru` e citit, nu-i asa d-lor de la Monitoru`?????

ce conteaza calitatea articolelor?
2.2  RE: Lasati abureala! trimis de
(21 iul 2008, 17:22:31
AI DREPTATE DRAGA MORGANA CA NU S-A FOLOSIT UN LIMBAJ PREA ORTODOX DAR PT UNII DACA NU LE SPUI PE INTELESUL LOR NU PRICEP NIMIC!

PT CEI /CELE CARE S-AU RUSINAT CITIND UNELE COMENTARII INCAT LE-AU PLESNIT UNELE CAPILARE IN ANUMITE ZONE ALE CORPULUI II SFATUIESC S VIZUALIZEZE CU OCHII INCHISI SI CU GURA LARG DESCHISA PRONUNTAND UN ROTUND SI FRUMOS ''OO....''
3.   Esti tare[pt eu trimis de
(21 iul 2008, 14:03:26
frate ai spus-o pa "ia dreapta, iti dau o bere cand ne-om intalni.
4.   Spagari trimis de
(21 iul 2008, 14:43:36
toti ,de la politia de frontiera sunt corupti

IN 2,3 ani un politist de frontiera isi ia o masina luxoasa,in 5 ,isi face deja o vila

In Siret si Radauti,vamesii si politistii de tfrontiera sunt cei mai rapid imbogatiti. Rusine spagari ,ordinari cultivatori de "traditie"
4.1  RE: Spagari trimis de
(21 iul 2008, 15:46:12
Am cativa prieteni la politia de frontiera din Radauti. Ce zici tu...e partial adevarat. Da..sunt politisti cu vile si cu masini care costa peste 10.000 euro, insa o mare parte din ele..sunt facute cu ajutorul creditelor la banca. Prietenul meu are salar 30 de mil, si plateste 12 mil rata la banca. Saracii politisti..sunt ultimii care ar trebui trasi la raspundere. Sefii aia mari..fosilele alea cu probleme la prostata...aia sunt cancerul din politia romana.Pana nu dispar aia, si pana nu vin pe functii altii mai tineri si mai competenti...n-o sa se diminueze cu nici macar un procenta coruptia.
5.   Confirmare trimis de
(21 iul 2008, 15:01:07
pentru domnul autor ca in chestiunea masinii cu termoviziune sta rezolvarea majoritara a problemei traficului clandestin de bunuri dar si de persoane la frontiera cu ucraina din zona Siret.Mai sapati nitel si aveti respectul foarte multora pentru ceea ce faceti cu inca multe suspiciuni in rezerva in privinta bunei dumneavostra credinte.Sa auzim de bine si de masuri radicale intr-un loc unde miroase rau a de toate.

6.   Spaga e in floare la frontiera!!! trimis de
(21 iul 2008, 15:38:35
bun asa fratioare....continua cu articolele...poate se simte cineva mai jupan si sa puna varga pe sefii de la frontiera siret!!!
6.1  RE: Spaga e in floare la frontiera!!! trimis de
(22 iul 2008, 10:45:24
deja astia de la bucale nu mai pot tine in frau r]ahaturile facute de el directore si acolitii sai!

ulciorul nu merge de multe ori la apa!

propun ca marea zi in care o sa fie plecarea ZBIRULUI si caderea ROBIEI sa fie declarata ZIUA AGENTULUI ASUPRIT!

sa fie sarbatorita an de an cu fast mare si trambite cu surle si tobe (poate da dracu si aduce careva cetera! ca cetera se face!)

cei de la financiar au spus ca o sa sponsorizeze(tot din banii nostri) achizitionarea unei statui care sa reprezinte pe agentul amarat in pas vioi pe frontiera ,flamand si distrus de intemperii dar care duce mandru pe umerii sai tribuna de onoare a sefimiilaughing)))))) HAI LIBA!
7.   Mda trimis de
(21 iul 2008, 16:00:53
Rahatul asta de tara functioneaza numai pe spaga, totul din cauza taxelor mari de peste tot si asa va fi si peste 10,20...50 de ani pana cand va mai fi o revolutie-doua. Decat sa dau 50 lei pe un bilet de tren, adica 10% din salariul mediu pe economie, pe care il castig momentan, SINCER sa fiu, mai bine merg cu nasul. Stiu ca nu`i corect ceea ce fac dar vreau sa merg si eu intr-o excursie in weekend si doar asa imi permit...ca si foarte multi altii.
7.1  RE: Mda trimis de
(21 iul 2008, 19:56:22
Nu stiu unde mai mergi tu cu nasu'. Dupa regulile de acum de la cfr, unde aia care controleaza au zeci de milioane salar, iar pedeapsa pentru "nasul" gasit cu calatori fara bilet este datul afara, ma indoiesc ca mai pune vreunul botu'. Probabil pe rute din astea satesti, ca pe accelerat/rapid/intercity nu cred ca se mai risca cineva.
8.   Putin de la mai multi trimis de
(21 iul 2008, 18:09:26
Reduceti pretul la tigari la 30.000 si nimeni nu va mai cumpara cu 35 de la bisnitari. Scade venitul statului ? Nu! Se va lua mai putin la pachet dar de la un numar de pachete care sa includa si cele care acum provin din contrabanda. Si vom fuma si noi mai linistiti. Stiti si dvs la fel de bine ca si mine ca asa ceva nu se va intampla niciodata, este vorba de o sursa de venit la fel de buna ca si prostitutia de exemplu, ca si alte activitati care putand functiona numai prin tolerare : produc.
8.1  RE: Putin de la mai multi trimis de
(21 iul 2008, 20:59:25
ai dreptate. in metro in cernauti un cartus de pall mall cu timbru si la fel de bun ca cel romanesc e 21 hrivne. adica 10 lei. la noi cartusul e 54 lei. asta e bataie de joc. tigari mai de firma, gen kent, marlboro, lucky strike sau rothmans se invarte la 32-42 hrivne. nu sunt grozave la gust, dar sunt ieftine. prostia e ca te belesc astia la vama daca te prind cu mai mult de un cartus pe cap de locuitor. cu femeia dupa tine, mai ascunzi vreo 2 cartuse prin buzunare sau posete si dupa ce treci, tot scoti 1 milion jumate. mai cumperi de vreo 200 de dolari diverse lucruri din bazar sau caravan si tot iesi in castig. faci un plin de la luckoil cu 33 mii litru de 95, lasi la hamesitii de ucraineni cateva traditii, dar tot merita. din traficul cu tigari se face banul cel mai zdravan. si sunt suficienti in suceava care din asta traiesc.
9.   Unicul trimis de
(21 iul 2008, 18:49:10
am spus si o mai spun ca Sandrinio e unicul ziarist cu coaie patrate care are curajul sa-i infrunte pe acesti impostori .vanzatori de tara.BRAVO SANDRINIO!!!!!!!si cauta sa-i "molipsesti "si pe altii cu curaj.

9.1  RE: Unicul trimis de
(21 iul 2008, 20:14:43
perfecta dreptate ai geo!acest Sandrinio este de apreciat si cred ca are coa.e mari undeva sus pt ca nimeni nu a reusit sa se ia de viata lui.daca se lua si-l strangea cu usa nu ar mai fi scris!FELICITARI DOMNULE ZIARIST!

s-au stricat lucrurile undeva mai spre bucuresti iar ceea ce se intampla sunt ultimele zvacniri sau spasme deznadajduite ale unor oameni corupti!

multi zmei din actuala conducere si ma refer la CAPI nu prea sunt inghititi in ultima vreme de persoane importante de la bucuresti dar si de la judet.

zilele multora care au crezut ca mostenesc puterea sunt numarate!

NUMARATOAREA INVERSA A INCEPUT!SPER SA NU MAI DUREZE MULT PANA DESFACEM SAMPANIA SI SARBATORIM! laughing)))
9.2  RE: Unicul trimis de
(21 iul 2008, 21:00:30
asa-i caci sa te te pui sa strici "afacerile"la mama patrie ucraina si nu numai , cum zice mosu ,ai pe cineva sus pus ,ori trebuie sa fii nebun si sa n-ai nimic de pierdut.Oricum BRAVO DOMNU NEAGU !
10.   Ei si ce? trimis de
(21 iul 2008, 19:25:55
ati scris mai multe articole la adresa pol de fr..... ei si ce ?? au avut ceva urmari? ceva legat de managementul defectuos ? tot cei mici au tras-o ca....na..pestele de la cap... dejaba,vb.in vant fara ecouri la nivel inalt,traim in Romania zilei de azi unde adevarul e ...dincolo de noi!
11.   Atentie ! trimis de
(21 iul 2008, 20:04:56
atentie ceterasi,se rupe arcusul si o sa plesneasca toate ^coardele^
11.1  RE: Atentie ! trimis de
(21 iul 2008, 20:20:52
coardele si asa sunt plesnite saracele ,dar ce-or face cele de gen masculin?
11.2  RE: Atentie ! trimis de
(22 iul 2008, 09:44:17
va spun eu cand am intervenit la IZVOZRELE SUCEVEI pt niste prieteni si am executat un ofiter care si-a facut datoria ca a vrut sa-i confiste!! ni la ei ce rai sunt !! intrebati-l pe scms FUIOR !!! eu mananc **** si nu-mi pute gurita!! ni la ei ma !!
11.3  RE: Atentie ! trimis de
(22 iul 2008, 10:29:29
mai bine ai avea grija de fetele tale ca au ajuns niste carpe penale!poate gura ta nu pute dar a lor cu siguranta are iz de spermicid :R
12.   De popa trimis de
(21 iul 2008, 20:54:50
DOMNILOR ACEST POP DE LA MARAMURES....�NCHIDE OCHII LA TRAFICUL DE MATERIAL LEMNOS DE LA GRANITA �NTRE CELE DOUA JUDETE...RUDELE LUI CARA SUB ACOPERIREA LUI TURCANU...SEFUL O.S.C�RLIBABA....MII DE METRII CUBII DE MASA LEMNOASA FARA NICI UN ACT...CA DREPT DOVADA VILA DOMNULUI TURCANU ..CRESTE RAPID DIN PAM�NT....IAR POP....ARE RUDE INFLUENTE!!!
13.   PT VERIFICARI trimis de
(22 iul 2008, 00:39:32
DECE NUMENI NUL OPRESTE PE GYN SAU PE ALTII CA EL....ASTA CU NEVASTASA SFIDEAZA INTREG ORASUL.....NU LI SE INTAMPLA NIMIC SE LEAGA ASTEA DE PEDRUM DE CEI CU 4-5 CARTUSE ...CHIAR ACU DE 2OREA TRECUT LAM VAZUT NIMENI NU LA OPRIT DAR PE ALTII...CUM VA EXPLICATI/?///????SUNT INVIZIBILI CZND TREBUIE????
14.   Pentru geo trimis de
(22 iul 2008, 15:01:48
dar tu unde erai la ora 00. si ceva,nu cumva erai la carat tigari si nu ti-a mers bine si ce ai zis ai sa-l torn pe altul ca asa merge la noi,sa moara si capra vecinului
15.   Astept alte subiecte trimis de
(22 iul 2008, 17:43:08
Despre Siret a-ti scris multe si nimic concret.Exista un corupt la alt sector.Astept sa scrieti si despre el.
16.   GYN trimis de
(22 iul 2008, 21:35:46
Cite masini a avut GYN pina acum? -poate stie cineva si mai face si vila acum!!!!!!!!!!!!!!!!il ajunge pe Maslina daca nul si intrece!!!!!!!!!!!!
17.   GYN trimis de
(22 iul 2008, 21:36:59
Cite masini a avut GYN pina acum? -poate stie cineva si mai face si vila acum!!!!!!!!!!!!!!!!il ajunge pe Maslina daca nul si intrece!!!!!!!!!!!!
18.   LASULE trimis de
(22 iul 2008, 21:57:21
CARE TE LEGI BRE DE MINE ARATATE SA TE VAD CIT FAC MUSCHII TAI.......AI CURAJUL ? DACA ERAIASA DE BUN AVEAI SI TU CASA CA A MEA HAHAHA
19.   PROSTII SIRETULUI trimis de
(22 iul 2008, 22:02:01
Voi sunteti sanatosi la cap? Ati inceput sa va dati in git? Sunteti bolnavi la cap,controlativaaaaaaaaaaa
20.   Latra ciinii trimis de
(22 iul 2008, 22:07:24
Pai cine credeti ca fac praf pe aici? Prostii care nu stiu sa se descurce si de ciuda incep sa dea in altii mai destepti ca ei>
21.   Boss trimis de
(22 iul 2008, 23:25:00
bai a-ti mai uitat de un fenomen....a-ti vb de gyn, de maslina,dar pe JYT unde l-ati pierdut?

a plecat la mare sa se relaxeze ca a muncit destul baiatu....casa a terminat-o,masina periculoasa si-a luat A6....dar de ce mai umbla cu JYT daca are audi A6?io tot nu inteleg.....la vecini cu JYT si prin oras cine e smecher cu audi?apropo oare cand vine de la mare ca trebuie sa castige ce a cheltuit......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei