Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iul 2008 - Anul XIII, nr. 164 (3845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Arta cere sacrificii

Vrea să devină pictoriţă, dar îi lipsesc pânza şi culorile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Se spune că arta cere sacrificii, uneori supreme, dar te ajută să-ţi împlineşti visele. Este şi cazul unei tinere din Dolhasca, Mihaela Gabriela Stoica, studentă în anul II, la Institutul de Arte „George Enescu” Iaşi, care face mari eforturi pentru a-şi împlini visul de a deveni pictoriţă. Din păcate, îi lipsesc materiale didactice: pânze, culori, pensule, şevalete.

 

Ar vrea să nu depindă de banii mamei

Mihaela Gabriela Stoica a absolvit Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, unde a avut-o ca profesor îndrumător pe artistica plastică Puşa Pîslaru. Talentată şi cu mare dorinţă de afirmare, de a-şi croi propriul drum în viaţă, prin artă, Gabriela a intrat cu medie mare la Institutul de Arte „George Enescu” Iaşi, secţia pictură. A obţinut şi bursă, bani cu care reuşeşte în mare parte să se întreţină singură. Părinţii ei sunt divorţaţi, ea locuind împreună cu mama. Dintr-un salariu destul de mic, mama Gabrielei reuşeşte să-i plătească fiicei chiria într-un apartament din Iaşi, unde tânăra are posibilitatea să studieze, să citească, să lucreze în linişte. După ce îi trimite, lunar, bani pentru chirie, femeia nu mai rămâne cu aproape nimic, dar asta nu o întristează. Este gata să facă toate sacrificiile pentru ca fiica ei să ajungă pictoriţă.

 

Un sponsor pentru talentul Gabrielei

Studenta de 20 de ani îşi doreşte să nu mai depindă de banii mamei sale, pentru că are încredere în propriile ei forţe, în talentul şi harul cu care a înzestrat-o Dumnezeu. Gabriela ar vrea să picteze, să vândă din lucrările ei pentru a-şi ajuta ea mama, dar îi lipsesc materialele didactice necesare picturii.

„Am colegi care într-un semestru cheltuiesc şi 400-500 de euro doar pe culori, pânze, pensule. Au cu ce să lucreze şi pot să se perfecţioneze. Din păcate, eu nu îmi permit acest lucru. Mi-aş dori să găsesc un sponsor, care să investească în mine, în talentul meu, pentru a face artă cu adevărat. Sunt dispusă să îmi sacrific vacanţele, să pictez, numai să am cu ce. Aş vrea ca lumea să aibă încredere în mine”, ne-a povestit Gabriela.

 

Culori şi accesorii pentru pictură

Fosta elevă a Colegiului de Arte „Ciprian Porumbescu” a participat la mai multe expoziţii colective, dar a reuşit să şi vândă câteva lucrări, după ce acestea au fost evaluate de un critic de artă. Studenta a primit cel mai mult 150 de euro pe un tablou, bani cu care şi-a cumpărat alte materiale cu care să picteze, dar nu îi sunt suficiente. Pentru a face artă cu adevărat, Gabriela are nevoie de o selecţie de culori şi accesorii pentru pictură capabilă să satisfacă cele mai rafinate gusturi.

„Pentru a nu-mi risipi visul de a ajunge pictoriţă, pentru că asta m-am hotărât să fac în viaţă, să pictez, am nevoie de culori, şevalete, pensule, aerografe, pânză pentru pictură, hârtie pentru desen şi multe alte materiale necesare picturii. Fără aceste materiale nu pot să îmi continui visul. Degeaba studiez, dacă nu pun în practică ceea ce învăţ”, este de părere Gabriela.

 

Ajutaţi-o pe Gabriela!

Cei care vor să investească într-un tânăr talentat sucevean, cei care au încredere în Gabriela şi vor să o ajute, pot să sune la numărul redacţiei „Monitorul de Suceava” -  0230 522 993 sau pot să depună sume de bani în contul Gabrielei Stoica : RO97BRDE240SV88899492400.

 

„Adevărata artă (...) se simte!”

Gabriela Stoica a moştenit talentul pentru pictură din familie. Tânăra a ales să studieze artele, pictura, executând portrete, naturi statice, peisaje. A realizat şi icoane, dar deocamdată nu se simte pregătită suficient pentru iconografie. „Adevărata artă nu se pictează, nu se cântă, nu se scrie.... Ea se simte”, este de părere Gabriela, acesta fiind şi crezul ei în viaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vrea să devină pictoriţă, dar îi lipsesc pânza şi culorile.
 Vizualizări articol: 940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Vrea să devină pictoriţă, dar îi lipsesc pânza şi culorile4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(15 iul 2008, 11:48:18
Un ID de messenger are tipa ?big grin
1.1  RE: Intrebare trimis de
(15 iul 2008, 12:12:27
Pune-ti streangul de gat... Nici daca te mai nasti odata nu ai sa stii ce-i aia civilizatie.
1.2  RE: Intrebare trimis de
(15 iul 2008, 15:17:16
Mai pune mana pe cartea de gramatica "inteligentule" !!!
2.   Arata bine trimis de
(15 iul 2008, 12:16:49
vad ca e frumusica gagica,io cred ca olarean ar fi fericit sa o "sponsorizeze"
3.   Ne-am obisnuit sa cerem faar sa miscam un deget trimis de
(15 iul 2008, 14:18:37
Nu vreau sa fiu rau, dar nu ma pot abtine de la comentarii.

E laudabil si de admirat faptul ca aceasta tanara doreste cu orice pret sa-si atinga scopul, dar nu mi se pare un caz social demn pentru o aparitie in presa cu intentia de a induiosa inimile "sponsorilor".

Tanara sufera sau are vreun grad de invaliditate, ii lipseste vreun organ intern, un ochi, o mana, necesita efectuarea unei operatii foarte costisitoare in strainatate, operatie de care depinde viata ei?

Parerea mea e ca, daca tot isi permite mama sa o tina in chirie in Iasi, cu toate ca daca a intrat cu medie foarte mare putea sa stea foarte bine si in camin la T-uri, situatia nu e chiar atat de crunta cum se doreste sa para a fi. Sunt cazuri in care intr-adevar subiectii depind de banii si mila altora dar nu e si cazul de fata. Tanara poate foarte bine sa-si gaseasca un loc de munca asa cum fac foarte multi studenti pentru a se intretine si pentru a-si cumpara tot necesarul de sevalete, pensule, culori
3.1  RE: Ne-am obisnuit sa cerem faar sa miscam un deget trimis de
(15 iul 2008, 14:37:07
Cersitul poate deveni job permanent... fara probleme!
4.   Pt artista trimis de
(15 iul 2008, 15:24:58
uite draga, ca Domnul Murea Adrian a spus ceea ca poate toti gindesc, cind citesc articolul asta
5.   Pt artista trimis de
(15 iul 2008, 15:24:58
uite draga, ca Domnul Murea Adrian a spus ceea ca poate toti gindesc, cind citesc articolul asta
6.   ... trimis de
(15 iul 2008, 17:30:20
Am cunoscut mai multi absolventi de arte; din cate mi-au spus si scoala ii ajuta cu materiale, nu foarte multe, e drept. Mai sunt si burse la care studentii cu posibilitati reduse pot apela.

Din cate stiu bancile acorda acum si imprumuturi studentesti, la care domnisoara studenta ar putea apela fara probleme.

Un artist insa, manat de har, se apuca sa picteze pe orice-i cade-n mana, cartoane, bucati de placaj, iar daca n-are pensule intinde vopseaua si cu degetele. Desigur, exagerez dar cam asa facea un cunoscut de-al meu in timpul studentiei, nu cred ca a apelat la sponsori, poate mai tarziu, cand deja era consacrat, pentru a mai deschide cate o expozitie.

Nu e usor sa fii student la arte, stiu bine. Dar trebuie putere, sacrificiu, munca multa...Mai adaugi talentul si vei reusi!

Dar... o domnisoara tanara si frumoasa care cauta sponsori pentru a trece prin facultate? Cam ce fel de "sponsori" crezi ca vor fi receptivi la citirea acestui articol...?...
7.   Sunt altii cu probleme serioase trimis de
(16 iul 2008, 06:50:08
Daca m,amica ei are bani de chirie in Iasi cred c.a. 300 de euro plus cheltuieli curente, tipa nu se incadreaza in caz social. In plus obtine si pensie alimentara de la tat-su. Daca ai cateva pensule, carton, vopsele, poti picta pana la epuizare. Asta nu-i un motiv sa detii mii de pensoane si-o caruta de culori. Avangardistii picteaza acum cu zat de cafea, nisip, rahat si cine stie ce le mai trece prin cap. Fetito poate vrei bani de distractie, asta n-ai sa primesti niciodata intinzand mana.
8.   Fetito trimis de
(16 iul 2008, 09:45:25
mai du-te la lucru si fa-ti singura bani, nu astepta "sponzori", la munca!
9.   O parere trimis de
(16 iul 2008, 12:47:24
Seamana mult cu ceea ce a surprins regizorul Nae Caranfil in Filantropica, nu credeti?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei