Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iul 2008 - Anul XIII, nr. 164 (3845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Universitatea Suceava

Peste 800 de dosare, depuse în prima zi de înscriere la facultate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 800 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosarele pentru admiterea la facultate chiar din prima zi de înscriere, cei mai mulţi la cursurile de licenţă de zi. 689 de candidaţi au optat pentru specializările la cursurile de zi, în timp ce 132 s-au orientat către facultăţile cu învăţământ la distanţă.

 

Aproape de concurenţă, chiar din prima zi

Specializarea Management din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică a fost prima în preferinţele de ieri ale candidaţilor înscrişi, la acest profil fiind deja depuse 59 de dosare. La această specializare sunt scoase la concurs 61 de locuri cu taxă şi 19 locuri fără taxă.

Un număr mare de dosare, 58, au fost depuse şi la profilul Administrarea Afacerilor, din cadrul aceleiaşi facultăţi,  unde sunt scoase la concurs 62 de locuri cu taxă şi 18 subvenţionate de la bugetul de stat.

În topul profilurilor preferate de candidaţi urmează Finanţe şi bănci, Administraţie Publică sau Drept, specializări la care ieri s-au depus în jur de 50 de dosare de înscriere.

 

Profiluri fără nici un înscris

Există şi specializări pentru care, în prima zi de înscriere, nu a optat nici un candidat. Acestea sunt Ingineria şi Protecţia mediului în industrie, Inginerie economică în domeniul mecanic, Limba şi literatura română şi o limbă modernă, Franceză-germană şi Română-italiană.

La învăţământul la distanţă, cele mai multe dosare depuse s-au înregistrat la Contabilitate şi Informatică de gestiune, 27 de înscrişi, şi la Economia comerţului, turismului şi serviciilor şi Administraţie Publică, cu câte 26 de candidaţi înscrişi. Specializarea fără înscrişi din prima zi este Istorie. 

 

3000 de locuri de admitere

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a dat ieri startul înscrierilor la facultate, iar cei interesaţi să urmeze cursurile universitare la Suceava trebuie să-şi depună dosarele până pe 25 iulie. Excepţie fac Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, unde dosarele de înscriere se primesc până pe 20 iulie, întrucât la aceste facultăţi selecţia nu se face doar pe bază de dosare, ci se organizează şi probe de concurs.

Pentru prima etapă de admitere, Universitatea Suceava scoate la concurs pentru anul universitar 2008-2009 aproximativ 3000 de locuri. Peste 2300 dintre aceste locuri sunt în regim cu taxă, în timp ce numărul de locuri fără taxă aprobat de  Ministerul Educaţiei este de 878.

Dintre acestea, zece locuri sunt pentru absolvenţii de liceu de etnie romă care doresc să urmeze cursurile unei facultăţi.

 

Taxe de înscriere între 50 şi 150 de lei

Taxele de înscriere sunt cuprinse între 50 de lei şi 150 de lei, în funcţie de facultăţi, dar şi de numărul de specializări pentru care optează candidatul.

Orfanii de ambii părinţi, candidaţii proveniţi din casele de copii sau de plasament, copiii eroilor martiri ai Revoluţiei, copiii personalului didactic, candidaţii bolnavi de TBC, sau cei cu deficienţe motorii, copiii salariaţilor universităţi sau angajaţii instituţiei beneficiază de scutiri de plată a taxei de înscriere, dar numai pentru un singur domeniu.

Toate informaţiile legate de admitere, taxele de înscriere şi de înmatriculare, numărul de locuri scoase la concurs, actele necesare înscrierii şi taxele de şcolarizare se găsesc afişate la Universitatea „Ştefan cel Mare” şi pe site-ul instituţiei, la adresa www.admitere.usv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 800 de dosare, depuse în prima zi de înscriere la facultate.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Peste 800 de dosare, depuse în prima zi de înscriere la facultate4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu va mai lasati prostiti trimis de
(15 iul 2008, 14:00:24
Mai sunt multi prosti care se inscriu la scoala asta postliceala?
2.   Nesimtit trimis de
(15 iul 2008, 14:23:03
Bai X esti cam nesimtit!Tu unde mata ai facut facultatea la ..........
2.1  RE: Nesimtit trimis de
(15 iul 2008, 14:29:36
Nu e nesimtit, doar nitzel complexat. N-a avut sansa sa urmeze o facultate, asta e explicatia.
3.   O tara far de profesori trimis de
(15 iul 2008, 15:31:19
nimeni inscris la romana-lb moderna.normal,doar deviii profesor.si cine mai vrea asta?sa ramana fara studenti universitarii...care streseaza lumea la sustinerea gradelor etc
4.   Remarca trimis de
(15 iul 2008, 16:21:31
F.S.E.A.P e un fel de banca, tot pui bani in ea doar ca la sfarsitul ei nu-ti mai da decat o amarata de hartie...diploma ii spune cica. Daca s-ar pune notele pe merit si nu pe portofele poate altfel ar sta lucrurile.Cum se poate ca intr-o serie de 150 de studenti la o specializare , sa nu promoveze decat 18 si aia cu note mari si restul....nah, poate "mai invatati".Un singur profesor de la F.S.E.A.P nu ia sigur "ciocolata" sau "referate".E o doamna, de fapt domnisoara. Bravo ei!
5.   Pentru X trimis de
(15 iul 2008, 17:35:18
Ba fraiere care ai urmat o amarata de profesionala! Macar nu mai deschide gura ca numai prostii debitezi! Sau esti cumva complexat de faptul ca nu te-a dus capatana sa urmezi niste cursuri superioare?? Raspunde!
6.   Revolution trimis de
(15 iul 2008, 21:15:44
La fel ca la bac,aici la Suceava se "primeste".Unii termina o facultate si nu stiu sa lege o fraza coerent.Profesorii in mare parte sunt depasiti,predau cursuri de mult "apuse" ce nu te ajuta la nimic,iar acest SRL numit universitate,prospera.Oare de ce se mai numeste "de stat",cata vreme majoritatea locurilor sunt cu taxa.Acum 22 de ani,daca se intampla sa primeasca ceva,profesorii erau turnati de colegii de cancelarie la cei de la secu,iar frica invingea mita.Astazi este 'liber" la orice.Halal facultate!"Cinste" guvernarii PSD-iste!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei