Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mai 2008 - Anul XIII, nr. 118 (3799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Confirmare

Carnea de vânat care a băgat în spital 21 de oameni avea larve de trichinella

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bănuieli confirmate. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a dat publicităţii rezultatele analizelor de laborator în cazul cărnii de vânat care a dus la spitalizarea a 21 de persoane.

Potrivit directorului adjunct al DSVSA Suceava, Dănuţ Botezan, carnea de mistreţ din care s-au preparat cârnaţii prezenta larve de trichinella spiralis.

Probele au fost recoltate din două felii de cârnat crud afumat, una provenind de la vânătorul Marcel Hânceanu şi cealaltă de la poliţistul Adrian Ruscan, ambii din Vatra Dornei.

În urma consumului de carne infestată cu trichinella au avut nevoie de spitalizare 21 de persoane, printre care şi un copil de numai 2 ani.

Dacă majoritatea persoanelor se simt bine, doi dintre cei care au consumat cârnaţi din carne de mistreţ sunt internaţi în stare destul de gravă la Clinica de Boli Infecţioase din Iaşi.

Mihai Hânceanu, vânătorul care a pus în consum cârnaţi de mistreţ preparaţi cu carne neverificată sanitar-veterinar, va fi amendat şi se va alege cu dosar penal.

De asemenea, poliţiştii din Vatra Dornei au demarat o anchetă pentru a stabili dacă nu cumva mistreţul care a provocat îmbolnăvirea celor 21 de persoane a fost braconat.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carnea de vânat care a băgat în spital 21 de oameni avea larve de trichinella.
 Vizualizări articol: 1229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carnea de vânat care a băgat în spital 21 de oameni avea larve de trichinella0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   AVETI GLUME IN PROGRAM???????? trimis de
(22 mai 2008, 11:47:54
De trei zile repetati acelasi lucru...... ,, Afost sau nu braconat,, sau daca nu se stie inca nimic lasa-ti dracului subiectul asta , nu de alta dar ..... incepeti sa plictisiti lumea. Nu aveti cu ce umple paginile ziarului????????
1.1  RE: AVETI GLUME IN PROGRAM???????? trimis de
(22 mai 2008, 14:32:54
cum sa fie braconat? despre cati braconieri si hoti de lemne ai tu stiinta ca infunda puscariile? carnea era de la un porc de caine muscat de o vulpe turbata care mancase inainte un sobolan plin de trichineloza pseudoziaristica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei