Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mai 2008 - Anul XIII, nr. 118 (3799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Taxe mai puţine pentru consumatorii care se racordează la reţeaua electrică începând cu 12 iunie

Joi, 22 Mai 2008 (18:07:48)

Consumatorii care vor să se racordeze la reţeua de distribuţie a electricităţii de medie şi joasă tensiune vor plăti mai puţine taxe începând cu 12 iunie, potrivit unui ordin al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).
  Actul normativ stabileşte că tariful de racordare la reţelele electrice de medie şi/sau joasă tensiune va cuprinde doar două componente, faţă de trei în prezent.

Componenta la care ANRE a renunţat se referă la capacitatea rezervată în reţeaua electrică, aceasta urmănd să fie plătită de distribuitorul de electricitate. Acum acest tarif este plătit de consumator.

Astfel, tariful de racordare va fi format dintr-o componentă corespunzătoare instalaţiei de racordare şi una aferentă recepţiei lucrărilor.

Totodată, tariful pentru realizarea instalaţiei de racordare va fi determinat în funcţie de tipul reţelei, lungimea racordului sau a branşamentului şi puterea aprobată.

"În cazul în care utilizatorul doreşte suportarea contravalorii lucrărilor aferente componentei, mijloacele fixe rezultate rămân în proprietatea utilizatorului, iar operatorul de distribuţie poate să le preia doar cu justă despăgubire, conform reglementărilor în vigoare", se arată în documentul citat.

Ordinul ANRE pentru aprobarea metodologiei de stabilire a tarifelor de racordare a utilizatorilor la reţelele electrice de distribuţie de medie şi joasă tensiune completează un regulament din ianuarie, aprobat prin hotărâre de Guvern, privind racordarea utilizatorilor la reţelele electrice de interes public.

Potrivit actului aprobat de Guvern, tariful de conectare a utilizatorilor la reţelele electrice de interes public va include doar costurile efective de realizare a lucrării, iar termenul de emitere de către operator a a avizului tehnic de racordare va fi redus de la 90 de zile la maximum 30 de zile de la înregistrarea cererii.

De asemenea, costul lucrărilor de întărire a reţelelor electrice în amonte de punctul de racordare este suportat de către operatorul de reţea, şi nu exclusiv de utilizator. Pentru cazurile speciale, în care lucrările de întărire a reţelelor electrice în amonte de punctul de racordare sunt realizate exclusiv sau preponderent pentru utilizatori, modul de acoperirea a costurilor va fi reglementat de autoritatea competentă în domeniu.

Operatorul de reţea va trebui să furnizeze solicitantului informaţii privind posiblităţile de racordare la reţea, durata estimată a fiecărei etape aferente operaţiunii, tarifele practicate pentru emiterea avizelor tehnice. Pentru zonele în care nu există reţele electrice, realizarea reţelei este finanţată de autorităţile publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxe mai puţine pentru consumatorii care se racordează la reţeaua electrică începând cu 12 iunie .
 Vizualizări articol: 1000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taxe mai puţine pentru consumatorii care se racordează la reţeaua electrică începând cu 12 iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei