Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mai 2008 - Anul XIII, nr. 110 (3791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şansă

Locuinţe sociale şi pentru persoanele cu salarii de 1200 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un număr mult mai mare de suceveni vor avea acces la locuinţele sociale oferite de Primărie, odată cu mărirea plafonului veniturilor nete obţinute, printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, aprobată zilele trecute.

Până acum, locuinţele sociale puteau fi acordate doar familiilor sărace, ale căror venituri pe membru de familie nu depăşeau limita de 436 de lei.

De luna aceasta, odată cu modificarea Legii Locuinţei nr. 114/1996, vor avea dreptul să primească locuinţe sociale şi sucevenii ale căror salarii nu depăşesc nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică în ultimul Buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea, precum şi anterior lunii în care se repartizează locuinţa.

Practic, o persoană singură sau membrii unei familii ale căror venituri nu depăşesc acum valoarea de 1.266 de lei au dreptul să depună cereri pentru acordarea de locuinţe sociale, principala condiţie pe care trebuie să o respecte fiind aceea de a nu deţine sau să fi deţinut o locuinţă proprietate personală.

 

Locuinţe sociale pentru medici şi profesori

Chiar şi în condiţiile în care acordarea acestor locuinţe sociale era condiţionată de veniturile mici obţinute de o familie sau o persoană, numai la Primăria Suceava sunt depuse peste 2000 de cereri de acordare a unei locuinţe sociale sau prin ANL, unele cu o vechime de peste trei ani, dar care nu pot fi soluţionate decât în măsura în care se construiesc noi locuinţe.

Odată cu mărirea plafonului de venituri, numărul solicitărilor va creşte semnificativ, mii de tineri cu salarii medii fiind atraşi de oportunitatea de a avea o locuinţă proprie.

Noua decizie a Guvernului dă posibilitatea primăriilor să stopeze migraţia forţei de muncă, oferind locuinţe şi profesorilor, medicilor sau reprezentanţilor altor meserii de importanţă comunitară, ale căror salarii se încadrează în noile limite de venit impuse de lege.

 

Categorii sociale avantajate de lege

Modificările legii vin şi în întâmpinarea problemei asigurării de locuinţe persoanelor şi familiilor evacuate din casele naţionalizate, cărora trebuie să li se asigure un acoperiş deasupra capului, dar, adeseori, nu se încadrează în actualele norme de venit pentru acordarea unor locuinţe sociale.

La acordarea locuinţelor sociale vor fi avantajaţi tinerii proveniţi din instituţiile de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizii de gradul I şi II, persoanele cu handicap, pensionarii, veteranii şi văduvele de război.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuinţe sociale şi pentru persoanele cu salarii de 1200 de lei.
 Vizualizări articol: 1780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Locuinţe sociale şi pentru persoanele cu salarii de 1200 de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Degeaba trimis de
(14 mai 2008, 08:41:28
degeaba maresc plafonul daca nu sunt locuinte. primaria trebuie sa gaseasca solutii....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei