Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2007 - Anul XII, nr. 305 (3673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Facturile iernii

Sucevenii au de plătit mai mult pentru căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele facturi pentru o lună întreagă de iarnă vor fi prezente curând la afişierele blocurilor din Suceava, la costurile de întreţinere, valoarea acestora fiind considerabil mai mare decât cea din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai exact, dacă pentru luna noiembrie 2006, costul mediu pentru încălzirea unui apartament de o cameră a fost de 58,8 lei, anul acesta, valoarea căldurii consumate în medie de un sucevean ajunge la 83,7 lei.

La un apartament cu două camere, valoarea medie a consumului de energie termică a fost de 98 de lei, în noiembrie 2006, pentru a ajunge la 139,5 lei în 2007.

Cea mai mare diferenţă de bani se va resimţi în buzunarele sucevenilor care locuiesc în apartamente cu trei camere, care vor avea de plătit, în medie, 180 de lei, comparativ cu 127,4 lei, în noiembrie 2006.

Conform directorului de marketing al SC Termica SA, Doina Oică, acestea sunt valorile medii ale consumului înregistrat pe luna noiembrie a anilor 2006 şi 2007, dar diferenţe semnificative pot apărea la fiecare apartament în parte, în funcţie de izolarea termică a clădirii, dacă consumurile celor de pe scară sunt sau nu contorizate, precum şi de reglarea repartitoarelor în funcţie de necesităţile fiecăruia.

Costul căldurii, influenţat de temperaturile exterioare şi de preţul gigacaloriei

Creşterea costurilor de încălzire a locuinţelor e explicabilă în condiţiile în care nu doar temperaturile exterioare au fost cu mult mai scăzute decât în luna noiembrie 2006, ci şi preţul gigacaloriei este mai mare cu 10,7% .

Astfel, dacă în luna noiembrie 2007 temperaturile medii exterioare au fost de 0,9 grade Celsius, anul trecut, în aceeaşi perioadă, erau cu aproape 4 grade Celsius în plus, lucru care s-a resimţit şi în consumul de energie termică, mai mic decât cel de anul acesta.

În acelaşi timp, dacă în noiembrie 2006, costul unei gigacalorii era de 140 de lei, ca urmare a majorării preţului acesteia în vară, sucevenii plătesc pentru o gigacalorie consumată 155 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii au de plătit mai mult pentru căldură.
 Vizualizări articol: 1538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Sucevenii au de plătit mai mult pentru căldură4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   IDIOTI si HOTI trimis de
(19 dec 2007, 12:35:34
Suceava, ca oras nordic are CELE MAI LUNGI PERIOADE de temperaturi scazute, CELE MAI MARI PRETURI la Gigacalorie din tara si CELE MAI MICI SALARII din tara !!! COncluzia se trage de la sine> conducerea si organizarea PROASTA a diriguitorilor de la Primarie, Termica s.a.m.d. De altfel, Termica a mai dat dovada de PROASTA ORGANIZARE, dar NIMIC nu s-a schimbat !!! Traiasca PNL-ul pe care-l vom mai vota.......
1.1  RE: IDIOTI si HOTI trimis de
(20 dec 2007, 01:22:38
Vina este a noastra pentru ca i-am votat. Nu stiu ce ar fi facut celalalt candidat (poate ca ar fi facut la fel, poate ca nu), dar cert este ca actualul primar impreuna cu actualii consilieri (sustinuti de guvern) ne-au jumulit de tot. Asa ne trebuie daca i-am votat.
2.   Apa trimis de
(19 dec 2007, 15:07:12
Nu stiu de unde ati scos preturile. Mergeti in scara unui bloc sa vedeti listele cu cheltuielile la incalzire. Sunt cu mult mai mari decat cele scrise mai sus.
2.1  RE: Apa trimis de
(20 dec 2007, 09:18:09
...astea sunt "date statistice" probabil.happy)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu omletă 2 porţii - 40 minute 6 roşii4 ouă 100g caşcaval 3-4 linguri ulei ± sare, piper Roşiile se spală, apoi li se taie câte un căpăcel, se scoate miezul (nu se aruncă) şi se presară înăuntru cu sare şi piper. Se lasă la... Citeşte