Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2007 - Anul XII, nr. 305 (3673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Au scăpat ieftin

Comercianţii din piaţa Vicov, sancţionaţi doar cu avertismente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Indivizii prinşi sâmbăta trecută vânzând, în apropierea halei de carne a pieţei din oraşul Vicovu de Sus, o cantitate impresionată de carne pentru care nu aveau acte de provenienţă, au scăpat de amenzile de sute de milioane de lei vechi cu care au fost ameninţaţi.

Li s-au aplicat doar avertismente scrise, motivaţia fiind că sunt la prima abatere. „Conform procedurilor, luni, la o zi după control, i-am aşteptat să vină să ne prezinte acte care să dovedească faptul că nu vindeau ilegal carnea. Aşa cum am intuit încă de la faţa locului, nu au avut cum dovedi provenienţa cărnii. Totuşi, am considerat că marfa pe care le-am confiscat-o, şi aşa în cantitate foarte mare, reprezintă o sancţiune suficientă”, a explicat Vasile Semeniuc, şeful Serviciului de Inspecţie şi Control din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.

De la Vasile Şorodoc, din comuna Voitinel, aflat în piaţa din Vicovu de Sus împreună cu soţia, sanitar-veterinarii au confiscat nu mai puţin de 534 de kilograme de carne şi 17 kilograme de preparate din carne.

De la Petru Pleşca, din comuna Frătăuţii Noi, aflat în piaţă împreună cu un văr, Gheorghe Pleşca, s-a confiscat cantitatea de 50 de kilograme de carne. Proprietarul altor 30 de kilograme de carne scoasă la vânzare nu a putut fi identificat, abandonându-şi marfa la apariţia echipei de control.

Animale bolnave pe mesele oamenilor 

Sâmbăta trecută, aşa cum a promis, o echipă de la Direcţia Sanitar Veterinară a efectuat un nou control în piaţa oraşului din Vicovu de Sus.

Iniţial, totul părea în regulă, hala fiind închisă (aşa cum s-a dispus cu o săptămână mai înainte din cauza condiţiilor de igienă precare), iar în zonă nefiind nici un comerciant de carne. Plecaţi de la faţa locului, inspectorii s-au întors înapoi în doar 10 minute, după ce au primit o sesizare prin telefon.

De această dată, activitatea comercială era în toi. Pe câteva mese improvizate în aer liber, câţiva comercianţi vindeau carne şi preparate din carne. Nu aveau nici un act de provenienţă asupra mărfurilor pe care le vindeau şi nici vreun certificat de calitate.

În plus, întreaga cantitate de carne fusese adusă într-o furgonetă descoperită, iar pentru a proteja marfa de ninsoare comercianţii o acoperiseră cu pături şi nyloane.

Riscul la care se supun în astfel de situaţii consumatorii este deosebit de mare. Cum animalele scoase la vânzare au fost sacrificate şi scoase pe piaţă fără a fi supuse nici unui test, pe masa oamenilor poate ajunge cu uşurinţă carne vacă infestată cu rabie, ori chiar cu antrax, boală descoperită recent la un viţel din judeţ.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comercianţii din piaţa Vicov, sancţionaţi doar cu avertismente.
 Vizualizări articol: 1341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Comercianţii din piaţa Vicov, sancţionaţi doar cu avertismente1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu omletă 2 porţii - 40 minute 6 roşii4 ouă 100g caşcaval 3-4 linguri ulei ± sare, piper Roşiile se spală, apoi li se taie câte un căpăcel, se scoate miezul (nu se aruncă) şi se presară înăuntru cu sare şi piper. Se lasă la... Citeşte