Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2007 - Anul XII, nr. 305 (3673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În 2007

Cinci poliţişti comunitari sancţionaţi pentru alcool şi indisciplină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Calitatea umană şi profesională a unor suceveni care au ales, în ultimul an, să devină angajaţi ai Poliţiei Comunitare lasă, din ce în ce mai mult, de dorit. Acesta este şi motivul pentru care cinci dintre cei 130 de agenţi comunitari din Suceava au ajuns, în acest an, în faţa comisiei de disciplină.

Potrivit directorului adjunct al Poliţiei Comunitare Suceava, Constantin Străpuc, este vorba despre cinci agenţi comunitari sancţionaţi fie pentru neprezentare la program sau prezentare la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice, fie pentru abaterea de la traseul de patrulare stabilit, deci părăsirea postului.

Trei dintre aceştia s-au ales cu mustrări scrise, în timp ce doi agenţi au fost sancţionaţi prin diminuarea cu 5% a salariului pentru o lună.

„În anii precedenţi, nu au existat asemenea situaţii. Este vorba despre nou veniţi, mai puţin pregătiţi pentru a fi agenţi comunitari. Unul dintre cei care au probleme cu alcoolul au recidivat, dar pentru că în Comisia de disciplină nu s-a luat o decizie cu privire la prima abatere, nu se poate aplica încă o sancţiune mai drastică”, a explicat Constantin Străpuc.

Oamenii buni pleacă din cauza salariilor mici

Adjunctul şefului Poliţiei Comunitare Suceava este de părere că, în condiţiile în care salariile agenţilor comunitari nu sunt deloc atractive, oamenii buni pleacă, orientându-se spre domenii mai bănoase.

În general, cei care renunţă la statutul de agent comunitar îşi încearcă norocul şi abilităţile în Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sau Poliţie.

Constantin Străpuc a precizat că, deşi agenţii comunitari îşi desfăşoară activitatea într-un regim semicazon şi au unele restricţii pentru care ar trebui să fie remuneraţi, sunt plătiţi cu aproximativ o treime din salariul unui poliţist.

Mai mult decât atât, cei care se orientează, totuşi, spre Poliţia Comunitară, fac această alegere pentru că nu au o altă alternativă. Este vorba despre tineri cu o pregătire şcolară precară şi cu rezultate modeste sau de persoane trecute de 50 de ani, disponibilizate din alte domenii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci poliţişti comunitari sancţionaţi pentru alcool şi indisciplină.
 Vizualizări articol: 1772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cinci poliţişti comunitari sancţionaţi pentru alcool şi indisciplină3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tampiti ... trimis de
(19 dec 2007, 12:15:14
Nu cred ca mai exista in lumea asta o politie comunitara formata din alcoolici, infractori, s.a.m.d. . Dar daca tot platim taxe trebuie sa fie niste fraieri sa ia banii !! Asa s-a inventat politia comunitara care nu-si are nici un rost !!! Is atat de prosti si dupa figura si dupa chip incat iti vine sa-ti faci cruce cand ii vezi !!! Tin minte ca asta vara aveau ca directive sa pazeasca parcurile si veneau ca prostii de la 6 dimineata si stateu amandoi pe banca fara sa faca nimic !!!! Niste idioti !!! Si mai idiot a fost ala care a inventat aceasta "politie" ...Oricum din punct de vedere legal n-au apropae nici o atributielaughing) ...
1.1  RE: Tampiti ... trimis de
(20 dec 2007, 12:44:06
Sunt eu acela, dar scriu ca altceva nu am mai bun de facut.
2.   Alcoolu///// trimis de
(19 dec 2007, 12:19:47
Daca le plac alcoolu, sa se duca la o fabrica care produce alcool///////Si cine i-a angajat sa raspunda///////
3.   Pentru..AL.;;.DESTEPU'''''/////// trimis de
(19 dec 2007, 12:29:39
CINE TEA FACUT ASA ......,DESTEP''...CRED CA ESTI O POAMA BUNA///////CA VAD TOT TIMPUL , CAND APARE O RUBRICA CU; POLITIA'' TE LEGI DE EI...SI SPUI VRUTE SI NEVRUTE DESPRE EI. TU CE FATA AI////////////
3.1  RE: Pentru..AL.;;.DESTEPU'''''/////// trimis de
(19 dec 2007, 12:57:04
Ba, voiam sa-ti spun sa nu fii idiot insa din nefericire pentru tine este prea tarziu !!!! Probabil esti un militian din ala prost cu 4 clase si deoarece recent ai invatat sa scrii ti-a trecut prin capul ala gol sa te "esprimi" pe net !!! Mare greseala ai facut mare prost esti !!!
4.   C trimis de
(19 dec 2007, 12:31:28
Initiativa e buna, pt ca Suceava are nevoie de oameni care sa se ocupe de lucrurile marunte, si sa nu fie chemati politistii sau jandarmii la orice nimic. Totusi, aproape toti comunitarii cu care am avut de-a face, s-au dovedit a fi slab pregatiti, si unii chiar sfidatori. Daca se va face o selectie mai atenta, se va putea face ceva bine. Dar la ce conditii sunt, nu stiu daca cineva pregatit pt o asemenea meserie s-ar incumeta sa se faca politist comunitar
5.   D-NA TUDOSE,DE CE NE VRETI RAU//// trimis de
(19 dec 2007, 12:43:17
STIM CA SOTUL DUMNEAVOASTRA E LA POL. COMUNITARA, DAR STIAM CA CAMASA SE SPALA IN FAMILIE, NU PUBLICA. NU ATI FACUT BINE .....PENTRU ...5 BOLNAVI///
6.   CINE I-A ANGAJAT///// trimis de
(19 dec 2007, 13:02:27
CINE I-A ANGAJAT SA RASPUNDA/////GANDITIVA CA MESERIA NU E USOARA, SI MAI ALES PE TIMP DE IARNA,CAND STAI AFARA 8 ORE,SI MAI VIN SI SARBATORIILE, FARA LIBERE.....
7.   CITI IDIOTI MAI SUNT CA ...AI///// trimis de
(19 dec 2007, 13:14:45
nu mai am cuvinte, sunt un mare prost si fac mult rau la altii/////////
8.   Re politia///// trimis de
(19 dec 2007, 13:54:47
Cine esti tu frumosule, sa vorbesti ,cand noi am dat comiunicatu la presa////
9.   SPAGARUL trimis de
(19 dec 2007, 16:18:21
dA DOMNILOR aveti dreptate privind Angajarea la Politia Comunitara.Aceasta se face pe bani multi si cu pile la Politia Radauti unde sef este marele BUJDEI omul care habar nu are de munca dar fiind mina-N mina cu primarul Frunza trieaza candidatii si in raport cu ce" colecteaza " E=uroi sau vitei////////se rezolva si examenele. Am vazut ca si altii au scris in alte rinduri despre modul de muinca si desfasurare a examenlor insa nimieni nu a venit sa stea de vorba cu noi................politisti comunitari din Radauti sa le spunem mai multe despre cum seful ne cere bani la salar ptr diferite situatii( controale, sedinte _etc ) ca sa fim pe pace cu el..............ca de nu............Veniti domnilor reporteri si faceti un material bogat.Sanatate si va asteptam./
10.   Asta n-ui nimic in comparatie cu ce-a sa fie !!! trimis de
(19 dec 2007, 16:35:39
sa nu ramaneti cu gura cascata, cand .....comunitarii o sa fie dotati cu....radare si cu dreptul de-a opri masinile care incalca in mod evident legile circulatiei !!!

fratilor asta nu-i ...."IDEEA" mea , asta e ..."MODA" din ziua de azi .

sa nu-mi ziceti mie.....TEMIDA, daca n-oi avea dreptate.

11.   Salutari... trimis de
(19 dec 2007, 20:36:31
LA MULTI ANI !!!!!!! si Sarbatori fericite pentru toti politistii comunitari din judetul Suceava ! ....DIN PARTEA POLITIEI COMUNITARE GURA HUMORULUI!!!!!!!!!
11.1  RE: Salutari... trimis de
(20 dec 2007, 12:32:45
;LA MULTI ANI'' SI SARBATORI FERICITE,CU UN AN NOU MAI BUN. DIN PARTEA -POLITIEI COMUNITARE-SUCEAVA.
12.   Vocea Patriotului National trimis de
(19 dec 2007, 22:29:57
"Hahaha, i-a infundat!....Asta combate bine, domnule, nu ti-am spus eu!..."
13.   Corect trimis de
(19 dec 2007, 22:34:49
Pentru articolul asta merita cu varf si indesat premiul Puli-zer de la cititori.
14.   Un pic de respect. trimis de
(20 dec 2007, 12:10:29
;POLITIA DIN SUCEAVA'' Va ureaza ,,LA MULTI ANI '' POLITIEI CMUNITARE .
15.   Adevar trimis de
(21 dec 2007, 07:00:05
in multe localitati politia comunitara s-a impus dar in suceava directorul a facut institutia dupa chipul si asemanarea sa.iata rezultatele:examene in care cu 5 se intra la superior,cu 9 la principal,in urgenta spitalului pol. com. pazeste linistea sotiei directorului,dotari 0,activitati care in 95% nu au legatura cu ceea ce trebuie sa faca un politist si ffffffffff. multe altele .o societate de paza de mana 3-a transformata politia comunitatii.coruptie. ASTFEL CUM SUNT POLITISTI COMUNITARI CARE AU INTRAT VA DATI SEAMA CUM ;INTR-ADEVAR DE CEA MAI SLABA CALITATE ASA SUNT SI ZIARISTI DE ULTIMA SPETA ,DE 2 BANI IAR DOAMNA CU PROBLEME PSIHICE ALINA TUDOSE ESTE CEL MAI VIU SI GRAITOR EXEMPLU!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu omletă 2 porţii - 40 minute 6 roşii4 ouă 100g caşcaval 3-4 linguri ulei ± sare, piper Roşiile se spală, apoi li se taie câte un căpăcel, se scoate miezul (nu se aruncă) şi se presară înăuntru cu sare şi piper. Se lasă la... Citeşte