Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2007 - Anul XII, nr. 303 (3671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În căutarea seifului

Spărgătorii de oficii poştale au ajuns la Bosanci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După spargerile de la oficiile poştale Slatina, Păiseni, Cornu Luncii, Dolhasca, un nou furt de acest gen s-a înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, indivizi necunoscuţi au forţat gratiile de la sediul oficiului poştal Bosanci şi au furat o unitate de calculator, precum şi aproximativ 20 de cartele telefonice.

În incinta oficiului poştal Bosanci se afla, potrivit unor surse judiciare, şi un seif de aproximativ 700 de kilograme. Deşi se pare că acesta era obiectivul principal vizat de hoţi, din motive necunoscute încă, autorii spargerii s-au mulţumit doar cu unitatea de calculator şi cartelele telefonice.

Spargeri în lanţ

Spargerea de zilele trecute nu este singura de acest gen, acum aproximativ două săptămâni, o infracţiune similară înregistrându-se şi la Oficiul Poştal din Slatina, acolo de unde hoţii au dispărut cu tot cu seif. Din nefericire pentru ei, în seif nu se afla nici un leu.

În aceeaşi seară, au „bătut” şi la uşa oficiului poştal din Păiseni, dar şi de aici au plecat cu mâna goală. Ghinion au avut şi cu câteva zile înainte, când au încercat să spargă oficiul poştal din Cornu Luncii, dar au renunţat în cele din urmă.

Primul semnal de alarmă a fost tras în noaptea de 15 spre 16 octombrie, atunci când spărgătorii au tăiat cu flexul casa de bani din incinta Oficiului Poştal Dolhasca, dar au trebuit să se mulţumească doar cu 2.000 de lei.

Anchetatorii cred că în toate aceste fapte e mâna aceleiaşi grupări care a comis şi furturile de seifuri de la mai multe societăţi, persoane particulare sau sedii ale instituţiilor de stat, din municipiul Fălticeni.

În urmă cu o săptămână, casa de bani în care se aflau banii de salarii ai angajaţilor Goscom Fălticeni (n.r. -11.150 de lei) a fost furată chiar din sediul societăţii. Şi în acest caz, pare a fi mâna aceloraşi spărgători.

De la oficii poştale şi firme, la agenţii bancare 

Judiciariştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava nu exclud ca aceeaşi grupare să-şi fi încercat norocul şi în cele două spargeri de la agenţiile din Dumbrăveni şi Mălini ale Băncii Române de Dezvoltare, fapte înregistrate, de asemenea, în urmă cu aproximativ o săptămână.

Modul de operare a fost identic. Spărgătorii au umblat la panoul electric şi au întrerupt curentul, pentru a opri sistemul alarmă, după care au intrat în incinta agenţiilor BRD şi au scotocit peste tot. De fiecare dată, însă, au plecat cu buza umflată. Cert e că nu au lăsat nici o urmă la locul faptei, lucrând, din câte se pare, cu mânuşi.

Deşi comanda Poliţiei a pus o armată de judiciarişti pe urmele spărgătorilor, până în prezent aceştia din urmă nu au fost de găsit. Şi totuşi, ei continuă să dea lovitură după lovitură.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spărgătorii de oficii poştale au ajuns la Bosanci.
 Vizualizări articol: 1511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spărgătorii de oficii poştale au ajuns la Bosanci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O intrebare trimis de
(17 dec 2007, 11:49:08
poate cineva sa-mi explice ce inseamna o unitate de calculator?
1.1  RE: O intrebare trimis de
(17 dec 2007, 18:40:55
Unitatea centrala, adica fara monitor, tastatura, mouse, boxe... Stii, cutia aia in care sta hardu', ventiloatoru', unde se baga mufele, unde este floppy-ul si cd-ul sau dvd-ul dupa caz.
2.   Raspuns trimis de
(17 dec 2007, 23:57:22
unitatea de calculator este o f buna sursa de informatii de care se vor folosi spargatorii in viitor pt a merge la sigur.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu roşii şi mazăre 6 porţii – 70 minute250g margarină350g făină3-4 linguri apă minerală (sifon)300g roşii mici (cherry)250g mazăre fină Maxim’s50ml ulei1 ceapă mică3-4 frunze de busuioc1-2 fire rozmarin± sare, piper Din... Citeşte