Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2007 - Anul XII, nr. 303 (3671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iarna pe uliţă

Maşini blocate în nămeţi şi drumuri închise

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iarna s-a instalat serios în tot judeţul. Zăpada a pus stăpânire pe toate zonele din Suceava, dar cel mai mult s-a simţit acest lucru în zonele de şes şi deal.

Din cauza vântului care a suflat cu peste 50 km/h pe mai multe drumuri s-au format suluri de zăpadă, ceea ce a dus la blocarea circulaţiei rutiere pe mai multe trasee.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, troienele pe drumurile judeţene Suceava - Berchişeşti şi Fălticeni - Baia au atins chiar şi un metru înălţime. Din acest motiv, mai multe autovehicule au rămas prinse în nămeţi, pentru deblocarea acestora fiind nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Pe ambele trasee circulaţia rutieră a fost reluată abia sâmbătă, în jurul orei 10.00.

Nu au fost singurele drumuri unde şoferii au avut de furcă. Pe alte 6 drumuri judeţene, respectiv Suceava-Liteni-Dolhasca, Udeşti-Vereşti-Dumbrăveni-Siminicea, Dolheşti-Oniceni, Costâna-Dărmăneşti, Vereşti-Fântânele-Roşcani şi Zvorâştea-Siret-Frătăuţii Noi, s-a circulat ore în şir pe un singur sens.

În cele din urmă, drumarii au reuşit să readucă drumurile într-o stare practicabilă în condiţii de iarnă. Din cauza zăpezii măcinate aşezată pe carosabil s-au înregistrat şi mai multe tamponări, cele mai multe fără consecinţe prea grave.

Circulaţia rutieră a fost dificilă pe toate drumurile din judeţ şi ieri, dar, din fericire, nu s-au mai consemnat blocaje. Traficul s-a desfăşurat în condiţii de iarnă, iar autorităţile le recomandă şoferilor să plece la drum doar dacă situaţia o impune neapărat. Pentru cei care pleacă de acasă cu maşina, se recomandă să aibă în dotare cauciucuri de iarnă, lanţuri antiderapante, precum şi nisip şi lopată.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşini blocate în nămeţi şi drumuri închise.
 Vizualizări articol: 2669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Maşini blocate în nămeţi şi drumuri închise3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iarna trimis de
(17 dec 2007, 17:14:36
Poate vin oamenii lui Prigoana si prin Falticeni, oras fara primar, fara salubritate, fara utilaje care sa inlature zapada de pe partea carosabila si trotuare. La Falticeni, sute de masini erau ieri afundate �n zapada, deocare municipalitatea nu s-a sinchisit sa curete nici macar arterele principale. Probleme erau si la Suceava dar nu ca la Falticeni. Bataie de joc!!!!!!!
2.   Sal trimis de
(17 dec 2007, 21:05:51
era si timpul sa vina iarna
3.   Iarna nu-i ca vara trimis de
(17 dec 2007, 23:51:44
Intr-adevar sustin parerea stimabilului Relu care afirma despre Falticeni: "oras fara primar, fara salubritate..."

Am fost weekeend-ul acesta la Falticeni, in interes personal, insa am ramas total dezamagit de ceea ce am vazut: acelasi oras vechi si parca si mai imbatranit fata de cum era acum 2-3 ani cand l-am parasit. Aceeasi nepasare si bataie de joc fata de oamenii de acolo care nu au decat vina ca locuiesc in Falticeni, aceeasi zapada care nu se duce decat poate la primavara, aceleasi strazi principale ca vai de mama lor.

Daca primarul nu este in stare sa faca nimic, nu vad pentru ce mai ocupa acel fotoliu. Daca exista cineva responsabil cu salubrizarea ... as fi curios sa stiu si eu cine este daca se poate (si ca mine sunt alte cateva mii de persoane mai curioase chiar).

Bai baieti, trezirea! Traim in secolul 21, nu mai suntem in epoca de piatra. Mai puneti mana si faceti ceva si voi pentru orasul asta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă cu roşii şi mazăre 6 porţii – 70 minute250g margarină350g făină3-4 linguri apă minerală (sifon)300g roşii mici (cherry)250g mazăre fină Maxim’s50ml ulei1 ceapă mică3-4 frunze de busuioc1-2 fire rozmarin± sare, piper Din... Citeşte