Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 nov 2007 - Anul XII, nr. 280 (3652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Un mort şi un rănit, de când nu se poate circula pe trotuare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de doar 22 de ani şi-a pierdut viaţa şi un localnic de 46 de ani a ajuns în spital. Ambii au fost loviţi de maşini pentru că au circulat pe carosabil. Accidentele s-au petrecut pe principala stradă din Câmpulung Moldovenesc, în această săptămână. Aparent, nici una dintre victime nu avea ce căuta pe drum, pentru că municipiul are trotuare. În realitate, acestea sunt cam peste tot necirculabile din cauza săpăturilor mai bine sau mai prost astupate, gropilor rămase, denivelărilor sau movilelor de pământ. Câmpulungenii sunt siliţi adesea să circule şi pe carosabil. Câteodată au ghinion. Ultimul ghinion.

Localnicii, cu edilii lor locali în frunte, sunt de mult timp iritaţi de modul în care diferitele firme care lucrează la reţeaua de apă, la telefonie sau la reabilitarea drumului înţeleg să le şi respecte proprietatea publică, dacă tot lucrează pe banul public. Accidentul de luni, în care un tânăr a fost acroşat şi ucis pe loc de remorca unui autocamion, a turnat gaz peste focul nemulţumirii generale legate de trotuarele făcute praf, iar joi după amiază, când un alt localnic a fost lovit cu maşina de un elev de la Grupul Şcolar Silvic, câmpulungenii aflaţi prin preajmă au strigat în stradă că tot ce se întâmplă este „mizerie pe banii publici, care a ajuns prea departe şi pune lumea în pericol”.

Viceprimarul municipiului, Ovidiu Tudorici şi un consilier local, aflaţi întâmplător în zonă, au putut auzi cu urechile lor acuzaţiile furioase ale oamenilor.

„Nu ştiu până unde vor să ajungă. Au lucrat în bătaie de joc, au făcut praf drumul şi trotuarele şi nesimţirea ăstora ajunge să ne omoare. Ar trebui să ştim şi noi câţi trebuie să mai moară dintre noi ca să se termine odată lucrările”, ne-a declarat unul dintre martori, Dumitru Vlădeanu.

Oficial nu se poate spune încă dacă accidentele au fost cauzate de starea trotuarelor

Oficial nu se poate spune încă dacă accidentele au fost cauzate de starea trotuarelor. În cazul tânărului decedat, cercetările continuă, mai sunt martori de audiat şi în funcţie de declaraţiile lor se vor întocmi sau nu dosare penale pentru responsabilii de lucrări care prin felul în care au condus operaţiunile au împiedicat indirect victima să circule legal.

În cazul bărbatului rănit, se ştie deocamdată că şi el se afla în stare de ebrietate şi că în zona în care s-a produs accidentul era un pic de loc de trecere pe trotuar, dar reprezenta doar o „cărare”. Localnicilor nu le poate însă nimeni zdruncina convingerea că firmele în cauză sunt, în ambele cauze, vinovaţii morali şi că edilii locali nu au făcut nimic pentru a preveni astfel de situaţii. Mai mult, cîmpulungenii sunt tentaţi acum să asocieze orice accident cu starea drumului şi a trotuarelor şi au ajuns să se teamă să circule pe drum.

„Mersul pe jos spre şcoală a devenit periculos”

Teama a pătruns şi în instituţiile de învăţământ. Conducerea Grupului Şcolar Silvic a comunicat oficial de câteva zile elevilor că mersul pe jos spre şcoală a devenit periculos şi ce reguli trebuie să respecte în deplasare.

„Sigur că suntem îngrijoraţi, mai ales pentru copiii navetişti. Pericolul nu poate fi negat, există acum şi pentru pietoni şi am încercat să îi prevenim pe elevii noştri şi să îi instruim. Situaţia în care se află drumurile şi trotuarele poate genera evenimente nedorite şi iată că s-au şi întâmplat astfel de cazuri. Considerăm că ar trebui să se ia măsuri urgent de către cei abilitaţi”, ne-a declarat directorul Grupului Şcolar Silvic, ing. Cristian Cuciureanu.

Firmele care execută lucrări în municipiu au fost până acum avertizate şi amendate de poliţişti de nenumărate ori. S-au adunat sancţiuni de peste 5000 de lei pentru existenţa gropilor, ocuparea trotuarelor şi semnalizarea rutieră necorespunzătoare, dar situaţia nu s-a schimbat aproape deloc.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un mort şi un rănit, de când nu se poate circula pe trotuare.
 Vizualizări articol: 784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Un mort şi un rănit, de când nu se poate circula pe trotuare4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei