Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 nov 2007 - Anul XII, nr. 280 (3652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie

Comercianţi şarlatani din Ialomiţa şi Mureş, în tot judeţul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Indivizi veniţi din Ialomiţa şi Mureş încearcă să-i înşele pe credulii din Suceava oferindu-le blugi, ceasuri, cizme, covoare sau camere video de valoarea îndoielnică, la preţuri umflate de trei-patru ori.

Fenomenul a fost observat de jandarmi, care le-au aplicat „turiştilor” zeci de amenzi şi le-au confiscat mari cantităţi din marfă. Din luna august a acestui an, de când Jandarmeria a primit competenţă pentru aplicarea Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, s-au aplicat nu mai puţin de 73 de amenzi pentru comerţul stradal.

Este vorba aici de cei care se plimbă prin oraşe şi municipii şi îi trag de mânecă pe trecători, oferindu-le „marfă bună şi ieftină”. „Dintre cei 73 de indivizi sancţionaţi, marea lor majoritate, provin din judeţele  Ialomiţa şi Mureş. De obicei, îşi fac simţită prezenţa pe stradă şi prin instituţii”, ne-a declarat locotenentul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava. Insistenţi şi uneori chiar obraznici, aceştia au reuşit în nenumărate rânduri să vândă adevărate ştifturi la preţ de produs de marcă.

Cameră video de 100 de lei, dată cu 100-300 de euro

Am aflat că aceştia vând de obicei o pereche de blugi de cea mai proastă calitate, pe care o achiziţionează cu cel mult 20 de lei, cu 70-80 de lei. Şi ceasuri care abia valorează câteva zeci de lei, sunt prezentate ca produse de marcă şi vândute cu sute de lei.

Cele mai mari ţepe însă se dau cu camerele de luat vederi. Aceşti comercianţi dau o astfel de cameră cu cel puţin 100 de euro, însă au existat şi cazuri în care au obţinut şi 200-300 de euro pe ele.

„În realitate, acestea costă până într-o 100 de lei, fiind extrem de proaste din toate punctele de vedere. Pentru a scoate un preţ bun, ei aplică următoarea tactică: cer un preţ foarte mare şi apoi lasă brusc mare parte din el, dându-i astfel senzaţia clientului că îi oferă un preţ excelent”, explică locotenentul Cornaci. De la ei, oamenii legii au confiscat, în ultimele trei luni, sute de perechi de blugi, ceasuri, camere de luat vederi, aparate foto, cizme, tricouri, haine de blană sau covoare. Toate bunurile confiscate de la acest tip de comercianţi ajung în Camera de Corpuri Delicte a Jandarmeriei. Dacă cel lăsat fără marfă nu depune contestaţie, covoarele, blugii şi toate celelalte bunuri ajung la Direcţia de Finanţe Publice, care, dacă bunurile îndeplinesc condiţiile minime de calitate, le scoate pe piaţă, la preţul real de această dată.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comercianţi şarlatani din Ialomiţa şi Mureş, în tot judeţul.
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Comercianţi şarlatani din Ialomiţa şi Mureş, în tot judeţul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei