Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 nov 2007 - Anul XII, nr. 280 (3652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul Judeţean

Renovările de la UPU lasă bolnavii şi cadrele sanitare să îngheţe de frig

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de reabilitare demarate  la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Suceava, menite să îmbunătăţească simţitor condiţiile de lucru şi implicit calitatea actului medical, sunt în aceste zile sursă de nemulţumire, atât în rândul angajaţilor, cât şi al bolnavilor.

Cadre medico-sanitare şi pacienţi, deopotrivă, sunt de acord că, deocamdată, renovarea afectează negativ modul în care ar trebui să se desfăşoare activitatea acestui sector.

În timp ce salariaţii spitalului se plâng că până la finalizarea lucrărilor vor fi nevoiţi să lucreze într-un adevărat haos, fie el şi controlat, bolnavii care au mai mult timp de pierdut în zonă îndură strângând din dinţi curentul şi frigul.

Cei care aşteaptă pe holurile neîncălzite de la UPU văd că se lucrează intens şi simt acest lucru pe pielea lor, în condiţiile în care în jur sunt numai încăperi cu uşi deschise sau scoase din ţâţâni, cu geamuri date deoparte pentru a fi înlocuite cu termopane.

„Ce să facem? Unde să ne ducem?”

La rândul lor, cadrele medico-sanitare tremură în halatele subţiri, dar cel mai mult pătimesc pacienţii care nu reprezintă urgenţe majore şi care sunt obligaţi să aştepte pe holul de la intrarea în UPU, unde una din cele două uşi batante lipseşte, permiţând frigului de afară să intre direct în interior.

Frigul de aici era şi înainte o problemă majoră, având în vedere că sistemul de închidere nu este cel obişnuit, dar ieri acesta devenise şi mai greu de suportat.

Uşa de la intrarea principală din UPU urmează să fie înlocuită complet, dar tot ce reuşiseră meseriaşii să facă, cel puţin până după-amiază, când am verificat ultima oară, a fost să scoată una din cele două uşi batante, lăsând acces liber frigului pătrunzător.

În jurul orei 9.30, holul era plin de oameni veniţi din tot judeţul, unii dintre ei însoţiţi de copii, care aşteptau să fie văzuţi de doctori sau să le parvină rezultatele analizelor de laborator.

Printre ei se afla şi Marcel B., de 34 ani, din Şerbăneşti, însoţit de fiica sa Lenuţa Viorica, în vârstă de 9 ani. Bărbatul, îmbrăcat destul de subţire, doar cu un pulover negru şi haina de la un costum, îndură frigul fără a se exterioriza. „Ce să facem? Unde să ne ducem?”, ne răspunde resemnat la întrebări.

Mai spune că s-a trezit împreună cu fetiţa la ora 6.30 şi au luat o ocazie până la Suceava. Micuţa era suspectă de apendicită, dar după consult medicii i-au spus că ar putea fi vorba de fapt de o infecţie renală. Stau de o oră pe holul îngheţat aşteptând rezultatul analizelor care să arate concret despre ce e vorba.

Ne îndreptăm automat atenţia şi asupra copilului, ce are un aer zgribulit în fâşuleţul roşu şi căciuliţa de aceeaşi culoare de pe cap. O întrebăm şi pe ea acelaşi lucru, dar cu o demnitate care ne impresionează, fetiţa neagă că nu s-ar simţi confortabil. O atingem pe mâinile care din cauza frigului au căpătat culoarea hăinuţei de pe ea şi avem dovada că nu ne spune adevărul: sunt reci ca gheaţa.

Ne adresăm din nou tatălui, cu sfatul de a se duce cu fetiţa câţiva paşi mai încolo, în spaţiul alăturat, unde se află automatul de cafea. Şi acolo e la fel de frig, dar parcă nu aşa mare curent.

„Şi dacă ne strigă şi nu auzim?”, îşi exprimă temerea bărbatul, care după o mică chibzuială se hotărăşte să ţină cont de sugestia noastră. Stă însă ca pe ghimpi, cu ochii ţintă pe uşa de la camera de stabilizare, de unde o asistentă i-ar putea rosti numele. Frica de a rata apelul cadrelor sanitare este mai puternică decât frigul, aşa că la scurt timp îşi reia locul iniţial.

Fetiţa rămâne să stea la dos, dar nu pentru mult fiindcă decide să i se alăture tatălui, înfruntând cu acelaşi stoicism, valul de aer rece care invadează fără nici o oprelişte holul.

Conducerea spitalului vrea înţelegere
Conducerea Spitalului Judeţean, era ieri la curent cu situaţia înregistrată la Unitatea de Primire a Urgenţelor. Staff-ul unităţii a recunoscut lipsa confortului termic, precum şi efectele acestuia asupra sănătăţii şi aşa precare a persoanelor care ajung aici, admiţând chiar că asemenea lucrări trebuiau făcute în vară."Sunt şapte uşi care se schimbă acum la UPU. Este un moment foarte dificil, dar solicităm un pic de înţelegere fiindcă nu este ceva care se face în fiecare zi”, au declarat reprezentanţii unităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Renovările de la UPU lasă bolnavii şi cadrele sanitare să îngheţe de frig.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Renovările de la UPU lasă bolnavii şi cadrele sanitare să îngheţe de frig2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei