Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 nov 2007 - Anul XII, nr. 280 (3652)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Rădăuţi

Liceeni, şcoliţi în meseria de tehnician pentru animale de companie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se adaptează la cerinţele vremii. Directorii câtorva licee din judeţul Suceava au depus recent cereri pentru a putea organiza noi specializări în cadrul unităţilor de învăţământ pe care le conduc.

Printre profilurile deja acreditate se numără cel de tehnician veterinar pentru animale de companie. Începând din anul şcolar viitor, elevii Liceului Agricol Rădăuţi, care vor opta pentru acest profil vor face primii paşi în inedita meserie. „Este o continuare a meseriei de tehnician veterinar, adaptată la vremurile şi cerinţele actuale”, a explicat Florin Drâmbă, directorul unităţii de învăţământ.

La aceeaşi şcoală a mai fost aprobată şi specializarea de lucrător în agroturism, tot o adaptare la noile cerinţe de pe piaţa muncii.

În afara Liceului Agricol Rădăuţi, alte cinci unităţi de învăţământ din judeţ au primit aprobare pentru a înfiinţa noi specializări. La Colegiul Tehnic Samuil Isopescul a fost acreditată specializarea matematică-informatică, în timp ce la Liceul Agricol Fălticeni, elevii vor putea opta din anul şcolar următor pentru profilurile tehnician în construcţii şi lucrări publice, precum şi tehnician veterinar. La Colegiul Mihai Băcescu Fălticeni, pentru SAM nivelul 1, a fost acreditată specializarea lucrător în electromecanică şi lucrător în alimentaţie. O altă unitate de învăţământ, Grupul Şcolar Vasile Deac Vatra Dornei, a obţinut acreditare pentru specializarea tehnician în prelucrarea lemnului, în timp ce Liceul 1 Câmpulung Moldovenesc îi va instrui pe elevi în meseria de tehnician în turism. Ultimele două specializări vizează ruta progresivă, adică clasele a XII-a şi a XIII-a, urmate de elevii de la SAM.

Acreditările au fost acordate de comisia ARACIP (Agenţia Română pentru Acreditare şi Calitate în Învăţământul Preuniversitar), prezentă joi şi vineri în judeţul Suceava.

Grupul Şcolar Iacobeni a fost singura unitate de învăţământ care nu a primit acreditare pentru specializarea propusă, tehnician în industria textilă şi design vestimentar. S-a considerat că sunt alte şcoli mai potrivite pentru a instrui elevi în această specializare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceeni, şcoliţi în meseria de tehnician pentru animale de companie.
 Vizualizări articol: 763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liceeni, şcoliţi în meseria de tehnician pentru animale de companie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei